Algemeen

James Cameron feliciteert 'Avengers: Endgame' na het verslaan van het record van 'Avatar'

Endgame mag zich terecht 'koning van de box office' noemen!

door Corneel Vanfleteren om 10:28 in Algemeen
Zondag was het dan eindelijk zover: Avengers: Endgame had wereldwijd meer geld opgebracht dan Avatar, en mocht zich daarmee de best verdienende film ooit noemen. De regisseur van Avatar, James Cameron, trok naar Twitter om zijn collega's te feliciteren.

Cameron toonde zich dus sportief, en op het Twitter-account van Avatar verscheen een foto van Iron Man die onder wordt gesneeuwd door zaadjes van de Boom Der Zielen uit Avatar. Bij de foto staat een boodschap in het Na'vi en het Engels. "Oel natie kameie, ik zie jullie, Marvel. Felicitaties aan Avengers: Endgame voor het worden van de nieuwe box-office-koning.", schrijft Cameron.
Verbazingwekkende prestaties van beiden
Het is maandenlang een heuse slag geweest om de $2,7897 miljard van Avatar voorbij te steken, maar aangezien dat Avatar nu óók tot de Disney-stal behoort, brengt Disneymanager Alan Horn een genuanceerde boodschap: "Natuurlijk, zelfs nadat er 10 jaar voorbij is, blijft de impact van James Camerons Avatar even krachtig als altijd, en de verbazingwekkende prestaties van beide films zijn het blijvende bewijs van de kracht van films om mensen te bewegen en ze samen te brengen in een gedeelde ervaring. De getalenteerde filmmakers achter deze werelden hebben nog veel meer in petto, en we kijken uit naar de toekomst van zowel het Marvel Cinematic Universe als Pandora."

En ook de regisseurs van Avengers: Endgame, Joe en Anthony Russo, waren het met Horn eens en zenden op hun beurt een bedank-tweet voor Cameron de wereld in. "Je bent een monumentale reden waarom we in de eerste plaats verliefd werden op film. Dank je om ons altijd te inspireren en de ogen van de wereld te openen voor wat er mogelijk is. We kunnen niet wachten om te zien waar je ons heen brengt."
5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Barnes

Avatar

Jammer dat zo'n matige film het meeste oplevert. Nu krijgen we nog meer van dat soort matige films.

Master Of Films

Avatar

Tja Barnes. Films zoals Jurassic World en Black Panther harkten toen ook al veel geld binnen. Nu met de Lion King is het nog gemakkelijk geworden om "films" te maken. Het financieel succes bewijst maar weer eens dat mensen graag naar zielloze en gemakzuchtige films gaan. Het is wat het is.

In de top 10 All Time Box Office Worldwide van BoxofficeMojo zie ik 8 Disney titels. Ja, incl de aangekochte Titanic & Avatar van Fox. Zelfs zonder deze 2 titels is Disney nog heer en meester met de merken Marvel en Star Wars.

drsentertainment

Avatar

Deze matige films horen gelukkig bij mijn top-10 beste films ooit gezien. Smaken verschillen

Civilian Supreme

Avatar

Ik weet niet of destijds Cameron valsspeelde door de film meermaals uit te brengen maar dit was wel heel opzichtig met 7 hele minuten extra.
Overigens matige film. Infinity war 9 maar deze niet meer dan een 5.

kokosnoot

Avatar

Avatar is nooit zo gepushed als End Game xD social media. Posters, trailers, reclames etc Geen idee of Avatar ook in China was te zien.

NieuwsFilm

meest populair