Algemeen

Nieuwe trailer 'It: Chapter Two' beter bekeken!

Met een hele hoop mooie foto's!

door Jeffrey Kouters om 12:55 in Algemeen
Gisteren verscheen de tweede trailer voor It: Chapter Two. Vandaag leggen we deze trailer uitgebreid onder de loep en analyseren we de gaafste en engste nieuwe beelden. Er zitten een hoop verwijzingen in naar bekende scènes uit het boek van Stephen King! In dit artikel kunnen spoilers staan.

Adrian Mellon

It: Chapter Two opent waarschijnlijk met de gruwelijke dood van Adrian Mellon (Xavier Dolan). Zijn vriend en hij worden op het plaatselijke festival lastiggevallen door drie homofobe pestkoppen. Zij duwen Mellon uiteindelijk van een brug. In het water wordt hij opgewacht door niemand minder dan Pennywise de clown (Bill Skarsgård). Zijn dood luidt de terugkeer van It in. It is na 27 jaar ontwaakt om de bevolking van Derry opnieuw te teisteren.

Chinees restaurant


De Losers keren - geheel volgens afspraak - terug naar Derry, maar weten eigenlijk niet veel meer van hun kindertijd. Ze ontmoeten elkaar weer in een Chinees restaurant. Daar halen ze hun herinneringen aan vroeger op en vertellen ze anekdotes over hun huidige levens. Bij het openmaken van de gelukskoekjes gaat het echter mis, want It valt hen dan opnieuw aan.

Spiegeldoolhof


Deze scène in het spiegeldoolhof zit niet in het boek en is dus speciaal voor de film bedacht. Bill (James McAvoy) probeert een jongetje te redden uit de klauwen van Pennywise, die wel zin heeft in het kind. Zo te zien wordt dit een behoorlijk spannend en eng stuk. Pennywise ziet er in ieder geval gruwelijker uit dan ooit!

Smoke-holeEen bekend onderdeel van Stephen Kings boek dat ontbrak in de eerdere miniserie, is het 'smoke-hole-ritueel'. Dit is gebaseerd op een ritueel van de Indianen. Door speciale rook in te ademen krijgen de Losers spiritueel advies om It voor eens en voor altijd te kunnen verslaan. In het boek krijgen de Losers in een visioen te zien hoe It miljoenen jaren geleden in Derry arriveerde. De bovenstaande beelden lijken te hinten op dat smoke-hole-ritueel.

Henry in het gekkenhuisHenry Bowers (Teach Grant) heeft zijn val in It duidelijk overleefd, want hier zien we hem weer. Hij is volwassen en zit vermoedelijk opgesloten in een gekkenhuis (in het boek bekend onder de naam Juniper Hill). Bij het zien van de rode ballon draait hij compleet door (en dat is natuurlijk niet heel vreemd).

Schuilplaats Pennywise


Op de bovenstaande foto staat de Losers Club vermoedelijk in de schuilplaats van It. In het boek liggen daar ook de eieren van It, die vernietigd moeten worden om de kwelgeest te kunnen verslaan. Hier vindt vermoedelijk in de film hét eindgevecht tegen It plaats.

Einde


In het boek wordt Derry tegelijkertijd met de ondergang van It grotendeels vernietigd door een zware storm. Hier zien we een golf door de riolen stromen. Zou dit een hint zijn dat Derry hetzelfde noodlot staat te wachten in deze verfilming?It: Chapter Two is vanaf 5 september in de Nederlandse bioscopen te zien!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

- Ik dacht dat in de miniserie 1 van de losers vermoord werd en de rest daardoor weer bij elkaar kwam.

- Eieren van IT? En wat zou daar uit moeten komen dan? Kleine ITjes?

CaptainCab

Avatar

@Frietgezicht

-Nope. Ze worden allemaal teruggeroepen, maar 1 van de losers kiest ervoor om zelfmoord te plegen in plaats van de confrontatie in Derry nogmaals aan te gaan

- Nieuwe fysieke belichamingen voor de Deadlights. In het boek zijn dit spinnen ter grootte van puppies (It draagt deze trouwens in een eierzak met zich mee, ze liggen niet in haar schuilplaats verspreidt)

Frietgezicht

Avatar

^ Thanks voor de antwoorden.
Zelfmoord in een badkuip toch? Ik dacht dat iedereen dacht dat het zelfmoord was maar de losers wisten dat IT het gedaan had. Maar is alweer een tijdje geleden dat ik de miniserie zag.

CaptainCab

Avatar

Yep, zelfmoord in de badkuip. Stan kon de confrontatie met It als kind mentaal al niet aan, vandaar zijn keuze. Je ziet een shot van deze scene in de nieuwe trailer op 1:57

Chrischzz

Avatar

De grote vraag is natuurlijk of IT in deze film ook een "spin" is.

Mede door de slechte effecten van de miniserie was dat natuurlijk wel een tegenvaller.

NieuwsFilm

meest populair