Celebrity

Acteurs en regisseurs reageren op racistische tweet van Donald Trump

De President liet weer eens van zich horen op Twitter.

door FilmTotaal om 15:31 in Celebrity
Het komt niet echt meer als een verrassing dat Donald Trump wel vaker minder intelligente dingen plaatst op sociale media. Recentelijk maakte de President opnieuw een niet al te beste indruk. Hij postte namelijk een tweet op zijn Twitter-pagina, waar meerdere bekendheden nu op hebben gereageerd.

Zo haalde Trump uit naar vier Democratische Congresvrouwen van kleur. Alle vier de vrouwen zijn namelijk zwart, iets waar Trump een probleem mee leek te hebben: ''Het is werkelijk interessant om te zien hoe deze 'progressieve' vrouwelijke democraten, die allemaal uit landen komen waar hun regeringen complete puinhopen zijn, corrupt zijn en niks voor elkaar krijgen, zich luidruchtig uitlaten over hoe wij, de beste en machtigste natie op de wereld, de boel zouden moeten runnen''.

Reactie
''Waarom gaan ze niet terug en helpen hun regeringen waarbij alles in de soep loopt en waar overal criminaliteit is? Als ze dat voor elkaar krijgen, mogen ze daarna terugkomen en ons laten zien wat wij moeten doen. Jullie kunnen niet vroeg genoeg vertrekken! We kunnen jullie zelfs gratis tickets regelen!'' Waar Trump geen rekening mee hield, is dat drie van deze vrouwen echter geboren en getogen zijn in Amerika. De nodige bekendheden vonden zijn uitspraken mede daarom dan ook veel te ver gaan.

Chris Evans, voornamelijk bekend als Captain America in diverse Marvel films, is hier een van: ''Dit is gewoon puur racisme. Het enige wat erger is dan al je haat en racisme is elke keer haat en racisme gebruiken om je eigen ego te voeden''. Ook Janelle Monáe, die hoge ogen wist te gooien in Moonlight, had geen goed woord over voor haar president: ''Ik ben er honderd procent zeker van dat deze idioot iemand zou kunnen vermoorden in het Witte Huis en dat er vervolgens weinig aan gedaan zou worden. We moeten hem nú stoppen!''

Regisseurs
Ook regisseurs Rob Reiner en Ava DuVernay haalden uit naar Trump. Zo zei Reiner: ''Je kunt niet zeggen dat Trump niet racistisch is. Als je achter hem staat, steun je racisme. Het is de hoogste tijd dat we kiezen in deze belangrijke periode. Kies voor haat of vecht ertegen''.

DuVernay kwam ook op voor de vrouwen. Zij postte een foto van de vier politici met de tekst: ''Ik salueer jullie. Blijf duwen. Blijf schijnen. Blijf vechten. Blijf een 'pain in the ass' voor onze racistische heerser en al zijn volgers. Blijf veilig. Blijf samen. En blijf om ons nog verder trots te maken. #vierkoningen''.

Trump heeft zojuist weer gereageerd via Twitter.


NieuwsFilm

meest populair