Celebrity

Gerard Butler (49): 'Rol James Bond zit er niet meer in'

In het verleden is de Schotse acteur wel benaderd voor de rol van 007.

door Jeffrey Kouters om 11:03 in Celebrity
Gerard Butler denkt niet dat hij ooit nog in de huid mag kruipen van de iconische spion James Bond. Dat vertelt hij in een interview met Capital FM. Wel is de Schotse acteur in het verleden benaderd voor de franchise.

Gerard Butler (49) staat bekend als echte actieheld. Zo speelt hij onder meer in de Has Fallen-franchise, waarvan de derde film Angel Has Fallen volgende week in de bioscoop verschijnt. Butler was deze week te gast in de ochtenduitzending van Capital FM en daar kreeg hij de vraag voorgeschoteld of de rol van James Bond niet iets voor hem is.

"Ik heb er ongeveer twintig jaar geleden een meeting over gehad", onthult hij. "Ik denk dat ik nu te oud ben voor een telefoontje". Butler blijkt een groot fan te zijn van de spionagereeks. "Ik ben opgegroeid met de films, maar met deze films [de Has Fallen-films, red.] hebben we onze eigen franchise gecreëerd", vertelt hij. "Dat is leuker dan Bond te moeten spelen en steeds vergeleken te worden met de voorgaande acteurs".4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CorneelVf

Avatar

Nee, voor Bond is het nu echt te laat, dat ben ik met Butler eens.

Trouwens een wist-je-datje: één van de eerste rollen die Gerard Butler ooit speelde was een zeeman in de Bondfilm Tomorrow Never Dies (1997). (Goed kijken!)

Artificialis

Avatar

De nieuwe Bond moet echt tussen de 30 en de 40 zijn. Anders begin je met een man van middelbare leeftijd die naar een bejaarde toewerkt. Niet iedereen houdt het jeugdige uiterlijk van Tom Cruise vast.

Sunspot

Avatar

Ik zou hem wel willen zien als James Bond eigenlijk

Sunspot

Avatar

Maar misschien te oud inderdaad.

@Artificialis

Dat valt ook wel mee hoor, je ziet bij Cruise duidelijk dat hij ouder wordt, maar zijn gezicht is net anders, wat frisser of zo, zijn lichaam ook slanker, dat helpt ook wat mij betreft.

Butler is wat ronder, voller of zo, als je dan ouder wordt, dan ga je dat veel sneller zien.

nieuwslaatste nieuws

meest populair