Algemeen

Heeft Marvel de complete Sinister Six stiekem al geïntroduceerd?

Er zijn zeven kandidaten!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Let op: Dit artikel bevat spoilers!


De meeste fans hopen toch wel dat Spider-Man (Tom Holland) het ooit moet opnemen tegen de 'Sinister Six', een bekende schurkengroep uit de comics. Er zijn tot nu toe al zeven mogelijke kandidaten voor dit sinistere team geïntroduceerd in Marvels filmuniversum. Hieronder een overzicht van die slechteriken.

#1 Vulture
Michael Keaton zette een voortreffelijke Vulture neer in Homecoming (2017). Peter versloeg Toomes niet alleen, maar redde ook zijn leven. Toomes belandde in de gevangenis, maar besloot Peter te beschermen toen een andere crimineel hem vroeg naar de ware identiteit van de buurtheld. Heeft Vulture een goede reden om weer het criminele pad op te gaan, nadat hij vrijkomt? Ja, want het leven na de gevangenis is niet makkelijk. Wellicht heeft hij financiële problemen en kan hij een mooi aanbod om op illegale wijze geld te verdienen niet afslaan.


#2 Mysterio
Niet de Elementals, maar Quentin Beck alias Mysterio (Jake Gyllenhaal) blijkt uiteindelijk de grote slechterik te zijn in Far From Home (al was dat niet echt een verrassing natuurlijk). Beck sterft aan het einde van de film, maar zoals bij elke illusionist het geval is; niets is wat het lijkt. Hoewel hij écht dood leek op het einde (hij had in ieder geval glazige ogen), kan dit moment natuurlijk ook in scène zijn gezet. Het zou in ieder geval zonde zijn als Marvel zo'n grote name als Gyllenhaal maar voor één film aan zich heeft weten te binden.


#3 Shocker
In Homecoming was acteur Bokeem Woodbine te zien als Herman Schultz, ofwel de Shocker. Na een spannend gevecht op een parkeerplaats voor schoolbussen, wordt hij uiteindelijk verslagen na ingrijpen van Peters beste vriend Ned (Jacob Batalon). De kans lijkt groot dat we deze crimineel nog een keer terug gaan zien in een van de films en dat hij één van leden van de Sinister Six wordt.


#4 Scorpion
In de toegift van Homecoming loopt Adrian Toomes crimineel Mac Gargan (Michael Mando) tegen het lijf in de bajes. Gargan heeft via-via gehoord dat Toomes weet wie er achter het masker van Spider-Man schuilgaat en probeert op een dreigende toon die informatie los te peuten bij Toomes. Gargan wil graag wraak nemen op Spider-Man na het mislukken van een wapendeal op de Staten Island Ferry. In de comics groeit Gargan uit tot de Scorpion, een schurk met een geavanceerd wapenpak dat lijkt op een schorpioen. De tatoeage in zijn hals lijkt in ieder geval ook duidelijk op die toekomst te hinten.


#5 Chameleon
Numan Acar speelt 'Dmitri' in Far From Home. Hij is een spion die voor Nick Fury (Samuel L. Jackson) werkt. In de comics is zijn volledige naam Dmitri Smerdyakov en ontpopt hij zich uiteindelijk tot de Chameleon, een schurk die met behulp van geavanceerde technologie van gedaante kan veranderen. In toegift van de film leren we dat Fury en Maria Hill (Cobie Smulders) eigenlijk Skrulls waren. Dus wellicht is Chameleons filmversie een slechte Skrull? Dat is in ieder geval wel een makkelijke manier om zijn krachten te verklaren.


#6 Hydro-Man
In Far From Home maakt Peter samen met zijn schoolvrienden een reisje door Europa. Hun eerste bestemming is het prachtige Venetië, Italië. Daar gaat het echter al snel mis wanneer een watermonster (één van de vier Elementals) de kanalen binnenstormt. Gelukkig is Mysterio daar om de boel te redden. Opvallend is echter de opmerking van Flash (Tony Revolori) later in het hotel. Hij zegt namelijk dat hij op BuzzFeed een artikel heeft gelezen over een schipper genaamd Morris Bench, die door een ongeluk met een experimentele onderwatergenerator krachten zou hebben gekregen gekregen. Bench is de échte Hydro-Man uit de comics, dus zou dit een hint zijn naar zijn komst?


#7 Prowler
Donald Glover is te zien als straatcrimineel Aaron Davis in Homecoming. Doet deze naam al een belletje rinkelen? Davis verandert in de stripverhalen in slechterik de 'Prowler'. In Homecoming probeert hij de buurt van zijn neefje veilig te houden. Dat neefje is in de comics niemand minder dan Miles Morales, ook een Spider-Man. Morales stond onder meer centraal in Into The Spider-Verse (2018) en in die film moest hij het ook opnemen tegen zijn eigen oom.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

Even de laatste in Prowler veranderen!

Goku32

Avatar

Mijn sinister six

1 doc
2 kraven the hunter
3 mysterio
4 vulture
5 scorpion
6 green goblin
Dit wil ik zien bij de sinister six film

Marklar

Avatar

Idd goku. En dan daredevils kingpin als brein erachter

MisterPink

Avatar

Hobgoblin wil ik zien!

Goku32

Avatar

Marklar, inderdaad daar zat ik ook aan te denken kingping dan als masterbrain achter de sinister six die ik heb opgenoemd

SplashySleet20

Avatar

Kingpin is het meester dat is een geweldig idee. Als marvel de rechten terug heeft op daredevil kan hij misschien ook meedoen inclusief iron fist, Luke cage en jesica jones

Guyon2002

Avatar

Van deze 6 zie ik alleen Vulture, Mysterio en Scorpion als toekomstig Sinister-Six materiaal.
Het was trouwens vrij duidelijk dat dat Morris Bench verhaaltje van Flash Thompson een grote knipoog naar de fans was.

DoctorManhattan

Avatar

Marklar,
Dat bet kingpin os een goed idee. Dat is ook meteen een goede manier om The Defenders in de MCU te introduceren

xaid

Avatar

Mystirio
Dc ock
Shocker
Scorpion
Chameleon
Vulture of rhino

Sem132

Avatar

Marvel teased sinister six me and the boys

Sem132

Avatar

1 doc oc 2 rhino 3 vulture 4 scorpion 5 mister negative 6 shocker

JMRG

Avatar

Ze hielden me wel lang in de spanning met mysterio zeg, k bleef maar zeggen iets kloptt niet aan deze gozer terwijl ik weet dat hij een badguy id comics is

NieuwsFilm

meest populair