Laaiend enthousiaste eerste reacties 'The Lion King': ongelofelijke prestatie

Regisseur Jon Favreau heeft er heel wat moois van weten te maken.

De eerste recensies van The Lion King zijn binnen. Disney besloot na het succes van The Jungle Book (2016) dat het tijd was om de animatieklassieker een remake te geven. Regisseur Jon Favreau mocht ermee aan de slag en hij lijkt behoorlijk geslaagd te zijn in zijn opzet.

The Lion King vertelt hetzelfde verhaal als de animatiefilm uit 1994. We volgen de jonge leeuw Simba, wiens vader - de koning - vermoord wordt door zijn kwaadaardige oom. Simba wordt daarop weggejaagd, maar moet jaren later terug naar huis keren om zijn familie te verlossen van het juk van oom Scar. Net als het origineel, is dit ook weer een musical, al duurt de film wel een half uurtje langer dan de animatieklassieker.

Fantastische film
Het lijkt erop dat regisseur Favreau behoorlijk in zijn opzet geslaagd is. Zo'n beetje elke criticus die zich online uitsprak, noemt het een sterke film. Timon en Pumba stelen de show, maar eigenlijk ook Beyoncé, die de stem van Nala inspreekt. Verder vinden critici het een ontzettend sterke film qua visuals.








NieuwsFilm

meest populair