'Avengers: Endgame' is dan toch de best verdienende film ooit

'Avengers: Endgame' is dan toch de best verdienende film ooit

Althans, als je niet corrigeert voor inflatie.

Drie maanden na de release, is het dan toch gelukt. Avengers: Endgame is nu wereldwijd de best verdienende film ooit en heeft Avatar van de troon gestoten. Dat kondigde Marvel-baas Kevin Feige aan tijdens het San Diego Comic-Con panel van zijn filmstudio.

"Felicitaties aan de teams van Marvel Studios en Walt Disney Studios en bedankt aan de fans van over heel de wereld die Avengers: Endgame tot historische hoogten getild hebben," stelt Disney-chef Alan Horn in een statement tegenover The Hollywood Reporter.

Heel veel records
Endgame verbrak vanaf het moment dat de film uitkwam records. In het openingsweekend haalde de film maar liefst 1,22 miljard dollar op, waarvan 357,1 miljoen dollar uit de Verenigde Staten en 866,5 miljoen dollar uit de rest van de wereld afkomstig is. Om het record van Avatar te verbreken had Marvel wel een klein trucje nodig.

Avengers: Endgame leek de 2,7897 miljard dollar namelijk niet te bereiken. Daarop bracht Marvel de film opnieuw uit, met zeven minuten aan extra materiaal. Alhoewel dat niet heel goed ontvangen werd, was het genoeg en heeft de film Avatar van de troon gestoten.

Inflatiecorrectie
Als je de opbrengst van Avengers: Endgame corrigeert voor inflatie, is het overigens de vijfde best verdienende film ooit. Dan is het lijstje als volgt:
Gone with the Wind (1939): 3,728 miljard dollar
Avatar (2009): 3,272 miljard dollar
Titanic (1997): 3,099 miljard dollar
Star Wars: 3,061 miljard dollar
Avengers: Endgame (2019): 2,789 miljard dollar


NieuwsFilm

meest populair