Warner Bros. draait uiterst controversiële beslissing over 'Lord of the Flies'-film weer terug

Warner Bros. draait uiterst controversiële beslissing over 'Lord of the Flies'-film weer terug

Ze hebben nu wel een regisseur gevonden.

Verontwaardiging steeg op bij de beslissing van Warner Bros. om Lord of the Flies aan te passen, en een film te maken met meisjes op het onbewoond eiland in plaats van jongens. Nu krabbelt WB terug en gaat men toch dichter bij het origineel blijven.

Het idee om de gestrande groep jongens in het boek van William Golding te vervangen door een groep meisjes ligt er al een tijdje: op FilmTotaal schreven we er al een artikel over in september 2017. De commentaren onder dat artikel waren niet mals: "Is de creativiteit afwezig?", scheef iemand. Een ander verzuchtte: "Oh Hollywood, met jullie originele ideeën...". En ook elders waren mensen kritisch. Geen wonder dat WB de plannen twee jaar liet liggen, om nu een totaal ander geluid te laten horen.

Regisseurs overboord gegooid
Zo'n ander geluid zelfs, dat de schrijvers en regisseurs Scott McGehee en David Siegel hun boeltje mochten pakken. De heren zijn vervangen door regisseur Luca Guadagnino, bekend van zijn coming-of-agefilm Call Me By Your Name en de horrorfilm Suspiria. Wie het script nu gaat schrijven is niet bekend, al zou schrijverscollectief Known Universe de film gaan produceren.

Het verhaal van Lord of the Flies is al enkele malen verfilmd. De versie uit 1963 is wellicht de bekendste. Verder was er een nieuwe poging in 1990. Het boek van Golding verscheen in 1954, en de nieuwe adaptatie zou het boek nu beter gaan volgen. De schooljongens blijven schooljongens. Of het geweld en de bloedende varkenskop ook getrouw worden overgenomen, is nog maar de vraag.

NieuwsFilm

meest populair