Producent na kritiek fans over casting Robert Pattinson als Batman: heb vertrouwen in de regisseur!

Producent na kritiek fans over casting Robert Pattinson als Batman: heb vertrouwen in de regisseur!

Volgens hem moeten de fans maar op de visie van de maker vertrouwen.

Batman-castings hebben een geschiedenis met boze fans. Dat was niet anders toen bekendgemaakt werd dat Robert Pattinson de hoofdrol van Batman en Bruce Wayne zou vertolken in de nieuwste variant, dit keer van regisseur Matt Reeves. Voor een deel van het publiek staat de acteur nog bekend als de glitterende vampier Edward uit de Twilight-reeks. Producent Michael E. Uslan is echter niet onder de indruk van alle kritiek.

Tijdens een conventie liet de producent optekenen dat vorige makers in de Batman-reeks de fans ook hun ongelijk konden bewijzen. "Bij Michael Keaton snapten ze niet dat een acteur die bekend stond om komische rollen Batman zou vertolken. Ze waren bang dat het weer een flauwe bedoening zoals in de jaren '60 zou worden en men Batman kapot zou maken. Toen de film van Tim Burton uitkwam en men zijn visie op het witte doek zag, wilde men echter niemand anders meer als Batman".

Vertrouwen in regisseur
Vergelijkbare kritiek viel Christopher Nolan ten deel na het casten van Heath Ledger als The Joker en Anne Hathaway als Catwoman, beide keuzes die voor het merendeel van de fans echter geslaagd bleek. Hij vraagt de fans dan ook om vertrouwen te hebben in Reeves. "Vertrouw de filmmaker en geef hem en zijn visie het voordeel van de twijfel. Wacht tot je de film kan zien, dan mag je jouw oordeel erop loslaten. Ik ben als fan enthousiast over het feit dat een filmmaker als Matt Reeves dit project aanvoert en voor Robert Pattinson als Batman gekozen heeft", besluit de producent.

NieuwsFilm

meest populair