Algemeen

Duncan Jones wil na 'Moon' en 'Mute' zijn trilogie afmaken

De derde film zal een kruising worden van tussen een actiefilm en een road movie.

door Wouter Drummen om 16:47 in Algemeen
Duncan Jones wist 10 jaar geleden hoge ogen te gooien met Moon. In 2018 maakte hij ook Mute, al werd deze minder goed onthaald. Toch wil de regisseur nog steeds gaan voor een derde film waarvan Moon en Mute delen een en twee zouden moeten vormen en die samen dus leiden tot een heuse trilogie.

Recentelijk liet de regisseur zich er nog over uit: ''Het wordt een grotere film dan zijn voorgangers. Het zal niet gemakkelijk worden om het budget bijeen te krijgen, aangezien het om een origineel project gaat. Maar ik heb grootse plannen. Daarom wilde ik op zijn minst eerst een graphic novel schrijven, zodat het verhaal toch al in een of andere vorm bestaat. Hopelijk wordt die dan door genoeg mensen gelezen en kan ik hem vervolgens gaan verfilmen''. Dit deed Jones ook al eerder met Moon.

Cross-over?
De met een Oscar bekroonde Sam Rockwell speelde de hoofdrol in Moon, maar had ook een cameo in Mute. Verder stonden de beide films los van elkaar. Zo gaat de regisseur verder: ''Moon was een menselijk drama, terwijl Mute een noir-thriller is. De derde film zal een kruising worden van tussen een actiefilm en een road movie. Ze zijn echter onderling verbonden door het sciencefiction-aspect en verschillende thema's. Het is een soort van à la Trois Couleurs trilogie, een anthologie op zijn Europees.''

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Moon vond ik fantastisch, maar van Mute zelfs nog nooit gehoord! Meteen even opzoeken.

ThEnd

Avatar

Mute is zo meh

Rutherford

Avatar

Mute komt niet tot aan de enkels van Moon. Bagger.

Decepticon

Avatar

Idd, Moon is heel erg goed, maar Mute is zeer zeer matig, hij is uit te kijken, maar daar heb je het ook mee gehad en ik zie ook totaal geen verbinding tussen beide films.
Middag
Mag Jones wel met wat goeds komen om zijn eer te redden.

Sunspot

Avatar

Huh, lees nu pas over Mute, moet ik gaan kijken.

Moon is dik 1 van mijn favorieten, hoop dat Mute ook top is.

Sowieso zou ik wel een vervolg op Moon willen zien, kan ook makkelijk, gezien het einde

Gigan72

Avatar

Moon is een film die je gezien moet hebben.
Mute niet gezien maar wat ik vsn wat ik hoor en lees is hij niet zo best io gshem wel een x kijken maar heeft geen haast.

Maac

Avatar

Recentelijk liet de regisseur zich er nog over uit: ''Het wordt een grotere film dan zijn voorgangers.
Jammer, want het charmante van Moon was juist dat het zo klein voelde.

Master Of Films

Avatar

Ik vond Mute wel aardig, maar het was niet de film waarmee Moon een einde aan kon breiden. Daar was de rechtbank scene te kort voor. Het wilde alleen zeggen dat Moon en Mute zich in dezelfde filmwereld bevond.

Recentelijk liet de regisseur zich er nog over uit: ''Het wordt een grotere film dan zijn voorgangers.
Yikes, dit klinkt akelig als Warcraft. Ondanks dat Jones fan van de games was, was de film zo belabberd slecht opgezet. Hij had beter een Netflix serie moeten gaan maken.

Rafael11

Avatar

Moon is idd een erg goede film!

Tycho Nestoris

Avatar

Moon was een goede en intelligente sciencefiction-film, maar sindsdien heeft Duncan Jones weinig goeds gemaakt. Ik heb dan ook weinig interesse in zijn toekomstige projecten.

NieuwsFilm

meest populair