Video

De 'Marvel Sisterhood' in strakke 'Avengers: Endgame' beelden!

Alle heldinnen verzamelen!!

door Bram de Groot om 22:30 in Video
Marvel Studios rondde dit jaar de 'Infinity Saga' af met Avengers: Endgame en de recente spidey solofilm. In een tijd dat er in de filmwereld veel wordt gesproken over diversiteit in Hollywoodfilms koos Marvel Studios ervoor om de "girl-power" van het Marvel Cinematic Universe samen te vatten in opvallende, pakkende scène in de vierde Avengers-film.

Met de Blu-ray / Dvd-uitgave in aantocht verschijnen er komende tijd ongetwijfeld meer online featurettes. Onderstaande korte video laat wat clips zien uit de grote eindstrijd en laat heel wat actrices aan het woord met Danai Gurira (Okoye), Letitia Wright (Shuri), Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff / Scarlet Witch), Karen Gillan (Nebula) en uiteraard Gwyneth Paltrow (Pepper Potts).


Nieuwe trailer
Anthony en Joe Russo's Avengers: Endgame verschijnt eind deze maand digitaal in de States en in Nederland debuteert de thuisuitgave pas eind augustus. Hieronder zie je een nieuwe Blu-ray trailer.


Black Widow-video!
En als laatste een korte online featurette met Scarlett Johansson over het aandeel van haar Natasha Romanova a.k.a. Black Widow.25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Brie met kort haar is zoooo hot. Could watch her all day. Sorry FT voor deze comment! Scene was trouwens heel erg geforceerd maar dat is al genoeg gezegd.

Maac

Avatar

In een tijd dat er in de filmwereld veel wordt gesproken over diversiteit in Hollywoodfilms koos Marvel Studios ervoor om de "girl-power" van het Marvel Cinematic Universe samen te vatten in opvallende, pakkende scène in de vierde Avengers-film.
”Girl-power”. Ik heb Endgame nog steeds niet gezien, maar ik begin zo langzamerhand te twijfelen of ik dat überhaupt wel moet gaan doen. Dat de focus bij Disney/Marvel niet ligt bij het maken van geweldige cinema, maar meer bij het promoten van diversiteit, politieke correctheid en zwetende fans een erectie geven was al duidelijk, maar het begint nu echt vreselijk irritant te worden en de kwaliteit neemt hierdoor enorm af.
Toevallig afgelopen week de tijd gevonden om Red Dead Redemption 2 uit te spelen en het was opvallend (en een verademing) hoe deze smeer nog niet lijkt te hebben afgegeven op de wereld van videogames. Hopelijk blijft dit zo.
Oprecht een trieste tijd voor vrije denkers met een links hart, die zich gedwongen naar rechts bewegen door de nieuwe vleesgeworden onredelijkheid. Van mij krijgen ze in ieder geval geen cent.

Mediator

Avatar

Beste @maac

Je slaat de spijker op zijn kop Smiley face

Rafael11

Avatar

Het lijkt net alsof FilmTotaal bepaalde reacties wil uitlokken door dit soort berichten te plaatsen waarvan je al weet dat er alleen maar negatieve comments komen...ik kan nu al raden hoe de reacties er straks uit komen te zien.

Idd Maac, precies.

chefry1983

Avatar

Ik stoorde me niet aan die scène. Veel mooie vrouwen bij elkaar in één shot.

Arnold_FF7

Avatar

Zoveel girlpower scènes zijn er niet in end game. Om eerlijk te zijn er maar twee scènes en in alle twee heeft captain marvel de hoofdrol.

De hele verzamelen scene is trouwens niet zo indrukwekkend als je bedenkt dat het niet eens echt werk.

Arnold_FF7

Avatar

@maac

Trouwens het heeft wel degelijk invloed aangezien henoeg developers games aanpassen vanwege politieke correctheid.

Maac

Avatar

@Arnold
Dat zou kunnen, ik ben niet echt een ijverige gamer.
Recentelijk heb ik RDR2, Spider-Man, God of War en de nieuwe Mortal Kombat gespeeld (deze spellen lijken mij vrij mainstream) en ik heb weinig politieke correctheid of geforceerde diversiteit gemerkt. Wellicht dat berichtgeving rondom games tegenwoordig ook beladen is met bovengenoemde thema’s, maar ik blijf erbij dat dit niet zo prominent aanwezig als in het huidige filmlandschap.

ralphb

Avatar

Ik vond het een kutscene.

Master Of Films

Avatar

+ 1 Maac

Arnold_FF7 "Om eerlijk te zijn er maar twee scènes en in alle twee heeft captain marvel de hoofdrol."
Dat is geen toeval.

