Celebrity

Bewijsmateriaal in zaak tegen Kevin Spacey op 'mysterieuze' wijze verdwenen

De aanklager is een kelner, die beweerde op zijn 18de dronken te zijn gevoerd door de acteur.

door FilmTotaal om 14:25 in Celebrity
Kevin Spacey is sinds de aanklacht door Star Trek: Discovery-ster Anthony Rapp in 2017 ook door tientallen andere mannen beschuldigd van seksuele intimidatie en aanrandingen. Een maand geleden verscheen er nog een artikel op FilmTotaal dat Spacey in ieder geval van één van deze aanklachten verlost zou worden. Dat is nu bevestigd.

De aanklager is een kelner, die beweerde op zijn 18de dronken te zijn gevoerd door de acteur, die daarna herhaaldelijk aan zijn geslachtsdeel zou hebben gezeten. De jongeman zou hier bewijs van hebben. Zo zou zijn iPhone vol staan met berichten die dit zouden kunnen bewijzen, maar deze is verdwenen. Als gevolg hiervan werd het al lastig om aan te tonen dat de House of Cards-acteur iets fout gedaan zou hebben, maar nu is de zaak zelfs gedropt.

Één minder
De moeder van de aanklager, journalist en voormalig nieuwslezer Heather Unruh, zei dat zij de berichten heeft gelezen en zelfs een video heeft gezien waarin Spacey haar zoon tegen diens wil in zou betasten. Zij zou wel zelf ook een paar dingen hebben verwijderd, al zou dit volgens haar puur en alleen gaan om berichten die niks met de zaak te maken hadden. Zo zou zij in 2017 de mobiel ingeleverd hebben om naar de berichten te laten kijken, maar sindsdien zou de mobiele telefoon nooit meer boven water zijn gekomen.

De aanklager heeft dus geen voet om op te staan. Hij gebruikte zijn zwijgrecht en weigerde het te hebben over de berichten die zouden gaan over het voorval. Na het verdwijnen van de telefoon hadden de rechter en de jury er al moeite mee het verhaal te geloven, maar het feit dat de aanklager het er niet langer over wilde hebben, deed hier nog een schepje bovenop. De rechtbank liet de aanklager weten dat als hij niet zou praten, het het einde van de zaak zou betekenen. Hij hield echter voet bij stuk waardoor deze aanklacht tegen Spacey niet verder gaat.

Spacey nog niet klaar
De advocaat van de aanklager, Mitchell Garabedian, liet zich erover uit: ''Mijn cliënt en zijn familie hebben gigantisch veel moed getoond onder moeilijke omstandigheden. Meer wil ik er op dit moment niet over zeggen''. Dit is goed nieuws voor Spacey, maar hij is nog lang niet overal vanaf.

Zo is er momenteel ook nog een onderzoek gaande door Scotland Yard, dat zich bezig houdt met de maar liefst 20 aanklachten van seksueel misbruik die ingediend zijn tegen Spacey tijdens zijn jaren als de artistieke directeur van het London Old Vic Theatre, waar hij van 2004 tot 2015 werkte.

NieuwsFilm

meest populair