Disney's 'Mulan' ligt (ook al) onder vuur

Visueel fraai, maar historisch erg wankel.

Heb jij de eerste beelden uit Mulan al gezien en was jij ook onder de indruk van de visuele pracht en praal. Het volgende live action sprookje van Walt Disney moet hoge ogen gaan gooien in onder meer China, maar daar is nu wel wat kritiek op deze eerste beelden.

Op Weibo, het Chinese Twitter, is er veel positieve aandacht voor Mulan, maar er valt ook kritiek te lezen. Het grootste probleem is de historische setting van de film. De originele Mulan, in de film gespeeld door Liu Yifei, zou namelijk geboren zijn in het noorden van het oude China, maar wordt in de eerste beelden getoond in een omgeving die aandoet als het westen uit die tijdsperiode. Tevens zouden elementen zijn gebruikt die pas duizend jaar na het leven van Mulan ontstonden in China.

Puur voor westerse kijkers
Ook is er kritiek dat Mulan van regisseur Niki Caro (The Zookeeper's Wife, 2017) gemaakt wordt voor het westerse bioscooppubliek en dat de Chinese cultuur daarmee erg gemakkelijk overboord wordt gegooid om het Amerikaanse publiek te geven wat ze willen.

Overigens was er al eerder kritiek. Veel fans misten het figuurtje Mushu in de beelden. Eerder werd verondersteld dat het draakje wordt ingeruild voor een ander figuurtje. Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair