Kevin Feige stak stokje voor 'Avengers: Infinity War - Part One' en 'Part Two'

Kevin Feige stak stokje voor 'Avengers: Infinity War - Part One' en 'Part Two'

Hij wilde gewoon twee op zichzelf staande films.

Toen de laatste twee Avengers-films werden aangekondigd, heetten ze nog Infinity War - Part One en Part Two. Maar vervolgens zat de tweede film ineens zonder titel, wat later Avengers: Endgame werd. Nu blijkt dat studiobaas Kevin Feige daar de reden achter is.

Feige wilde niet dat Avengers 4 het tweede deel zou zijn. In plaats daarvan moest het echt een op zichzelf staande film worden. Dat vertellen schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely tijdens een interview met Backstory.

Twee losse verhalen
Volgens Markus wilde Feige echt heel graag dat de laatste twee Avengers-films op zichzelf zouden staan. "Natuurlijk zijn ze aan elkaar verbonden, maar hij wilde nooit een deel een en een deel twee. Hij wilde geen cliffhanger. Veel mensen noemen het einde van Infinity War een cliffhanger, maar dat is het niet. Het is een definitief einde. Het is gewoon verdrietig."

Daar is McFeely het mee eens. Volgens hem wilde Feige zelfs dat het duo het zichzelf behoorlijk ingewikkeld zou maken bij het schrijven. "De Snap moest echt op het einde komen volgens hem. We moesten onszelf in een hoek schrijven en het onszelf ook echt moeilijk maken."

NieuwsFilm

meest populair