Celebrity

Acteurs en regisseurs reageren op racistische tweet van Donald Trump

De President liet weer eens van zich horen op Twitter.

door Wouter Drummen om 15:31 in Celebrity
Het komt niet echt meer als een verrassing dat Donald Trump wel vaker minder intelligente dingen plaatst op sociale media. Recentelijk maakte de President opnieuw een niet al te beste indruk. Hij postte namelijk een tweet op zijn Twitter-pagina, waar meerdere bekendheden nu op hebben gereageerd.

Zo haalde Trump uit naar vier Democratische Congresvrouwen van kleur. Alle vier de vrouwen zijn namelijk zwart, iets waar Trump een probleem mee leek te hebben: ''Het is werkelijk interessant om te zien hoe deze 'progressieve' vrouwelijke democraten, die allemaal uit landen komen waar hun regeringen complete puinhopen zijn, corrupt zijn en niks voor elkaar krijgen, zich luidruchtig uitlaten over hoe wij, de beste en machtigste natie op de wereld, de boel zouden moeten runnen''.

Reactie
''Waarom gaan ze niet terug en helpen hun regeringen waarbij alles in de soep loopt en waar overal criminaliteit is? Als ze dat voor elkaar krijgen, mogen ze daarna terugkomen en ons laten zien wat wij moeten doen. Jullie kunnen niet vroeg genoeg vertrekken! We kunnen jullie zelfs gratis tickets regelen!'' Waar Trump geen rekening mee hield, is dat drie van deze vrouwen echter geboren en getogen zijn in Amerika. De nodige bekendheden vonden zijn uitspraken mede daarom dan ook veel te ver gaan.

Chris Evans, voornamelijk bekend als Captain America in diverse Marvel films, is hier een van: ''Dit is gewoon puur racisme. Het enige wat erger is dan al je haat en racisme is elke keer haat en racisme gebruiken om je eigen ego te voeden''. Ook Janelle Monáe, die hoge ogen wist te gooien in Moonlight, had geen goed woord over voor haar president: ''Ik ben er honderd procent zeker van dat deze idioot iemand zou kunnen vermoorden in het Witte Huis en dat er vervolgens weinig aan gedaan zou worden. We moeten hem nú stoppen!''

Regisseurs
Ook regisseurs Rob Reiner en Ava DuVernay haalden uit naar Trump. Zo zei Reiner: ''Je kunt niet zeggen dat Trump niet racistisch is. Als je achter hem staat, steun je racisme. Het is de hoogste tijd dat we kiezen in deze belangrijke periode. Kies voor haat of vecht ertegen''.

DuVernay kwam ook op voor de vrouwen. Zij postte een foto van de vier politici met de tekst: ''Ik salueer jullie. Blijf duwen. Blijf schijnen. Blijf vechten. Blijf een 'pain in the ass' voor onze racistische heerser en al zijn volgers. Blijf veilig. Blijf samen. En blijf om ons nog verder trots te maken. #vierkoningen''.

Trump heeft zojuist weer gereageerd via Twitter.


34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

De beste en machtigste natie...... de tering zeg.

Rafael11

Avatar

Tja, die tweet van Trump is natuurlijk niet erg netjes. Maar die vier dames zijn niet veel beter denk ik zo. Ze steunden Al Qaida en zijn antisemitisch.

aspers

Avatar

Tja... de stoeptegels hebben er (helaas) zélf voor gekozen!

En weet je wat het ergste is...? Ze doen dat waarschijnlijk straks gewoon nog een keer.

Master Of Films

Avatar

Rafael11 "Maar die vier dames zijn niet veel beter denk ik zo. Ze steunden Al Qaida en zijn antisemitisch."
Dat probeert Trump in recente tweets uit te leggen, hieronder een fragment.

This should be a vote on the filthy language, statements and lies told by the Democrat Congresswomen, who I truly believe, based on their actions, hate our Country. Get a list of the HORRIBLE things they have said.

keepertje

Avatar

@Aspers Vertel mij eens wat er zo erg is aan nog eens 4 jaar trump? Man is geen oorlog begonnen heeft de economie in Amerika opgekrikt naar de beste in tijden met een zeer laag werkloosheid cijfer. Wat is er dan zo slecht aan deze man.

Rafael11

Avatar

Mof, idd. Geen fan van hem, maar de meeste mensen kiezen bij voorbaat al voor het 'slachtoffer' van Trump, terwijl hij toch wel een aantal punten heeft die gewoon hout snijden. Verder is ie in mijn ogen een onbeschaafde man in z'n doen en laten.

Paulusie

Avatar

Als geloofd over Trump dat hij goede dingen doet moet je misschien even verder kijken en het nieuws volgen. Hetgeen goed gaat is omdat Obama die koers heeft ingezet. Daar plukt Trumpie de vruchten van. De rest is grotendeels 98% kloten.
Kom op, die tweet van hem over 'ga terug naar waar je vandaan komt' is te zot voor woorden! Ze komen uit Amerika. Als Trump die woorden echt meent moet die zelf ook terug naar Europa. Of hebben ik en alle sterren die er op reageren het fout?

