Robert Downey Jr: 'Blij dat mijn tijd als Iron Man erop zit'

Robert Downey Jr: 'Blij dat mijn tijd als Iron Man erop zit'

De acteur vertelt uitgebreid over zijn grootste rol.

Acteur Robert Downey Jr. nam met Avengers: Endgame na elf jaar afscheid van de rol van Tony Stark. Nu vertelt de acteur voor het eerst over zijn afscheid en wat dat voor hem betekent. De acteur vertelt nu dat hij niet gedefinieerd wordt door de rol, ondanks dat die de wederopstanding van zijn carrière inluidde.

Tijdens het uitgebreide interview vertelde Downey Jr. heel eerlijk over zijn tijd als Tony Stark. Hij is dankbaar voor de kans die hij van Marvel Studios en Kevin Feige kreeg, maar vindt het prima dat het nu voorbij is. Het is ook niet zo dat de acteur zich geheel identificeert met de rol van Tony Stark; hij vindt juist dat geen enkele rol in zijn carrière hem definieert.

Heel dankbaar
"De afgelopen tien jaar waren ongelofelijk en creatief bevredigend. Het was heel, heel, heel hard werk en ik moest erg diep gaan. Maar ik ben niet gedwongen de grenzen te verkennen van wat mijn creatieve en persoonlijke leven hierna is," aldus de acteur. Hij heeft er dan ook wel zin in om iets nieuws te gaan doen.

Hieronder kan je het volledige interview bekijken waarin Robert Downey Jr. over de rol vertelt.


NieuwsFilm

meest populair