Celebrity

Waarom besloot Linda Hamilton terug te keren voor 'Terminator: Dark Fate'?

James Cameron speelde ook een rol in haar terugkomst.

door FilmTotaal om 15:44 in Celebrity
Een van de grootste films van dit jaar is zonder twijfel Terminator: Dark Fate. Hiervoor keert ook de eerste Sarah Connor terug, namelijk Linda Hamilton. In eerste instantie, wist de 62-jarige actrice niet of ze bijna dertig jaar na Terminator 2; Judgement Day wel wilde terugkeren voor nog een film. Uiteindelijk besloot ze het toch te doen. Kennelijk heeft James Cameron daar ook een grote rol in gespeeld.

Zo zei Hamilton dat haar ex-man Cameron erg belangrijk was geweest bij het maken van een beslissing: ''Hij had me maar liefst drie keer gebeld, voordat ik besloot hem terug te bellen. Toen zei hij: 'Het gaat over een rol'. Ik vroeg hem welke. Hij had het er lang en in detail over. Hij was er helemaal weg van. Toch heb ik meerdere weken de tijd nodig gehad om een besluit te nemen. Ik wilde namelijk zeker weten of dit deel iets toevoegt''.

Toch ja gezegd
''Uiteindelijk besloot ik het toch te doen'' gaat Hamilton verder. ''Het is erg interessant opnieuw dit personage te spelen na zo'n lange tijd. Sarah Connor is dezelfde persoon, maar ze is zeker veranderd door alles wat er gebeurd is. Het is niet hetzelfde verhaal als wat we gewend zijn. Het is een vrouw met een andere missie, een ander verhaal en daar kon ik mee werken''.

''Vergis jullie niet, Sarah is nog steeds een 'wild card', maar nu is ze een 'wild card' zonder een echt doel. Dit maakt haar onvoorspelbaar. Ze heeft het lastig zich nog echt menselijk te voelen. Ze moet diep gaan om weer een betekenis aan haar leven te geven''.

NieuwsFilm