Komt een vrouw bij de dokter (2009)

An ode to love.

Liefde en vreemdgaan in tijden van kanker. Een prachtige doch veilige boekverfilming. Vergeet Turks Fruit, hier is Komt Een Vrouw bij de Dokter.
play

6,4 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Nederland
113 Min Nederland

Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.

Alt titel
Komt een vrouw bij de dokter: een ode aan de liefde
Regie
Reinout Oerlemans
Cast
Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver, Pierre Bokma, Jeroen Willems, Gijs Scholten van Aschat, Beppie Melissen, Dirk Zeelenberg, Walid Benmbarek, Mark Scholten, David Lucieer, Steef Cuijpers, Wendell Jaspers, Sacha Bulthuis, Samuel Hubner, Eva Smid, Anne Marie Michels.
Budget
$ 4.000.000
Release
26.11.2009
Release NL
26.11.2009
Release DVD
20.04.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Reinout Oerlemans | Cast: Carice van Houten (Carmen), Barry Atsma (Stijn), Anna Drijver (Roos), Pierre Bokma (huisarts), Jeroen Willems (Frenk) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2009

Een overmaat aan expliciete seks, slecht geschreven dialogen en houterig acteerwerk. We kennen allemaal de vooroordelen die aan de Nederlandse film kleven. En laten we er vooral niet omheen draaien: Komt Een Vrouw bij de Dokter heeft alle ingrediënten in zich om deze vooroordelen opnieuw te bevestigen. De vrouw met borstkanker en de man die dwangmatig vreemdgaat staan garant voor een overdosis borsten en seks. En de totaal onervaren Reinout Oerlemans zou dan de rest kunnen verpesten. Gelukkig kunnen mensen en films ons verrassen, want Komt Een Vrouw bij de Dokter slaagt op vrijwel alle fronten met vlag en wimpel. Iets meer durf in het negeren van Kluun had alleen nog wel gemogen.

In 2003 veroverde Komt Een Vrouw bij de Dokter in korte tijd heel Nederland. Het semiautobiografische boek van schrijver Kluun beschreef liefde in tijden van kanker op een zeer indrukwekkende manier. Ondanks het zeer heftige verhaal las het boek verrassend gemakkelijk weg. Het verhaal was smeuïg, ontroerend en confronterend. Het feit dat men vrij makkelijk ging houden van hoofdpersoon Stijn, die toch eigenlijk ook een verschrikkelijke klootzak is, zegt genoeg over de schrijfkwaliteiten van Kluun.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

Komt een vrouw bij de dokter Nieuwsberichten

Laatste reacties

FilmMaster

"...2 films die over ongeneeslijke mensen gaan op 1 dag. Ze weten wel hoe ze mensen moeten opvrolijke...."

MrMyrmica

"...... zegt de dokter, "Heej, ruim je t zelf ook even op!" :}..."

Roger

"...Film is iets anders an het boek, maar ik moet eerlijk toegeven dat het geen 'negatieve' film is gewo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Komt een vrouw bij de dokter

acties