Celebrity

Leeftijdsverschil-grappen als in 'Transformers: Age of Extinction' kunnen in #MeToo-tijdperk niet meer

Ook vertelt Jack Reynor of hij in 'Solo' zou hebben gespeeld ondanks de tegenvallende reacties.

door FilmTotaal om 08:35 in Celebrity
Michael Bay heeft een apart gevoel voor humor. Iets dat we herhaaldelijk terugzien in zijn flitsende films. Hij ziet graag karakters naar elkaar schreeuwen en vuurt bijwijlen een racistisch grapje af. In de Transformers-reeks komt dit uiteraard ook voor. Het vierde deel, getiteld Age of Extinction, bevat echter ook een opvallende scène waarin een vader de relatie van zijn dochter en haar 3-jaar oudere vriend afkeurt.

Het probleem is dat zij 17 is, en hij 20. Door een mooi kaartje tevoorschijn te halen en wat regels op te noemen inzake een Romeo & Juliet-wetgeving weet de vriend het recht te praten. Laatstgenoemde personage werd tot leven gebracht door Jack Reynor, en die vindt het niet meer door de beugel kunnen. Dat onthulde hij onlangs in een interview met The Hollywood Reporter.

Problematisch
De 27-jarige Ier legt uit: "Dat was iets dat pas later tijdens de productie voorkwam. Oorspronkelijk stond het niet echt in het script. Ik was 21 jaar toen ik aan die grote franchise-film werkte en deed wat mij gevraagd werd te doen. Dat is wat je namelijk doet als je aan zo'n soort film werkt. Als je nu naar het huidige klimaat kijkt, met name de opkomst van het MeToo-tijdperk, dan is het inderdaad een problematische grap."


Reynor, die momenteel promotie maakt voor de nieuwste horrorfilm Midsommar, wil ook niet verantwoordelijk gehouden worden. "Ik was niet de schrijver van de film," gaat hij verder. "Ik was een 21-jarige acteur, voornamelijk bekend van onafhankelijke, Ierse cinema. Het was niet echt aan mij om te reageren op wat die gasten wilden doen. Het is hun film, hun verantwoordelijkheid."

Han Solo
Samen met Taron Egerton en de uiteindelijk rol-winnende Alden Ehrenreich behoorde Reynor bij de laatste drie heren (van 2500 mensen) die kans maakte om Han Solo te spelen in Solo: A Star Wars Story. Hoewel hij de ruimte niet mocht bezoeken, lijkt hij tevreden te zijn met het eindresultaat. "Uiteindelijk zat het er niet in voor mij, maar ik heb de film wel gezien en niet alleen deed Alden het ontzettend geweldig, ook was het mijn favoriete 'Star Wars'-film die recentelijk was uitgekomen."

Het sciencefictionavontuur van Ron Howard presteerde helaas zwakjes bij de box office. Zou Reynor met die kennis de rol hebben opgepakt als hij de kans had gehad? "Absoluut. Als je vandaag de dag een acteur bent die aangedreven wordt door het eindresultaat - de kritische ontvangst en het box office succes - dan zal je niet bepaald een voldoening gevende carrière krijgen. Er is zoveel te halen uit de ervaring van het maken van een film... Werken met mensen, het ontwikkelen van een samenleving, het reizen. Er is een hele wereld om te verkennen. En soms brengen die films je naar plekken toe die je anders nooit gezien zou hebben."

NieuwsFilm

meest populair