Jaws

Avatar

onbegrijpelijk dan men nog kan vinden dat Trump goed is voor America of de wereld. de man is een racist vrouwenhater en bovendien deinst hij nergens voor terug om zijn zin te krijgen. zelfs 4 donkere jongens die onschuldig waren konden van hem de doodstraf krijgen. Hoe kun je hem goed noemen!!!!!

xarkov

Avatar

Lekker janken met z'n allen.

Frietgezicht

Avatar

Lady Gaga en Cooper zijn officieel een stel!! Dat is pas nieuws!

STYD

Avatar

Ik schrik hier wel van sommige reacties. Hoe kan je als normaal wel denkend mens achter Trump staan of zeggen dat je hem wel kan begrijpen. Mensen zouden zich moeten schamen. Als je achter hem staan dan betekent dat gewoon dat je een zware racist bent, kan het niet helpen tenzij je de omschrijving in de Dikke van Dale kan wijzigen. Wat een loser is het ook.

STYD

Avatar

Ik schrik hier wel van sommige reacties. Hoe kan je als normaal wel denkend mens achter Trump staan of zeggen dat je hem wel kan begrijpen. Mensen zouden zich moeten schamen. Als je achter hem staan dan betekent dat gewoon dat je een zware racist bent, kan het niet helpen tenzij je de omschrijving in de Dikke van Dale kan wijzigen. Wat een loser is het ook.

STYD

Avatar

Noem eens een paar punten Rafeal11 van Trump waarbij jij denkt “zo daar heeft die gelijk in”?

Hyenas

Avatar

@rafael11; Heb jij bewijs dat deze dames Al Qaida steunen? Dat is namelijk absoluut niet zo. En antisemitisch? Dus als deze dames zeggen dat Israel misschien niet land moet stelen uit de West Bank, zijn ze opeens antisemitisch? Rare manier van logisch nadenken.

@frietgezicht zagen we allemaal aankomen toch? Hoofdpagina nieuws!

Rafael11

Avatar

^Oke heren, my bad, excuses. Ik zou me er meer in moeten verdiepen en feiten checken. En ik steun Trump helemaal niet en keur zijn tweets ook niet goed. Daarnaast ben ook zeker geen racist.

Mijn verdediging klinkt heel slecht van mijn kant, weet ik, ik zal mijn mond verder houden. Want ik kan me zo voorlopig niet meer vertonen hier op FT(heb me voor aap gezet nou). Weet wel dat ik alles met de beste bedoelingen zeg trouwens, heb geen enkele racistische neigingen. Had artikelen gelezen en baseerde daar mijn mening op. Blijkbaar heb ik het helemaal verkeerd gezien. Neem mijn woorden hierbij oprecht terug.

pete928s

Avatar

Trump totaal : voor al uw anti trump en marvel gelul .

Devenace

Avatar

Ik heb Blade Runner nog steeds niet gezien.

chefry1983

Avatar

Waarom politieke discussies op een film site?
Gewoon niet doen hier.

Hyenas

Avatar

@Rafael11; Kan gebeuren joh. Niemand noemt je een racist. En ook mensen die op Trump hebben gestemd zijn niet automatisch racisten. Was gewoon benieuwd waar je de info vandaan had gehaald. Gewoon lekker door blijven posten Smiley face

Mediator

Avatar

@chefry1983

Helemaal mee eens!

wolllie

Avatar

STYD. Ik snap heel goed dat heel veel Amerikanen op Trump hebben gestemd.

1 Hij was een man en geen vrouw
2 Het was de minst slechte keuze
3 Hij is een zakenman en geen politicus
4 Hij zegt wat het midden van Amerika wil horen.
5 Ik geef hem een kans, want of ik nu op een republikein of Democraat stem de laatste jaren wordt ik toch genaa...

En ik ben geen fan van hem. Maar hij doet beloftes die hij na komt en dat kunnen echt heel veel politici niet zeggen.
vb : Obama beloofde ook de ambassade van tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. Deed het niet. Trump wel. Obama de rode lijn is chemische wapens in Syrie en niks. Trump een gifaanval en gelijk thomahawks op Syrie. Obamacare afgeschaft. Inkomstenbelasting naar beneden. Zijn laatste puntje iets met een muur gaat niet goed. Maar wat mensen niet weten is dat Obama 400.000 mensen per jaar uitzette uit Amerika. En dat onder Trump dat maar 240.000 is. En zelfs de democraten klagen daar over.
Maar ja een filmster moet zijn linkse gedachte goed vertolken en rechts zijn zakken vullen.

