Algemeen

James Bond verliest Sony-record aan Spider-Man

Een Marvel-film gaat Bond 23 financieel voorbij.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met een wereldwijde opbrengst van 1,108 miljoen dollar was de 23e James Bond-film Skyfall jarenlang de financieel hoogst scorende bioscoopfilm voor Sony Pictures. Dit weekend wordt 007 echter gepasseerd door een Marvel-superheld.

Sony Pictures en Marvel Studios' Spider-Man: Far From Home heeft na dit weekend naar verwachting 1,109 miljoen dollar opgehaald en is daarmee vanaf heden de best scorende film voor Sony. Dit nieuws komt via Deadline.

Zeer succesvol
De topscore van Skyfall blijft enorm voor een Bond-film, aangezien het de enige 007-titel is die boven het miljard wist uit te komen. Ditzelfde geldt overigens voor Far Frome Home. Ondanks dat er al zes Spider-Man solofilms zijn verschenen, is Far Frome Home de eerste die lang het miljard wist te gaan. Spider-Man 3 kwam in 2007 tot bijna 900 miljoen dollar.

Van Sony Pictures verschijnt dit jaar overigens nog Jumanji: The Next Level, een film die mogelijk ook het miljard gaat passeren. De voorganger haalde wereldwijd 962,1 miljoen dollar op.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Van Sony Pictures verschijnt dit jaar overigens nog Jumanji: The Next Level, een film die mogelijk ook het miljard gaat passeren.


Ik ben benieuwd of dit gaat gebeuren want ik zie het nog niet zo zitten.

Arnold_FF7

Avatar

@moviemagic

Het kan misschien. Dwayne Johnson is best een grote naam. Daarnaast is alleen SW 9 een film waarvan je iets zou kunnen verwachten. Maar die zal misschien net een miljard halen als je kijk naar het succes van de laatste 3 SW films

Moviemagic

Avatar

Dwayne Johnson is inderdaad een grote naam maar een succes is daarmee niet gegarandeerd. De eerste Jumanji had nog iets in zijn verhaal en uitwerking ervan die mensen naar de bioscoop lokte. Ik vraag me af of ze dit trucje een tweede maal kunnen doen. Het is niet vaak dat (maar ook niet onmogelijk) dat een sequel het eerste deel gaat evenaren of zelfs overtreffen.

Magnanimous

Avatar

Heeft Sony nog geen streamingsdienst?

NieuwsFilm