Algemeen

Marvel maakt vampierenfilm 'Blade' met Mahershala Ali

Ali nam zelf het initiatief voor deze reboot.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Marvel heeft bekendgemaakt dat Mahershala Ali (Moonlight, Greenbook) de rol van vampier Blade zal spelen in een gelijknamige, aankomende reboot.


In de stripboeken verscheen Blade voor het eerst in 1973. De bekende vampier kreeg in 1998 een eigen film met Wesley Snipes in de hoofdrol. Hij speelde de rol ook in twee vervolgfilms. Nu neemt Mahershala Ali het stokje dus over. Zijn casting is enigszins opmerkelijk, aangezien hij al in het Marvel Cinematic Universe te zien is geweest als Cornell Stokes (alias Cottonmouth) in de serie Luke Cage.

Belletje naar Feige
In een interview met The Hollywood Reporter onthult Marvel-producent Kevin Feige dat Ali zelf het initiatief heeft genomen voor dit project. "Hij belde vlak na de Oscars [Ali won dit jaar de Oscar voor beste mannelijke bijrol in Greenbook, red.]. En als Ali belt, dan neem je op", vertelt Feige.


Het is nog niet bekend wanneer Blade precies in de bioscopen verschijnt, maar hopelijk snel!

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

krisiz

Avatar

Zo gaaf! Hier heb ik zin in! Goed initiatief en hij zou zo bij Spidy kunnen, als die verrekte Sony nu ook Morbius aan Marvel uitleent...

En de series telden ergens
mee in het MCU, maar dat is in de films nooit benadrukt. Wel refereerden de series naar de films.

Sander_1107

Avatar

Het is eigelijk nog niet bekend gemaakt of dit een film of serie gaat worden…

Laat maar dit is fout
Thanks @Scheerzeep

Scheerzeep

Avatar

@Sander_1107

Volgens The Hollywood Reporter wordt het een film.

JayBee

Avatar

Ben heel benieuwd.. zal wel een soft reboot worden om het netjes in fase 4 van de MCU te laten landen. Hij past qua stijl nog het beste bij Black Widow.

Devenace

Avatar

Blade is voor mij gewoon Snipes.

Solid

Avatar

Perfecte keuze, snipes is al wat ouder en Ali lijkt enorm op een jonge snipes. Plus een triple a acteur...

Chris23

Avatar

That's racist.
Smiley face
Maar kan hij martial arts?

McGraig

Avatar

Het zal lastig worden om de eerste twee met Snipes te evenaren. Die waren mede zo goed door het onverbloemde geweld en martial arts kunsten van Snipes

Locotelli

Avatar

Heel tof. Blade is nog altijd 1 van mijn favoriete films en ondanks dat ik altijd hoop had dat Snipes terug zou keren is dit toch wel zo een beetje de beste vervanger die je kunt wensen.
Naast het geweldig kunnen acteren heeft hij ook nog eens de smoel ervoor. Nu hopen dat ze het niet te netjes houden......

Civilian Supreme

Avatar

Als hij dan toch vervangen moet worden is hij 1 van de betere opties maar toch zie ik 10x liever Snipes. Hij IS gewoon Blade, ubercool! Alles wat Ali zegt of doet zal lang niet zo cool overkomen als bij Snipes. Erg jammer, want die rol had hijnog minimaal 10 jaar kunnen spelen. Had sowieso wel gaaf geweest om een oudere Blade in actie te zien. Zou het wel zien zitten als Ali het jongere verloren broertje zou zijn die dezelfde krachten heeft als Blade. Dat hij dan Blade als mentor krijgt en eerst samen op pad gaan, dan later als een soort van Whistler op de achtergrond blijft helpen.

STYD

Avatar

Damn, ze weten altijd de beste acteurs en actrices te strikken voor hun films. Ali gaat een dijk van een Blade neerzetten. Zou mooi zijn als er dan een soort van cross-over met Deadpool gaat komen. En waar blijft DC?? WW84 hoor je ook niets meer over, volgens mij waren ze daar al een jaar geleden al klaar mee

Frietgezicht

Avatar

Best apart om te bedenken dat in de verre toekomst je een film kunt hebben waarin Blade, Rocket, The Thing, Wolverine en Thor een scene delen.

Wat dat betreft doen ze er slim aan om niet te snel met een Avengers-film te komen.
Wat zal het weer een mensen trekken als tegen die tijd al deze karakters en al die anderen bij elkaar verschijnen.

Goku32

Avatar

De eerste 2 zijn Geweldig in de bioscoop gezien. Ze moeten zoiezo snipe een kleine rol geven in de film dan

Rickb

Avatar

Vond films met Snipes al ok. Weer een nieuw begin is niet nodig. Spiderman Batman Superman enz enz allemaal remakes die niet echt nieuws brachten. Special effects zijn beter maar veelal hetzelfde verhaal.

NieuwsFilm

meest populair