Sunspot

Avatar

Of het racistisch is weet ik niet, tegenwoordig is van alles gelijk racistisch.

Wat wel waar is, is dat al die SJW'ers eens moeten gaan zeiken op 'die' landen waar van alles mis is, vrouwen als voetveeg worden gezien, gebruikt bijv.

Maar daar hoor je dan nooit wat over, ook al die feministen, zo slap, begin eens over die pauperlanden, dan kan ik ze nog serieus nemen

Sunspot

Avatar

Vermeld het maar voro de zekerheid Smiley face.

Ben geen fan van Trump, weet sowieso niet wat ik ervan moet denken, nooit echt in verdiept.

Hij is meer een opschepper, maar op oorlog uit bijv. is hij niet denk en racistisch ook niet, nog niks gezien wat dat aangeeft.

Ik vind hem meer een clown eigenlijk haha

SeanDeNiro

Avatar

Trump is inderdaad een geval apart maar nog altijd 100x beter dan Hillary Clinton. En dat Obama de economische koers heeft uitgezet waarvan Trump de vruchten plukt is klinkklare onzin natuurlijk. Als Trump ergens goed in is dan is het wel in geld verdienen.
Al die linkse azijnzeikers met beschuldigend vingertje (ook hier) moeten eens leren incasseren zonder fascistische trekjes te vertonen. Dat geldt ook voor de auteur van dit artikel: het zou je sieren onpartijdig te blijven en Trump niet voor dom uit te maken.
Dit is geen filmnieuws. Dat een paar linkse bekende multimiljonairs een mening hebben doet daar niets aan af. Die mensen wonen op de beste plekken en zijn wereldvreemd.

KeesjeNL

Avatar

@keepertje

De xenofobe racist Trump is hard op weg een nieuwe wereldoorlog in het Midden-Oosten te creëren, profiteert van economisch beleid van Obama, verspeelt de economische machtspositie van de VS voorgoed door belasting op buitenlandse goederen en zorgt voor schijnwerkloosheid omdat die banen niet stressbestendig zijn (veel ervan zitten in de 20steeeuwse mijnindustrie).

Daarnaast heeft Trump (in de duizendtallen inmiddels) gelogen over beleid/functionarissen/zijn vermogen/gezondheid/enz., meer gegolfd (als president zijnde) dan Bush én Obama in het kwadraat bij elkaar, bewondert hij dictators (spreekt zich daar ook openlijk over uit), heeft géén muur tussen de VS en Mexico neergezet en heeft nog geen dollar uitgegeven aan beloofd onderhoud aan bruggen en wegen.

Had ik je al verteld dat Trump een racist is? Dát gegeven zou al genoeg moeten zijn om hem af te zetten als president van de VS en te vervolgen..

TheGuardian

Avatar

Zo, zo...wat een politieke debatten hier haha.

Maac

Avatar

^In dit geval helaas geen kwalitatief debat...

Moviemagic

Avatar

Mensen. Je mag van Trump vinden wat je wilt maar hou a.u.b. op met vergelijkingen met Hilary Clinton. Dit slaat als een lul op een drumstel. Kijk naar wat Trump gedaan heeft (feitelijk) en zet je mening daarnaar. Persoonlijk maakt het mij geen moer uit want wat ik ook vind....morgen is Trump nog steeds president en doet zijn ding.

Master Of Films

Avatar

chefry1983 "Waarom politieke discussies op een film site?"
Om reacties en clicks uit te lokken.

Artificialis

Avatar

Wel racisme, geen racisme, wat doet het er toe? Deze beschuldiging wordt zo vaak gebruikt dat het eigenlijk geen serieuze betekenis meer heeft.

Alexandria Ocasio-Cortez zegt dat de wereld binnen 12 jaar zal vergaan als we nu geen actie ondernemen tegen klimaatsverandering.. Een dame die zodanig het contact met de werkelijkheid is verloren kan zich inderdaad beter gaan concentreren op de problemen in Midden/Zuid-Amerika.

centr1no

Avatar

SeanDeNiro "Als Trump ergens goed in is dan is het wel in geld verdienen."
Je hebt duidelijk geen idee waar je het over hebt.
Ik heb geen zin om het allemaal uit te leggen maar hij bespeeld het systeem met schulden, faillissementen en belastingen als een oplichter. En dan is het nog maar de vraag of dat hij dat inderdaad zelf doet of zijn leger van financieel adviseurs en advocaten.
Wat dat betreft past het eigenlijk wel bij de toestand van de hele USA want dat wordt ook bij elkaar gehouden door schulden.

Sunspot

Avatar

^

Tuurlijk kan hij dat niet zelf, is veel te complex, allemaal adviseurs etc.

Moet ook wel, maar aan 1 kant wel beter dan zo een dictator die toch doet uiteindliejk wat die wil.

nieuwslaatste nieuws

meest populair