Grote naam op het oog voor King Triton in 'The Little Mermaid'

En de gelukkige kanshebber is...?

De uitbreiding van castleden voor Disney's remake van The Little Mermaid raast in sneltreintempo verder. Na het vastleggen van de donkere Halle Bailey als Ariel en zo goed als zeker Melissa McCarthy als Ursula, zijn inmiddels de onderhandelingen gestart met Harry Styles voor de rol van Prins Erik. Nu aast 'het huis van de muis' op nog een andere bekendheid in de rol van de machtige Koning Triton, namelijk niemand minder dan Javier Bardem (Skyfall).

Bekijk de afbeelding
Triton is heerser van de onderwaterwereld Atlantica, bevooroordeeld ten opzichte van mensen en verbiedt zijn dochters (waaronder de eigenwijze Ariel) dan ook elke vorm van interactie met de oppervlakte. Volgens Deadline zijn de besprekingen in een vergevorderd stadium.

Eerder lieten fans zich er al over uit dat ze graag Idris Elba of Terry Crews zouden zien als de vader van de kleine zeemeermin. Mocht Bardem zijn handtekening zetten, is dat niet voor het eerst dat de Oscarwinnaar met Disney in zee gaat. In 2017 vertolkte hij nog de boosaardige Captain Salazar in Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Ideeën voor nieuwe familiebanden
In een rapport van The Disinsider staat verder dat de plot zich zal gaan richten op de relatie van Ariel met haar moeder, een personage dat in de originele tekenfilm niet voorkwam. Of dit betekent dat Koning Triton dan minder schermtijd krijgt, is nog niet bekend. Variety meldt daartegenover weer dat Ursula in deze versie de zus is van Triton en dus tante van Ariel. Vooral dat laatste kan extra interessant worden, gezien de verschillende achtergronden/huidskleuren van Bardem, McCarthy en Bailey.

The Little Mermaid, welke in 1989 voor een soort heropleving van de kwakkelende animatiestudio's bij Disney zorgde, start ergens begin 2020 met de opnames, wordt geregisseerd door Rob Marshall (Mary Poppins Returns) en bevat zowel oude klassieke als nieuwe liedjes.

NieuwsFilm

meest populair