Algemeen

Waarom deze held niet meevocht aan het eind van 'Avengers: Endgame'

Beide scenarioschrijvers geven een eigenlijk best wel logische verklaring.

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
Let op: Dit artikel bevat spoilers!

Het nieuws rondom Avengers: Endgame begint langzaam op te drogen, maar toch nog een snel berichtje tussendoor. Voor de laatste confrontatie met Josh Brolins Thanos trokken de makers alles uit de kast. Bijna elke nog levende held uit het MCU verscheen voor deze epische strijd. Toch was er één grote afwezige, Samuel L. Jacksons Nick Fury. Die dook enkel op in een cameo tijdens de uitvaart op het einde en had ook nog eens geen tekst.


Scenarioschrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely bespraken met ComicBook.com over hun beslissing om Fury een soort van 'thuis te laten': "We hebben nooit overwogen om hem erin te stoppen. Het was al zo'n opeenstapeling van helden en als je er dan iemand tussenzet die alleen maar een pistool afvuurt... Het komt eerlijk gezegd een beetje lullig over. Sowieso waren er al personages die eigenlijk niets anders deden dan schieten met een vuurwapen, zoals de Winter Soldier en Rocket. Zelfs Howard The Duck is heel kort te zien met een lasergun".


Hoe dan ook is 2019 een veelvuldig Nick-Fury-jaar op het witte doek. We zagen hem eerder in Captain Marvel, momenteel in Spider-Man: Far From Home en zijn rol in het MCU lijkt voorlopig nog lang niet voorbij.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Het nieuws rondom Avengers: Endgame begint langzaam op te drogen
Niet getreurd hoor. Voorlopig is het nog niet zo ver. De release van de DVD/Blu-ray staat voor de deur. 13 Aug voor de Amerikaanse/Canadese en Australische versies. De 14e voor de UK. Eind augustus is de Benelux, Frankrijk en Spanje aan de beurt. Rond 4/5 september Duitsland en Italië.

SunChaser

Avatar

Nick Fury was toch ook op de uitvaart een Skrull?

ultraThijs

Avatar

@sunchaser, dat zou wel kunnen. Heb geen idee wanneer hij naar de ruimte toe ging.

Enteryournamehere

Avatar

@ultrathijs in captain marvel. Ik vind wel dat ze gelijk hebben

Molemanski

Avatar

Heb ik huisregels verbroken dat mijn comment is verwijderd?

Maac

Avatar

^Niet per se. De mijne zijn laatst ook een paar keer verwijderd zonder in conflict te zijn met de huisregels. Toen ik er in de comments naar vroeg kreeg ik een ban van twee dagen en geen uitleg. Je kan dus beter een mail sturen of je schikken naar hun richtlijnen. Vrijheid van meningsuiting is behoorlijk beperkt hier tegenwoordig. Hopelijk lees je dit bericht voordat ‘ie verwijderd is!
Succes!

Molemanski

Avatar

@maac nee voor zover ik weet niet echt. Ik vroeg naar iets maar laten we maar hier bij houden dan! Smiley face bedankt voor je reactie

JMRG

Avatar

@Sunchaser @ultrathijs Schrijvers van Endgame hadden gezegd dat Fury na de funeral gewisseld heeft met Talos

Ang3l

Avatar

Howard the duck met een lasergun?
Die heb ik volledig gemist geloof ik :D

NieuwsFilm

meest populair