Joaquin Phoenix' gave metamorfose voor DC-film 'Joker'

Joaquin Phoenix' gave metamorfose voor DC-film 'Joker'

Dit wordt misschien wel de boeiendste DC-film in jaren.

Eind verleden jaar was er het onderwatergeweld in de kaskraker Aquaman en een paar maanden geleden was er de goed ontvangen actiekomedie Shazam! Maar DC wordt dit jaar ook duister en serieus in de losstaande DC-film Joker met niemand minder dan Joaquin Phoenix (Gladiator, Walk the Line) als de Clown Prince of Gotham!

Dit keer is de Joker compleet anders dan de Joker uit bijvoorbeeld Batman (1989), The Dark Knight (2008) of Suicide Squad (2016). Zo heeft Phoenix' Joker zowaar een naam: Arthur Fleck. We gaan terug naar de tijd dat hij nog geen schurk is. Deze soort van biopic wordt eerder een films als Taxi Driver (1976) van Martin Scorsese, waarin we een eenzame en wat vervreemde man langzaamaan zien verbitteren door de keiharde samenleving om hem heen. Hij ontpopt zich uiteindelijk tot de Joker en dat is uiteraard geen goed nieuws voor de inwoners van Gotham.

Metamorfase op covers Empire Magazine
Hieronder zie je twee covers van Empire Magazine. Daarop zien we het gezicht van Phoenix' Arthur Fleck welke wordt afgebeeld met het grimas van zijn toekomstige ik, de Joker - de aartsvijand van Batman. Vanaf begin oktober draait Todd Phillips' Joker in de Nederlandse bioscoop.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair