Duncan Jones wil na 'Moon' en 'Mute' zijn trilogie afmaken

De derde film zal een kruising worden van tussen een actiefilm en een road movie.


Duncan Jones wist 10 jaar geleden hoge ogen te gooien met Moon. In 2018 maakte hij ook Mute, al werd deze minder goed onthaald. Toch wil de regisseur nog steeds gaan voor een derde film waarvan Moon en Mute delen een en twee zouden moeten vormen en die samen dus leiden tot een heuse trilogie.

Recentelijk liet de regisseur zich er nog over uit: ''Het wordt een grotere film dan zijn voorgangers. Het zal niet gemakkelijk worden om het budget bijeen te krijgen, aangezien het om een origineel project gaat. Maar ik heb grootse plannen. Daarom wilde ik op zijn minst eerst een graphic novel schrijven, zodat het verhaal toch al in een of andere vorm bestaat. Hopelijk wordt die dan door genoeg mensen gelezen en kan ik hem vervolgens gaan verfilmen''. Dit deed Jones ook al eerder met Moon.

Cross-over?
De met een Oscar bekroonde Sam Rockwell speelde de hoofdrol in Moon, maar had ook een cameo in Mute. Verder stonden de beide films los van elkaar. Zo gaat de regisseur verder: ''Moon was een menselijk drama, terwijl Mute een noir-thriller is. De derde film zal een kruising worden van tussen een actiefilm en een road movie. Ze zijn echter onderling verbonden door het sciencefiction-aspect en verschillende thema's. Het is een soort van à la Trois Couleurs trilogie, een anthologie op zijn Europees.''

NieuwsFilm

meest populair