Algemeen

Bioscoopfilms Dutch FilmWorks kort na release al op Netflix

Dutch FilmWorks breidt zijn samenwerking met Netflix verder uit.

door Jeffrey Kouters om 17:16 in Algemeen
Films van Dutch FilmWorks (DFW) zullen voortaan sneller na hun draaiperiode in de bioscoop op Netflix verschijnen. Het filmbedrijf breidt zijn samenwerking met de streamingdienst verder uit.

Dutch FilmWorks heeft een nieuw samenwerkingsverband gesloten met Netflix. De distributeur werkte de afgelopen jaren al nauw samen met de streamingdienst, maar deze samenwerking wordt nu dus verder uitgebouwd. Een belangrijk en interessant onderdeel van deze nieuwe deal is dat alle films van DFW vanaf nu al kort na de bioscooprelease op Netflix in Nederland zullen verschijnen.

Willem Pruijssers, eigenaar en CEO van Dutch FilmWorks, is trots op deze samenwerking met de wereldspeler. "We zijn de afgelopen jaren een belangrijke leverancier van content geweest en het is geweldig deze samenwerking verder te kunnen uitbouwen", vertelt hij. "We kijken uit naar de lokale en globale content die we in de toekomst samen gaan maken".

Ook Lina Brouneus van Netflix is positief. "Het brengen van lokale content is voor ons van groot belang en DFW is daarin een geweldige partner", zegt zij. Dutch FilmWorks heeft veel mooie titels in zijn catalogus, zoals het met vijf Gouden Kalveren bekroonde oorlogsdrama Bankier van het Verzet (2018) en Komt een vrouw bij de dokter (2009).

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Luizelgespuizel

Avatar

Ah bah, meer kwantiteit dan kwaliteit bij hun. Ze hadden beter hun geld kunnen steken in goede distributeurs.

Grendizer

Avatar

Kon ik bij netflix maar filteren op land van herkomst..zodat ik deze Nederlandse onzin kan overslaan..met zo vaak Engelse titel erbij om je nog meer te misleiden.

GOERY

Avatar

Het zijn niet alleen maar Nederlands talige films hoor.. als je op hun site kijkt staat Child’s play er ook gewoon tussen.

NieuwsFilm

meest populair