Maac "Wellicht dat berichtgeving rondom games tegenwoordig ook beladen is met bovengenoemde thema’s, maar ik blijf erbij dat dit niet zo prominent aanwezig als in het huidige filmlandschap."
Zo te lezen heb je geen Ubisoft games gespeeld Smiley face Al zit dat nog erg subtiel, maar ze houden van geschiedenis (in AC) een andere draai te geven. Smiley face Ook heeft de diversiteit & de politieke correctheid Mass Effect: Andromeda & Battlefield V in zijn/haar macht gegrepen.

Anyway. Anita Sarkeesian is de naam voor politieke correcte videogames (zeg maar PC games ;) ). Ze is (gelukkig) out of business, maar ze heeft afgelopen jaren de boel lopen te forceren, waar de invloed wel te merken was (o.a. Mass Effect: Andromeda)

De (linkse) videogame media met o.a. Polygon voorop is net zo verschrikkelijk. Voor wie meer wilt weten over Anita. De Youtube Thunderf00t is een uitstekende leerzame kanaal hiervoor.

chefry1983 "Ik stoorde me niet aan die scène. Veel mooie vrouwen bij elkaar in één shot."
Maar het voegde niks toe. Laten we eerlijk wezen. Haal deze girl-power shot eruit, heeft dat gevolgen voor Endgame. Ik denk dat Tony nog steeds zijn "I'm Iron Man" dialoog zou gaan zeggen. Snap je waar ik heen ga.

Zoals Maac het al heeft omschreven het gaat om geweldige cinema te maken. D.w.z. script, acteren, cinematography, geluid, soundtrack. Elke shot in een film moet waarde hebben, vind ik. Je doet niet zomaar wat. Elk iets heeft zijn/haar reden. Helaas is het een geforceerde shot geworden waarvan alleen de boodschap "diversiteit, politieke correctheid en zwetende fans een erectie geven" was. Daarbij probeerde de Russo broers ook een iconische shot te creeren. Dat is niet gelukt. Ja er wordt over gepraat, maar niet in de positieve licht voor de mensen die echt afvroegen "wat wilde je met deze scene bereiken".

Ik weet dat Joss Whedon niet geliefd is bij Filmtotaal, maar de beste man had in Avengers wel een iconische shot gemaakt waar de Avengers bij elkaar komen. Ze vormen eindelijk de team die Nick Fury voor zijn ene oog had.

De Avengers iconische shot waar geen diversiteit & politieke correctheid aan te pas komt. Iets wat de Russo broers gewoon niet kunnen, omdat Disney en/of de broers andere linkse boodschappen doorheen willen drammen in je gezicht.

Hieronder kan je het fragment zien wat ik bedoel. Het werd zelfs nog een keer gebruikt in Endgame.

ridjieddo

Avatar

+1 chefry en rutherford

Rafael11

Avatar

Mof, eerst vond ik het geen probleem dat Disney Marvel had gekocht. Maar nu begin ik steeds meer te denken dat het beter was geweest als Marvel een studio op zichzelf was en niks met Disney te maken had en dat Disney geen enkele toezicht of invloed op Marvel had. Marvel heeft geld genoeg nu denk ik om verder te gaan zonder hulp van Disney.

Master Of Films

Avatar

Mee eens Rafael11.
Hoewel Marvel Studios zelfsstandig is, weet ik zeker dat de Disney alsnog invloed heeft dat checkboxes diversiteit e.d. moeten worden ingevuld. En dat zeg ik niet zomaar. I'll do my homework Smiley face

Grote vriend van de Filmtotaal Ed Crane 'beschuldige' Marvel Studios van seksistisch mbt Black Widow. Met name wat je zag in Iron Man 2. Dat was in de tijd dat Paramout de filmdistributie deed van Marvel Studios. En was Isaac Perlmutter de grote jongen bij Marvel, waar Kevin Feige nog aan moet rapporteren. Deze Isaac beter bekend als Ike was nogal "old skool" mannenke.

Denkend aan merchandise zal Black Widow onder zijn watch nimmer nooit een solo film gaan krijgen. Daartegen moest ScarJo met haar Black Widow de boel afleiden wat voor gedrocht deze film was. Zij was immers geobjectiveerd (sex sells).

Sinds september 2015 moest Perlmutter als hoofd van Marvel Studios het veld ruimen voor Kevin Feige mede dankzij de hoge heren en dames van Disney. Want een zakenman als Perlmutter stapt niet uit zijn eigen op. Nog geen eens een jaar later en Larson was aangekondigd als Carol Danvers/Captain Marvel. Zij zou nimmer nooit deze rol aannemen als Perlmutter.

Marvel has been in the front of the superhero game in Hollywood. In 2008, the Marvel Cinematic Universe began with Iron Man. Since then there has been no single movie with a person of color, woman or LGBTQ lead. Why is that?

