Algemeen

Omschrijving scène met onthoofde Captain America uit 'Avengers: Endgame'

Dit had een brute scène geweest.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In de films in het Marvel Cinematic Universe worden regelmatig ledematen afgehakt en in Avengers: Endgame verloor een belangrijk personage zelfs zijn hoofd. Het blijkt nu dat ook Chris Evans' Steve Rogers a.k.a. Captain America bijna zijn hoofd verloor... Waarom zat die scène niet in de film?

In gesprek met Empire laat Marvel Studios-baas Kevin Feige weten dat de scène te somber was voor in de bioscoop. "Het was erg cool," aldus Feige,"maar de scène was niet heel logisch." Tijdens Comic-Con in San Diego onthulden de regisseurs Anthony en Joe Russo al dat er een scène gepland stond waarin het hoofd van Captain America een speelbal is voor Josh Brolin. Feige over die scène:


"Een van de ideeën was dat de Avengers na de 'time heist' terug zouden keren in een wereld [in 2023] die Thanos al had overwonnen. Zijn troon zou zijn gemaakt van botten en schedels. Thanos zou Captain America's afgehakte schedel in zijn helm als een bowlingbal naar Captain America rollen."

Fiege liet ook weten dat ze graag een erg sadistische Thanos wilden in de tweeluik, maar dat de schrijvers soms wel erg ver ging tijdens de schrijfsessies. Bovenstaande scène zou waarschijnlijk ook net iets to much zijn geweest voor een PG-13 film van Disney.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mrPitchBlack

Avatar

Beetje zoals dit:
https://tinyurl.com/y3fw6kqj

RoberPaulsen

Avatar

He Avengers nieuws, gelukkig maar

RoberPaulsen

Avatar

He Avengers nieuws, gelukkig maar

Mav Damian

Avatar

Persoonlijk mocht dit idee er wel zijn in Avengers Endgame. Thanos was gewoon niet echt intresant meer in Endgame wat wel jammer was.

Frietgezicht

Avatar

Heeft Feige dit gezegd?
Hoe kan Thanos de Cap uit 2023 doden als dat de Cap is die aan het tijdreizen is? Klinkt onlogisch maar ik zal het wel niet begrijpen.

Rafael11

Avatar

^Het is ook onlogisch, dat krijg je met dat tijdreisgedoe. Maar ik denk dat je het zo moet zien; Nadat de Avengers hun 'timeheist' hadden voltooid, kwamen ze niet in hun eigen 2023 terug maar in een alternatieve 2023 waar Thanos al had gewonnen. En Thanos heeft van die alternatieve Cap het hoofd afgehakt. Denk dat het zo zit.

wensley76

Avatar

Ik snap het niet het lijkt of filmtotaal alleen maar om advengers endgame draait. Zo byzonder was het niet eens neppe film zonde van me geld geweest als marvel fan vindt ik het een slechte film zelfs capt. Marvel en laatste spiderman waren 10× beter film is al mnden en uit en nog over schrijven.

Frietgezicht

Avatar

@ rafael, precies ja.
Ik vond trouwens(heb ik al eerder gepost) wat ze eerst van plan waren veel beter en wel mogelijk en logisch:

In een vroege versie van het Avengers: Endgame-script ging het er nóg duisterder aan toe in Marvels epische blockbuster. Waarom? Thanos zou eigenlijk alle Avengers uitroeien!

Even voor de duidelijkheid: het gaat hier om Thanos uit 2014, die in de uiteindelijke versie van Endgame naar de toekomst reist voor een confrontatie met onze helden in 2023. Schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely onthullen wat voor extreem duistere plannen ze opstelden.

Ze verklapten dit weekend in hun eigen Comic-Con-panel dat deze versie van Thanos vóór hij met zijn gigantische army bij de Avengers Facility arriveert, nog even een kleine omweg neemt naar zijn aarde, die van 2014 dus. Hij vermoordt daar alle Avengers, neemt het lichaam van Captain America (zonder hoofd want dat heeft ‘ie eraf gehaald) mee en reist naar 2023 waar hij de huidige Steve Rogers confronteert en zegt: I killed you again. What are you going to do?

