Hilarisch: Taika Waititi's 'Jojo Rabbit' blaast oude Hitler-meme nieuw leven in

Hilarisch: Taika Waititi's 'Jojo Rabbit' blaast oude Hitler-meme nieuw leven in

En ja, ook Thor: Ragnarok krijgt een vermelding.

Regisseur Taika Waititi maakt met Jojo Rabbit een komedie over Adolf Hitler. Bij wijze van extra grapje lanceerde het Twitteraccount van de film een geestige parodie, met in de hoofdrol een kwade Hitler.

Het filmpje is een zogenoemde 'Hitler Reacts To'-meme, populair rond 2008. Het is een fragment uit de dramafilm Der Untergang, maar met aangepaste ondertiteling. In de originele versie is Hitler kwaad omdat hij merkt dat Duitsland de oorlog verloren heeft, maar andere ondertiteling geeft een totaal nieuwe dimensie aan het bewuste fragment. Hier is Hitler kwaad omdat Waititi een Polynesische Jood is.



Lelijke delen van het alfabet
Hitler gaat dan ook flink tekeer in het filmpje: "Ik dacht dat 'Polynesisch' gewoon een heerlijke chicken nugget-saus was! En wat voor een naam is Taika Waititi? Het is alsof alle lelijke delen van het alfabet een kind kregen!", reageert hij woest op de boodschap dat er een film over hem uitkomt. Aan het einde van het filmpje denkt hij een geniale inval te hebben: "Misschien kunnen we onze eigen Hitler-film maken. Geef me degene die Thor: Ragnarok regisseerde. Dat is pas een film.", niet wetende dat Thor Ragnarok uiteraard door dezelfde regisseur werd ingeblikt.

Natuurlijk is dit vooral een pracht van een promo om bioscoopgangers geïnteresseerd te krijgen in Jojo Rabbit. Afgaande op de reacties onder de tweet lijkt die strategie te werken. Waititi's amusante avonturen als Hitler kunnen wij op 29 januari 2020 in de bioscoop verwachten, al kunnen we voor een goed beeld van Jojo Rabbit beter op de trailer vertrouwen.



NieuwsFilm

meest populair