Algemeen

'Avengers: Endgame' is dan toch de best verdienende film ooit

Althans, als je niet corrigeert voor inflatie.

door Jim Pedd om 10:39 in Algemeen
Drie maanden na de release, is het dan toch gelukt. Avengers: Endgame is nu wereldwijd de best verdienende film ooit en heeft Avatar van de troon gestoten. Dat kondigde Marvel-baas Kevin Feige aan tijdens het San Diego Comic-Con panel van zijn filmstudio.

"Felicitaties aan de teams van Marvel Studios en Walt Disney Studios en bedankt aan de fans van over heel de wereld die Avengers: Endgame tot historische hoogten getild hebben," stelt Disney-chef Alan Horn in een statement tegenover The Hollywood Reporter.

Heel veel records
Endgame verbrak vanaf het moment dat de film uitkwam records. In het openingsweekend haalde de film maar liefst 1,22 miljard dollar op, waarvan 357,1 miljoen dollar uit de Verenigde Staten en 866,5 miljoen dollar uit de rest van de wereld afkomstig is. Om het record van Avatar te verbreken had Marvel wel een klein trucje nodig.

Avengers: Endgame leek de 2,7897 miljard dollar namelijk niet te bereiken. Daarop bracht Marvel de film opnieuw uit, met zeven minuten aan extra materiaal. Alhoewel dat niet heel goed ontvangen werd, was het genoeg en heeft de film Avatar van de troon gestoten.

Inflatiecorrectie
Als je de opbrengst van Avengers: Endgame corrigeert voor inflatie, is het overigens de vijfde best verdienende film ooit. Dan is het lijstje als volgt:
Gone with the Wind (1939): 3,728 miljard dollar
Avatar (2009): 3,272 miljard dollar
Titanic (1997): 3,099 miljard dollar
Star Wars: 3,061 miljard dollar
Avengers: Endgame (2019): 2,789 miljard dollar


10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MajorJos

Avatar

Zijn er ook cijfers van hoeveel bezoekers een film heeft gehad? Vind ik persoonlijk interessanter dan omzet. Kaartjes voor 3D films zijn bijvoorbeeld duurder (Avatar) dan die van een 2D film (Titanic). Dat zal vast ook invloed hebben gehad.

Gigan72

Avatar

Een kut film wordt vervangen door een andere kut film dus

pete928s

Avatar

eigenlijk gaat het dus gewoon helemaal niet goed met de bios tegenwoordig .
als je bedenkt dat in 1939 veel minder bioscoopstoelen beschikbaar waren + nog eens het aantal inwoners veel lager was dan is het eigenlijk heel slecht dat gone with the wind nog altijd stevig bovenaan staat .
Zoals Majorjos hierboven ook al aantipt : het aantal bezoekers zou een veel betere en vooral eerlijke graadmeter zijn .
In nederland was dat overigens pakweg 20 jaar terug nog vrij normaal om het aantal bezoekers te vermelden ipv geld .

Rohieth

Avatar

Gone With the Wind heeft dan ook jarenlang in de bioscoop gedraaid. Iets van 5 jaar geloof ik.

Rohieth

Avatar

Beide matige films inderdaad. Maar ben wel blij dat Endgame het stokje overgenomen heeft. Benieuwd hoe lang Endgame bovenaan zal staan.

MARB-LES

Avatar

Heeft idd jaren in de zalen gedraaid en had beduidend minder concurrentie van andere films dan tegenwoordig het geval is.
Dus er op zo’n manier naar kijken is ook niet helemaal eerlijk.

John Wayne

Avatar

In 1939 was Gone with the Wind natuurlijk een gigantisch succes. Maar kon door een klein akkefietje genaamd WWII nog niet wereldwijd in de bioscoop draaien. De film heeft meerdere re-releases gehad. Maar bedenk ook dat een bioscoopbezoek redelijk goedkoop was en dat tv pas in de jaren 50 opkwam. Men ging dus ook vaker naar de bios. Desondanks is Gone with the Wind een indrukwekkende film.
Gezien de mogelijkheden die men tegenwoordig heeft om een film te bekijken en hoe kort in verhouding tot vroeger een film draait vind ik ook de prestaties van zowel Avatar als Endgame indrukwekkend.

JMRG

Avatar

Toch behaald!

Troll Boss

Avatar

2D film?? Is dan alles plat? Volgens mij heet dat geen 2D

NieuwsFilm

meest populair