Ophef over de Bruce Lee in 'Once Upon a Time in Hollywood' gaat verder

Ophef over de Bruce Lee in 'Once Upon a Time in Hollywood' gaat verder

Tarantino vs dochter van Lee.

Quentin Tarantino's nieuwste film Once Upon a Time in Hollywood mag dan wel goed onthaald zijn, er is ook al een paar weken kritiek op. Zo komt de legendarische Bruce Lee in de film voor, maar volgens zijn eigen dochter, Shannon, lijkt hij totaal niet op hoe haar vader echt was.

Hier reageerde Tarantino op zijn beurt weer op: ''Bruce Lee was best wel een arrogante gast. Dus hoe hij praat in de film heb ik niet zomaar verzonnen. Nu hoor ik dat hij kennelijk nooit beweerd heeft dat hij Muhammad Ali had kunnen verslaan, maar dat is wel zo. Niet alleen heeft hij het zelf gezegd, het staat zelfs in de autobiographie van zijn vrouw Linda Lee''.

Kritiek
Toch zijn meerdere mensen hier het nog steeds niet mee eens. Zo ook Matthew Polly, die een boek over Bruce Lee heeft geschreven: ''Tarantino haalt niet Linda Lee aan, maar een tv-recensist. Die zin staat in Linda's boek, maar is niet afkomstig van haar maar dus van de betreffende recensist die dat beweerd had''. Ook Shannon Lee reageert nu opnieuw: ''Ik zou willen dat Tarantino erover ophield, dat zou fijn zijn. Of hij zou zich gewoon kunnen verontschuldigen en toegeven dat hij mijn vader niet echt gekend heeft en dat hij dit dus enkel heeft geschreven voor zijn film. Ik zou het op prijs stellen als hij zou zeggen dat we de manier waarop hij mijn vader afgeschilderd heeft niet serieus moeten nemen''.

''Wat me vooral stoort, is de wijze waarop Tarantino antwoord geeft. Van de ene kant zegt hij dat Bruce Lee zo in elkaar zat, maar van de andere kant zegt hij dat het maar een fictief verhaal is aangezien het om een film gaat. Begrijp me niet verkeerd, Tarantino kan Bruce Lee laten zien hoe hij dat wil en dat heeft hij ook gedaan. Maar ik vind het niet juist om te zeggen: ''Zo zat Bruce Lee in elkaar. Het is echter slechts een verzonnen verhaal dus maak je daar niet druk om''''.

NieuwsFilm

meest populair