Algemeen

Waarom Mike Mignola weigerde 'Hellboy 3' te maken

Geen comic van gecancelde derde Del Toro-film.

door Bram de Groot om 07:56 in Algemeen
In 2004 verscheen de comic-verfilming Hellboy en een paar jaar later was er het vervolg Hellboy II: The Golden Army (2008). Lang werd er gesproken over een afsluitend derde deel, maar Guillermo del Toro maakte deze uiteindelijk niet. Eerder dit jaar ging er definitief een streep door mogelijk nog aanwezige ambities, aangezien de reboot Hellboy met David Harbour verscheen en niet veel later flink flopte.

Nu blijkt dat regisseur Del Toro aan Hellboy-bedenker Mike Mignola heeft gevraagd om van zijn derde deel een comic te maken. In gesprek met ScreenRant laat Mignola weten dat hij dit weigerde:


"Del Toro heeft het ooit tegen me gezegd, en ik zei nee. Ik denk, laat de strips de strips zijn. Strips zijn verwarrend genoeg voor mensen. Laten we geen twee verschillende versies van de Hellboy-strip maken. Ik zou dus altijd tegen zijn."

The Hobbit eerste spelbreker
In het verleden werkte Del Toro wel aan Hellboy III, maar zette zijn werk in de ijskast toen hij aan de slag ging met The Hobbit, waar hij na twee jaar vertrok om het stokje over te dragen aan Peter Jackson. In 2012 leek er opnieuw enige hoop op deel drie, maar al vrij snel werd duidelijk dat Ron Perlman het bij twee films houdt.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lamoteg

Avatar

Hellboy 1 vond ik uiterst magisch en vermakelijk. De speciale creaturen waren maar een handje vol en ik kon dit nog net plaatsen in een soort van realiteit.

Maar de 2de was iets te magisch, plots was er een hele wereld rare snuiters. Plots was hellboy niet magisch meer maar gewoon een ander kleurtje in een uitgestrekt kleurenpalet van miljoenen creaturen.

Deel 3 met Ron, maar back to basic

NieuwsFilm

meest populair