Ook 'Look Who's Talking' door de remake-molen

Ook 'Look Who's Talking' door de remake-molen

Een vierde deel in de originele reeks was ooit gepland, maar men gaat toch voor de herstart.

Hollywood gaat vrolijk door met het goedkoop recyclen van bestaand materiaal. Deadline weet te melden dat naar alle waarschijnlijkheid nu de feelgood familiefilm Look Who's Talking aan de beurt is om een moderne update te krijgen. Regisseur Jeremy Garelick (The Wedding Ringer) is ingehuurd om een eerste script te schrijven en Adam Fields (van het bedenkelijke Bad Santa 2) zal produceren.

In de klassieker uit 1989 van Amy Heckerling speelde Kirstie Alley de vrijgezelle Mollie die na haar bevalling een romance begint met taxichauffeur James (John Travolta). Het publiek kon als enige de innerlijke stem van de baby horen. Dankzij Bruce Willis leverde deze zuigeling grappig commentaar op alle gebeurtenissen die zich ontvouwden.

De film kreeg 2 vervolgen, Look Who's Talking Too met Roseanne Barr als 'pratend' zusje in 1990 en Look Who's Talking Now met Danny DeVito en Diane Keaton als 'pratende' honden in 1993. Daartussenin liep nog twee seizoenen lang een televisieserie getiteld Baby Talk.

Aanpassen aan maatschappelijke thema's
Volgens Deadline zoeken de makers een diverse multiculturele cast om mee te kunnen gaan in de huidige ontwikkelingen. Eind jaren '80 was de keuze om een alleenstaand moederschap in te gaan naast je fulltime baan behoorlijk controversieel. De remake moet dan ook vooral gaan focussen op de kracht van de vrouw en diens rol in het ouderschap.

NieuwsFilm

meest populair