KEVBDD grote winnaar bij de F1RA2010

Gelukkig hebben we meer verstand van films dan van het maken van afkortingen.

Komt een vrouw bij de dokter is de grote winnaar van de Film1 Rembrandt Awards. De enige Nederlandse publieksprijzen voor film en DVD werden afgelopen maandag in de Escape te Amsterdam voor de zesde keer uitgereikt. De film van de grote bebaarde regisseur uit Mill ging er vandoor met vier beeldjes: beste Nederlandse film, actrice (Carice van Houten), acteur (Barry Atsma) en die voor de beste filmmuziek (Love over Healing van Kane). De verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Kluun (foto) heeft sinds de premiere op 26 november 2009 al meer dan 1 miljoen bezoekers getrokken.

Internationaal was het Avatar die door het Nederlandse publiek werd verkozen als beste film van 2009. Sandra Bullock kreeg de award voor beste buitenlandse actrice voor haar rol in The Proposal. De beste buitenlandse acteur was Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin Button). De prijs voor beste DVD ging naar Harry Potter and the Half-Blood Prince. Ook Jany Temime, de vrouw die de kostuums voor o.a. de Harry Potter films verzorgde viel in de prijzen, zij kreeg een Ere Rembrandt.

De uitreiking van de Film1 Rembrandt Awards zijn aanstaande zondag om 16:30 te zien op NET5, mocht je dat te vroeg vinden dan is er zaterdag 3 april een herhaling om 07:55.

Beste Buitenlandse Film
Avatar

Beste Nederlandse Film
Komt een vrouw bij de dokter

Beste Buitenlandse Acteur
Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin Button)

Beste Nederlandse Acteur
Barry Atsma (Komt een vrouw bij de dokter)

Beste Buitenlandse Actrice
Sandra Bullock (The Proposal)

Beste Nederlandse Actrice
Carice van Houten (Komt een vrouw bij de dokter)

Beste DVD/Blu-Ray-release
Harry Potter and the Half-Blood Prince

Beste Filmhitsong
Kane - Love over Healing uit Komt een vrouw bij de dokter

Film1 Ere Rembrandt
Jany Temime

NieuwsFilm

meest populair