Algemeen

Er bestaat een Snyder-cut van 'Justice League'

Maar of die er ooit komt?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
De Snyder-cut is echt. Schrijver en regisseur Kevin Smith bevestigt tijdens een interview dat er een Snyder-cut bestaat van Justice League. Sinds de DC-film uitkwam, vragen fans al om de versie die Zack Snyder voor ogen had, dus niet de matige versie die Joss Whedon na flinke bemoeienis van de studio opleverde.

Tijdens een interview met CinemaBlend, bevestigde Smith dat er inderdaad een Snyder-cut bestaat. "Ik heb hem niet zelf gezien," begon hij zijn verhaal. "Maar, om duidelijk te zijn, ik ken Zack maar het is niet zo alsof we beste vrienden zijn. Dat gezegd hebbende; ik heb wel met meerdere mensen binnen de productie gesproken. Er bestaat een Snyder-cut. Absoluut. Het is geen mythisch wezen. Het bestaat."

Lang niet af
Maar de film is lang niet af. Heel veel scènes bestaan uit ruwe versies waarvan de visuele effecten niet af zijn. Een probleem is dat echter niet volgens Smith. "Ik denk dat het publiek, vooral het publiek dat de Snyder-cut zou bekijken en er over zou praten, een werkversie kan zien. Ze kunnen de lege plekken wel invullen," aldus Smith.

De kans dat die er komt is echter vrij klein. Zelfs een actie tijdens de meest recente San Diego Comic-Con boekte geen succes.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Grendizer

Avatar

Bekijk eens Justice league War ,leuke animatie....voor de gene die niet kunnen wachten.(Persoonolijk vind ik DC animatie beter dan hun films)
Ga ik ondertussen verder met het kijken van Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles.

Goku32

Avatar

Als ze meer geld willen verdienen , dan moeten ze het juist uitbrengen op blu ray

Master Of Films

Avatar

De Snyder-cut is een niets anders dan een workprint. Een verdere status van een assembly cut zeg maar.

A version of Justice League that consists of unfinished footage and basic VFX that is compiled from an assembly cut by original director Zack Snyder.


Maar deze Snyder-cut zal nog verder moeten worden getweaked in post production voor o.a. VFX en geluid. Wellicht nog wat extra pick-ups erbij. Kost allemaal geld, en WB gaat dat echt niet investeren.

Ik ken trouwens maar 1 workprint dat officieel is gereleased door WB. Dat was van Blade Runner. Heeft wel 25 jaar geduurd voordat het uitkwam voor de home release.

John Wayne

Avatar

WB gaf Richard Donner ruim 20 jaar na Superman II toch de kans alsnog zijn versie uit te brengen. Wie weet zien over een jaar of 20 Snyder's cut van JL.

STYD

Avatar

The Snyder-cut is al een keer getoond aan een selectie van DC fans. Ook dat was de versie die nog niet af was qua CGI. Vraag mij wel af hoeveel het zou kosten om zijn versie helemaal af te krijgen qua CGI en soundtracks? Las een keer dat 75% van zijn versie niet gebruikt is wat op 120 minuten uitkomt. Lets hope dat ie ooit uitgeven gaat worden

Frietgezicht

Avatar

Alsof bijv Steppenwolf dan wel een geslaagde badguy zal zijn... denk dat mensen opeens een fantastische film verwachten.

STYD

Avatar

Nou, misschien wel. Is CGI he, had een totaal andere uiterlijk kunnen hebben en ook de acteur die hem speelt gaf aan dat heel veel scenes van hem de biosverie niet gehaald hebben.

Rafael11

Avatar

De DC fans zijn zo teleurgesteld in de bioscoopversie van Justice League dat ze uit wanhoop de Snyder-cut willen zien, denkende dat de beter zal zijnSmiley face

Sunspot

Avatar

Oke, ja, daarom brengt Warner/DC het ook nie tuit natuurlijk, moeten ze weer geld in CGI en zo steken.

Maar goed, ze staken al nie tveel geld in CGI in veel scenes haha. Maar als ze die scenes die echt niet goed zijn om uit te brengen gewoon achterwege laten en vooral de 'normale' scenes laten zien, bring it!

gwhconcepts

Avatar

Dan zal deze versie wel heel veel beter zijn hahahahahaha

Artificialis

Avatar

Ach, ik kijk deze film liever terug dan Captain Marvel, dus hoe slecht is Justice League nou eigenlijk? Ik heb mij er eerlijk gezegd meer mee vermaakt dan Man of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice.

d3c3pticon0608

Avatar

Laat ze die Snyder cut nu maar gewoon uitbrengen.. De fans willen het, de blu-ray opbrengst kan maar zo de kosten terug verdienen die ze moeten hebben voor het CGI en de score.. En mocht het de kosten niet er uit halen, dan hebben ze in ieders geval gehoor gegeven aan de fans. Dan kan iedereen het verder laten voor wat het is... (like thats gonna happen in deze geld lustige wereld waarin films en fans ver uit elkaar staan)

ridjieddo

Avatar

Steppenwolf... lol-emoji

Civilian Supreme

Avatar

Slechter dan wat we kregen kan niet dus laat maar komen!
Een paar simpele dingen die de film al zouden verbeteren zijn: het weglaten van alle domme Whedon humor scenes en de scenes van een cgi snorloos Superman gezicht. De originele scenes van Superman terug, de muziek van Junkie xl en je kan er zo een paar punten bij op tellen. Dat noem ik toch een verbetering. Over de andere weggelaten scenes kan ik niet oordelen maar ben wel zeer benieuwd wat Snyder voor ogen had.
Wat we kregen was een zwaar verknipte film met een mix van Dc en Marvel. Dat werkt voor geen meter. Hou die lichte humor lekker bij Marvel, af en toe een grapje is prima maar niet iedereen hoeft een komiek te zijn en 'grappige' oneliners te leveren.

In mijn werk is het zo, zie je ruimte voor verbetering dan pak je dat aan. Snap dat het geld kost maar als ze het goed doen kunnen ze er heus wel winst op maken.
Verkoop wat je aan materiaal hebt aan bijvoorbeeld Netflix, laat zij er 30 miljoen in steken en voila.

Sunspot

Avatar

Sowieso leek de studio erom te vragen! Moest 2 uur zijn, veel scenes met ondermaatse CGI (voor zo een grote film, studio), Whedon erbij halen.

Zo dom gewoon, wat dachten die gasten bij studio wel niet haha.

NieuwsFilm

meest populair