Algemeen

Deze films zag je niet in het Marvel Cinematic Universe!

Verschillende films waren eerder in de maak.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Van Iron Man tot en met Spider-Man: Far from Home (2019); er zijn al 23 films verschenen in het succesvolle Marvel Cinematic Universe (MCU). Toch zijn er een aantal films niet verschenen, terwijl deze wel werden ontwikkeld. Eén werd zelfs officieel op de kalender gezet. Welke film zijn dit?

Met drie fases in het MCU heeft de liefhebber niets te klagen. Aardig is om te weten dat een Iron Man-film al langere tijd werd ontwikkeld, maar tot 2008 nooit van de grond kwam. In 2001 was zelfs Joss Whedon (The Avengers, 2012) in beeld om de film te regisseren. In 2005 werd door Marvel Studios besloten om de film helemaal opnieuw te ontwikkelen, met Kevin Feige als aanjager.


Inhumans

Een van de opvallendste projecten die werd gecanceld is Inhumans. In 2013 liet Kevin Feige weten dat de film er ooit zou komen en in 2014 werd de film officieel onderdeel van het recent afgeronde Phase III van het MCU. De film moest in juli 2019 verschijnen en Vin Diesel zou het personage Black Bolt spelen. In 2016 werd de film geschrapt. Feige gaf aan hoop te hebben dat de film onderdeel zou worden Phase IV. De tv-serie Inhumans bleek uiteindelijk het eindresultaat en deze werd in 2018 gecanceld na een teleurstellend seizoen.Runaways

De film Runaways stond ook hoog op het verlanglijstje van Marvel Studios. In 2008 werd Brian K. Vaughan aangesteld om het script te schrijven en in 2010 werd zelfs een regisseur aangetrokken, namelijk Peter Sollett (Nick & Norah's Infinite Playlist, 2008). Even later kwam zelfs Drew Pearce aan boord om het script definitief aan te leveren. Uiteindelijk werd de film stopgezet omdat The Avengers voorrang kreeg. In 2017 verscheen de tv-serie Runaways en deze krijgt over een tijdje een derde seizoen. De trailer voor de aftrap:War Machine en Hawkeye

Lange tijd leek ook Black Widow een film die tussen neus en lippen door aangekondigd was, maar het levenslicht nooit zou zien. De film verschijnt nu naar verwachting in 2020. Een andere solofilm die in ontwikkeling zou zijn geweest, is een film rond War Machine. Eerder dit jaar gaf acteur Don Cheadle al een reactie op dit gecancelde project. Ook waren er geruchten over een film over Jeremy Renners Hawkeye. Hij krijgt vroeg of laat een tv-serie op Disney+.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Pas de titel maar aan naar ''Deze marvel-films zijn uiteindelijk tv-series geworden'', melk het marvel-nieuws maar droog....

Rich Art

Avatar

Valt mee dan wat er niet doorgegaan is qua plannen eigenlijk...

RoberPaulsen

Avatar

Gaan we het nu zelfs hebben over Marvel films hebben die niet zijn uitgekomen?

Innocent

Avatar

Als je niks meer wil lezen over marvel of het genre, klik er dan niet op! Niemand verplicht je toch??!! Want dat geeft duidelijk aan dat je blijkbaar toch niets beter te doen heb.

Dokterjack

Avatar

Als je op hun artikel klikt krijgen hun winst dus wil je geen marvel nieuws? Klik dan niet op de titel! stel idioten.

Ang3l

Avatar

De serie Runaways vind ik erg geslaagd. Hele leuke vibe. Totaal anders dan t MCU. Denk dat t als serie beter werkt dan als film.

Over Inhumans zwijg ik maar ...........

Sunspot

Avatar

Die gast is wel goed in Star Trek Beyond.

Ereptile

Avatar

Daredevil's tv serie lijkt me echter wel een goede cast hebben die perfect in het MCU zou passen, of niet?

Frietgezicht

Avatar

^ Wie dan? Daredevil zou qua krachten gelijk een type a la Hawkeye worden.
Zijn vriendinnetje en vriend zijn na 3 seizoenen genoeg in beeld geweest.
Kingping is goed maar past hoogstens in een Spidey-film alleen is deze Kingpin weer te zwak/menselijk om tegen Spiderman te kunnen knokken.

Ik zie ze juist niet passen.

JMRG

Avatar

Off topic: Taika waititi getekend voor Thor 4!

kokosnoot

Avatar

Ik vind de sfeer van de Inhumans niet echt kloppen. Ze zijn eigenlijk perfect voor een meeting met de fantastic four. Zoals in de comics dat ze per ongeluk ontdekt worden door de Torch. Geeft veel meer mysterie en spanning. Koppelt er ook meteen emoties aan zoals Torch en Crystal die dan verliefd worden en de Inhumans met Black bolt als leider die dat een bedreiging vinden, bang om ontdekt te worden door het mensenras. Inhumans hebben echt wel potentiaal maar dan in een andere setting.

NieuwsFilm