James Cameron feliciteert 'Avengers: Endgame' na het verslaan van het record van 'Avatar'

James Cameron feliciteert 'Avengers: Endgame' na het verslaan van het record van 'Avatar'

Endgame mag zich terecht 'koning van de box office' noemen!

Zondag was het dan eindelijk zover: Avengers: Endgame had wereldwijd meer geld opgebracht dan Avatar, en mocht zich daarmee de best verdienende film ooit noemen. De regisseur van Avatar, James Cameron, trok naar Twitter om zijn collega's te feliciteren.

Cameron toonde zich dus sportief, en op het Twitter-account van Avatar verscheen een foto van Iron Man die onder wordt gesneeuwd door zaadjes van de Boom Der Zielen uit Avatar. Bij de foto staat een boodschap in het Na'vi en het Engels. "Oel natie kameie, ik zie jullie, Marvel. Felicitaties aan Avengers: Endgame voor het worden van de nieuwe box-office-koning.", schrijft Cameron.




Verbazingwekkende prestaties van beiden
Het is maandenlang een heuse slag geweest om de $2,7897 miljard van Avatar voorbij te steken, maar aangezien dat Avatar nu óók tot de Disney-stal behoort, brengt Disneymanager Alan Horn een genuanceerde boodschap: "Natuurlijk, zelfs nadat er 10 jaar voorbij is, blijft de impact van James Camerons Avatar even krachtig als altijd, en de verbazingwekkende prestaties van beide films zijn het blijvende bewijs van de kracht van films om mensen te bewegen en ze samen te brengen in een gedeelde ervaring. De getalenteerde filmmakers achter deze werelden hebben nog veel meer in petto, en we kijken uit naar de toekomst van zowel het Marvel Cinematic Universe als Pandora."

En ook de regisseurs van Avengers: Endgame, Joe en Anthony Russo, waren het met Horn eens en zenden op hun beurt een bedank-tweet voor Cameron de wereld in. "Je bent een monumentale reden waarom we in de eerste plaats verliefd werden op film. Dank je om ons altijd te inspireren en de ogen van de wereld te openen voor wat er mogelijk is. We kunnen niet wachten om te zien waar je ons heen brengt."




NieuwsFilm

meest populair