Robert De Niro als indianenkiller in nieuwe misdaadthriller Martin Scorsese

Robert De Niro als indianenkiller in nieuwe misdaadthriller Martin Scorsese

Het wordt alweer de 11e samenwerking tussen de twee legendes.

De Netflix film The Irishman van Martin Scorsese moet nog uitkomen, maar de 76-jarige Oscar-winnend regisseur is alweer bezig met zijn volgende project voor Paramount Pictures. Het gaat hier om de verfilming van de bestseller Killers Of The Flower Moon van auteur David Grann en naast 'vaste' waarde Leonardo DiCaprio is nu Oscar-winnaar Robert De Niro in vergevorderde onderhandelingen om de rol van slechterik Bill Hale te gaan spelen.

Het nieuws kwam naar buiten toen het productieteam onlangs een ontmoeting had in Oklahoma met vertegenwoordigers van de Osage Nation en leden van de Pawhuskastam op hun campus. Scorsese zal naar verluidt nauw samenwerken met deze stam om de cultuur, geschiedenis en taal nauwkeurig getrouw weer te kunnen geven.

Het verhaal speelt zich af in de jaren '20 en concentreert zich op de indianen van de Osage Nation die olie onder hun land ontdekken welke al snel wordt geoogst door politiek geldbeluste oliemaatschappijen. Plotseling werden de indianen stuk voor stuk vermoord, evenals de federale agenten die onderzoek deden naar de moorden. Deze reeks werd een van de eerste grote zaken van de net nieuw opgerichte FBI die hiermee gelijk grote bekendheid zou krijgen.

The Irishman vertraagd
De vroege productie is al begonnen om in november definitief van start te gaan met geplande opnames in het voorjaar en de zomer van 2020. Dit is rond hetzelfde moment dat The Irishman op Netflix verschijnt. Die film is vertraagd in het post-productieproces vanwege het digitaal verjongen van de hoofdrolspelers wat complexer blijkt te zijn dan verwacht.

NieuwsFilm

meest populair