Is Christopher Nolans nieuwe film 'Tenet' verbonden aan 'Inception'?

Is Christopher Nolans nieuwe film 'Tenet' verbonden aan 'Inception'?

Het gerucht gaat dat Nolan aan de slag gaat met oud materiaal.

Onlangs was er in de bioscopen een geheimzinnige trailer te zien voor Tenet, de volgende film van regisseur Christopher Nolan. Nu wordt gespeculeerd dat de film verbonden is aan een van de vorige blockbusters die de Hollywood-regisseur maakte: Inception.

The Hollywood Reporter analyseert de trailer uitgebreid en stelt dat er mogelijk zomaar een connectie is. Allereerst is de officiële omschrijving van Tenet heel kort: Een actiefilm die zich afspeelt in de wereld van internationale spionage. Dat zou zomaar de omschrijving van Inception kunnen zijn. Maar er zijn veel meer hints.

Voortzetting?
De teaser die afgelopen donderdag in een aantal Amerikaanse bioscopen te zien was, focust zich vooral op John David Washington, wiens personage mogelijk de hoofdpersoon zal zijn. Er wordt naar gehint dat het personage vast zit in een tijdlus, waar hij uit moet zien te komen. Ook zijn de taglines Time has come for a new protagonist en Time has come for a new mission.

Dat laatste hint er hoe dan ook naar dat het geen volledig originele film is. Tenet zou kunnen voortborduren op de thema's van Inception en kunnen tonen dat de droomtechnologie die in die film gebruikt wordt, verder ontwikkeld is. Ditmaal iets veel gevaarlijkers, wat spionagemissies in het verleden en in de toekomst mogelijk zou moeten maken.

Tijd krijgt een rol
Duidelijk is in elk geval wel dat de tijd een rol krijgt in Tenet. Nolan staat erom bekend om non-lineaire verhalen te vertellen, waarbij allerlei momenten in elkaar verweven zijn zonder in directe volgorde verteld te worden. Daarnaast maakte hij diverse films waarin hij speelt met het concept van tijd en hoe gebeurtenissen zich afspelen.

NieuwsFilm

meest populair