It has been reported that Marvel CEO, Isaac Perlmutter has not greenlit any films starring women such as Black Widow that has two scripts, not allowed Black Widow or Scarlet Witch action figures, infamously recasting Rhodey aka War Machine with a different actor for cheaper pay with the justification people wouldn’t notice because “black people look the same”, slowing down the Black Panther and Captain Marvel solo films.

Kevin Feige, is now in charge of the MCU, answering directly to Disney‘s Chief Alan Horn after Captain America: Civil War. Now not only are new roles being created and opportunities rising for women and people of color within their productions but Marvel’s first non white directors have been hired Taiki Waititi for the third Thor film and Ryan Coogler for Black Panther. Another win is the Ant-Man sequel will upgrade Hope Van Dyne to lead role in Ant-Man & Wasp and the casting of MCU’s first leading black woman played by Tessa Thompson as Valkyrie in Thor: Ragnarok.


BTW": een trailer van Black Widow, als Perlmutter nog de baas was geweest.

Maac

Avatar

@Master of Films
Even een snelle check gedaan wat Ubisoft allemaal heeft uitgebracht, maar de meeste van hun spellen die ik gespeeld heb zijn inmiddels al van vele jaren terug (de eerste AC is ongeveer twaalf jaar oud, de tijd vliegt). Dus je hebt gelijk, ik ben niet zo thuis in het wereldje en ik volg gerelateerd nieuws ook niet heel nauwlettend.
Toch blij om te horen dat, hoewel er blijkbaar dus ook een ‘PC culture’ een platform heeft in de wereld van videogames, deze een relatief kleine impact heeft op het gros van mainstream spellen.

Maac

Avatar

^Haha thanks, tot je dienst maatje ;)

Troll Boss

Avatar

Wat een gezeur ik heb zitten te genieten van al die vrouwijke sapiens in een scene. En nou wordt het verpest door mensen die over politieke correctheid zeuren...

Rickb

Avatar

In infinity war zat ook een girl power moment op het slagveld in Wakanda toen de dames met een vijandelijke dame aan het vechten waren.

Sunspot

Avatar

Zie al welke richting het MCU opgaat, beetje klaar mee, sowieso is Thanos al geweest, leuk geweest.

Nu wachten op Xmen en FF4, beter gaan ze het goed doen, gweoon XMEN, geen gedoe erbij

kokosnoot

Avatar

Ben het eens met Rafael11 en Mof. Ik heb zelf ook het idee dat Marvel voor de echte fans van superhelden films zichzelf beter niet had verkocht aan Disney!

Was het allemaal wat puurder, rauwer gebleven.
Toch kan Disney ook niet Te ver gaan met hameren van correctheid omdat ze anders zichzelf ook in de vingers gaan snijden. En uiteindelijk gaat het bij de aandeelhouders van Disney om de pegels. Dus laten we hopen dat het bij invloeden blijft. Misschien is het ook de tijdgeest en trekt het straks weer wat in balans.

Arnold_FF7

Avatar

@maac

Je heb gelijk maar hier is een voorbeeld van sjw. In crash team racing heeft 1 van de karakters een skin genaam watermelon Tawna. Het maakt het karakter iets bruiner en ze draag een t-shirt met een watermeloen er op. Wat blijkt nu. In 1800 was watermelon een scheldwoord voor bevrijde slaven. Toen ik dit las was er voornamelijk verbazing aangezien niemand dit wist.

@Master of Film

Weet ik maar de hele team up is eigelijk nutteloos vanwege die eerste scene. Ik bedoel waarom heeft captain msrvel hulp nodig. Ze verwoestende net in haar eentje Thanos zijn schip

Arnold_FF7

Avatar

@kokosnoot

Weet het niet. Ik bedoel disney kan ver gaan aangezien als fans iets niet bevalt dat is het of racisme (kleine zeemeermin ) of vrouwenhaat (rey star wars)

Sunspot

Avatar

Wat ik wel meer wil zien is Scarlett Witch, solo film!

Trinidaduz

Avatar

100% eens met Rutherford. Ik vond Brie prachtig met haar korte haar.

Ik reageer trouwens voor het eerst hier, na jaren van rondkijken. Ik had nooit zin om in te loggen.

Ik vond de girlscene absoluut niet misplaatst. Natuurlijk is cpt. Marvel dusdanig sterk dat zij geen hulp nodig heeft, maar daar ging deze scene imo niet om. Al die gedachten over politieke correctheid, girlpower ed; het zal me wat. Ik heb van de film genoten (dusdanig dat ik 3x naar de bios ben gegaan) en vond de scene wel stoer. Verdere gedachten had ik er niet bij, hou ik mij ook niet mee bezig. Ik geniet, of ik kijk niet.

Sunspot

Avatar

^

Heb ik ook jaren gehad, las alleen de nieuwsberichten, wat reacties, maar nooit account aangemaakt :D.

NieuwsFilm