Celebrity

'Woody Allen (83) wil ondanks alle controverse door blijven gaan tot zijn dood'

De regisseur denkt nog lang niet aan pensioen.

door FilmTotaal om 14:01 in Celebrity
Woody Allen kwam sinds de #MeToo beweging flink onder vuur te liggen. Hij werd in het verleden namelijk aangeklaagd wegens seksueel misbruik en deze verhalen kwamen als gevolg van alle aandacht voor MeToo weer naar boven. Allen heeft het dus een tijdje behoorlijk lastig gehad; zo werd zijn nieuwste film, A Rainy Day in New York niet eens uitgebracht. Ook had hij een mega-contract getekend met Amazon, maar laatstgenoemde besloot niet verder te willen gaan met de regisseur. Toch wil Allen films blijven maken.

De bekende regisseur is al 83 jaar oud en vanwege alle kritiek die hij kreeg te verduren dachten nogal wat mensen dat Allen het maken van films achter zich zou laten. Maar dat is bij Allen absoluut niet aan de orde geweest: ''Ik heb nooit gedacht aan mijn pensioen. Sinds het begin van mijn carrière, heb ik altijd geprobeerd me volledig te focussen op mijn werk. Het maakt niet uit wat er gebeurt met mijn familie, vrienden, politiek, ik geef altijd alles voor mijn films''.

Tot het einde
Allen zegt dat het einde van zijn carrière nog lang niet in zicht is: ''Mijn films gaan over relaties en mensen. En ik probeer dit thema altijd op een grappige en mooie manier te brengen. Dit wil ik blijven doen. Wanneer ik mijn laatste adem uitblaas, dan zal dat waarschijnlijk gebeuren op een van mijn filmsets!''

NieuwsFilm

meest populair