Er zit een geheime oorlog aan te komen in het Marvel Cinematic Universe

En de mensheid zit er straks middenin, zo lijkt het!

Let op: Dit artikel bevat spoilers!


Tijdens het eerste decennium van het Marvel Cinematic Universe kregen we relatief weinig te zien van de intergalactische conflicten die spelen. Captain Marvel gooide de boel echter pas echt open en toonde ons de strijd tussen de Skrulls en de Kree. Het lijkt erop dat de Secret War nu eindelijk naar het MCU komt.

Waarschuwing: hier tref je spoilers aan voor Spider-Man: Far From Home.


Aan het eind van Spider-Man: Far From Home komen we erachter dat Nick Fury helemaal niet in de film zat. In plaats daarvan werkte de Skrull Talos de hele tijd in vermomming als Nick Fury. Fury zelf vierde een welverdiende vakantie op een ruimteschip van de Skrulls. Verder refereerde de film nog naar Kree sleeper cells op Aarde.

Het lijkt er daarmee op dat het conflict tussen de Skrulls en de Skree nog lang niet voorbij is. Tijdens een interview met Fandango, vertelde Marvel-baas Kevin Feige dan ook dat er een intergalactische strijd aan zou kunnen komen. "Nou ja, die oorlog tussen de Kree en de Skrulls is een groot onderdeel van de comics en ook van de mythologie rond Captain Marvel die we op willen bouwen," begon Feige. "En er zijn veel vragen, zoals wat Captain Marvel in de twintig jaar tussen het einde van Captain Marvel en het begin van Endgame gedaan heeft. Maar goed, die kleine zin is een van de vele easter eggs die in de film zitten."

"Fury doet kleine dingen eerder in de film, waarin hij naar de Aarde refereert in een gesprek met Peter als jouw wereld in plaats van onze wereld. Als je de film voor het eerst ziet, merk je het eigenlijk helemaal niet op. Maar als je de tweede keer kijkt en weet wat er aan zit te komen, is het heel leuk om te merken. En Jon Watts is er heel goed in om de grondvesten daarvoor te leggen."

NieuwsFilm

meest populair