Hoe Robert Downey Jr. leerde hoe Iron Mans verhaal zou eindigen

Hoe Robert Downey Jr. leerde hoe Iron Mans verhaal zou eindigen

Avengers: Endgame vormt de conclusie van zijn verhaal.

Lees dit artikel alleen als je Avengers: Endgame al gezien hebt. Dit artikel bevat namelijk SPOILERS voor de Marvel-film.


Marvel-fans waren blij verrast toen Avengers: Endgame in de bioscopen uitkwam. De film vormde een bevredigende conclusie van een tien jaar durend verhaal, dat uiteindelijk culmineerde in een epische strijd tegen superschurk Thanos (Josh Brolin). Tegelijk eindigde de film met de dood van een van de personages die we al een decennium kennen: Tony Stark, gespeeld door Robert Downey Jr..

Kevin Feige vertelde tegenover Empire Magazine wanneer hij in gesprek ging met Downey Jr. over de dood van het personage. Hij blijkt al in december 2015 daarover gesproken te hebben met de acteur. "Ik weet nog dat we daar in de loop van december 2015 met Robert Downey Jr. over spraken," aldus Feige.

Tweedelige finale
"Ik vertelde hem het idee van de tweedelige finale voor Avengers en Spider-Man: Homecoming, dat onderdeel uitmaakte van de weg daar naartoe. Het duurde even, maar uiteindelijk kwam het allemaal samen. Ik denk dat het eerst niet echt leek dat deze reis tot een einde zou komen. Maar naarmate de opnames dichterbij kwamen, werd het heel emotioneel voor ons allemaal en vooral voor hem."

De film is vanaf 14 augustus te koop op digitale media en later deze maand op thuismedia.

NieuwsFilm

meest populair