Deze gave hint hebben velen gemist in 'Avengers: Endgame'

Deze gave hint hebben velen gemist in 'Avengers: Endgame'

Hoe herken je de echte Nebula?


Let op: Dit artikel bevat spoilers!


In Avengers: Endgame keert de vroegere, slechte Nebula (Karen Gillan) terug om haar vader Thanos (Josh Brolin) te helpen in zijn strijd tegen de Avengers, die zijn Snap ongedaan willen maken. Veel fans hadden - evenals de Avengers - niet direct door dat Nebula vervangen was, maar volgens regisseurs Joe en Anthony Russo was er toch een hélé duidelijke hint.

In Endgame verzamelen de overgebleven Avengers de Infinity Stones door middel van een reis door de tijd. Nebula (uit het jaar 2023) reist terug naar het jaar 2014. Haar netwerk maakt dan onbedoeld verbinding met Thanos' netwerk, waardoor hij te weten komt over de plannen van de Avengers. Thanos ontvoert Nebula en vervangt haar met haar oude, slechte zelf. Deze slechte Nebula reist terug naar het jaar 2023 om bij de Avengers te infiltreren. Daar opent zij het portaal om haar vader Thanos binnen te laten voor het massale eindgevecht.

Bekijk de afbeelding
Er waren volgens de makers meerdere hints waardoor de kijker had kunnen weten dat Nebula geen goede bedoelingen had. "Als je goed hebt opgelet, zou je moeten weten dat haar hand eigenlijk vernietigd had moeten zijn. Dat is de eerste hint", onthult Joe Russo op de Blu-ray. Op de planeet Morag beschadigt Nebula immers haar cybernetische handen als ze de Orb (de Power Stone) probeert te pakken. Hoewel de grootste aanwijzing natuurlijk de oranje onderdelen van Nebula waren, was dit een leuke extra aanwijzing voor de oplettende kijker.


Avengers: Endgame is vanaf 30 augustus verkrijgbaar op Blu-ray!

NieuwsFilm

meest populair