Volgens McFeely en Markus haalde deze heftige scène het niet om twee redenen. Het zou allemaal te duister worden én testpubliek reageerde soms al wat onwennig door alle andere tijdreis-elementen. Kortom: te ingewikkeld.

Rafael11

Avatar

Friet, Idd. Ik had het ook wel leuk gevonden als ze die duistere toon in de film hadden gedaan. Het lichte en komische toon in eerste anderhalf uur verbaasde me wel een beetje, na het zien van de tweede trailer. Die tweede trailer was lekker grimmig en duister. Had het mooi gevonden als de hele film ook zo was.

Rutherford

Avatar

Persoonlijk vind ik het toonverschil tussen Infinity War en Endgame erg storend. Zeker na de herkijk van Endgame. Er zijn enkele coole scènes. Avengersssss, assemble.

Maar eigenlijk was hij toch een lichte teleurstelling, al bij al. Sommige dingen gingen zo gemakkelijk, zoals het tijdreizen. In feite kan je er alles mee ongedaan maken, zeker omdat ze er hun eigen regels aan toekennen. Das zoals een “het was maar een droom”. Te gemakkelijk. Spiderman FFH was 10x beter.

Civilian Supreme

Avatar

Endgame was slappe hap. Tuurlijk enkele mooie momenten maar het had allemaal veel gedurfder gemogen. Dit was meer van hoe maken we het zoveel mogelijk mensen naar hun zin.
Tijdreizen hadden ze er al nooit in moeten stoppen, Thanos was erg gaaf in Infinity War, hier een slap aftreksel. Eigenlijk teveel om op te noemen, laat maar, jammer.

Rutherford

Avatar

Het ontbrak MCU aan ballen. Er is in feite maar 1 dode gevallen. De rest tja, Gamora-Loki-Vision waren of reeds afgeschreven, of gewoon niet echt noemenswaardig. Ik ben een hele grote comic fan, en ook van MCU. Maar waar Infinity War echt een diepe indruk naliet, had ik hier toch een meh gevoel. Ik miste het duistere randje uit IW. En zo te zien ik niet alleen. Bovengenoemde scene had echt wel een goede toevoeging geweest.

Frietgezicht

Avatar

^ 1? Widow en Iron Man toch?

Wat op zich ook jammer is was dat de Black Order figuranten werden.
Die waren echt sterk en geen enkele is in Infinity War 1 op 1 verslagen(op die grote na door Banner)
De andere 3 waren sneaky attacks.

En jammer dat je geen badguy kreeg die zijn doel bereikt had. We kregen geen Thanos die zijn doel bereikt had, die zijn dochter verloren had enz maar een Thanos die weer hetzelfde wilde hebben.
En Thanos had toch wat dreiging ingeleverd door een makkelijke dood aan het begin. Thanos kan dood zonder al teveel moeite was de boodschap aan het begin. Daarmee haal je veel dreiging weg.
IW begon met een Thanos die Hulk pak slaag gaf en Loki doodde. Iedereen die hem niet kende zat voorover. Vrienden van mij die geen comics lezen zeiden deze Thanos is niet te stoppen.
Begin Endgame gelijk eraan en vrienden zeiden in de pauze oh die ging er makkelijk aan.

Rutherford

Avatar

^ lol, Black Widow was ik al vergeten

JIGSAW8

Avatar

Dat getijd Reis zit nog al lastig in elkaar

chefry1983

Avatar

Ik vond endgame een prima film maar was zeker niet de beste mcu film. Dat blijft iw.
De geschrapte onthoofde scène had er wel in gemogen maar dan zal de film wel r-rated zijn geworden.

NieuwsFilm

meest populair