Blu-ray

Blu-ray review 'Alita: Battle Angel' - Doe maar deel twee!

Visueel een topper!

door Bram de Groot om 13:05 in Blu-ray
Regie: Robert Rodriguez | Cast: Rosa Salazar (Alita), Christoph Waltz (Dr. Dyson Ido), Keean Johnson (Hugo), Jennifer Connelly (Chiren), Mahershala Ali (Vector), Ed Skrein (Zapan), Jackie Earle Haley (Grewishka), Jorge Lendeborg Jr. (Tanji), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Bioscooprelease: 14.02.2019 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

Over een paar jaar moeten dan toch echt de lang verwachte vervolgen op Avatar uit 2009 in de bioscoop verschijnen. James Cameron stopt er zelfs zoveel tijd in dat hij zelfs de regie van zijn gewenste 'Battle Angel Alita'-verfilming liet schieten. Robert Rodriguez mocht van Cameron de klus klaren. Mocht je de film al hebben gezien: één ding is duidelijk; ondanks de soms tenenkrommende vertolkingen zijn de visuele effecten van een zeer hoog en indrukwekkend niveau. Met wat tweaks zou een tweede deel van harte welkom zijn!

In het $170 miljoen kostende Alita: Battle Angel, goed voor ruim $400 miljoen wereldwijd, wordt een vrouwelijke robot in de 26e eeuw op de schroot gevonden en hersteld door een wetenschapper. Eenmaal gerepareerd blijkt ze geprogrammeerd met zeer gevaarlijke vechttechnieken. Ze gaat op zoek naar haar herkomst.

Discs 1 x Blu-ray | 1 x 4K Blu-ray | 1 x 3D Blu-ray | Release: Augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626082316 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De drie schijven van deze 4K / 3D / Blu-ray uitgave van Alita: Battle Angel zitten vastgeklikt in een iets dikkere zwarte 4K Blu-ray keepcase. De voorkant laat de vele personages zien en dan uiteraard vooral het mocap-personage Alita van actrice Rosa Salazar. De achterkant verraadt dat de gewone Blu-ray schijf de extra's draagt. De leeftijd: 12 jaar.

Deze uitgave is duidelijk voor de 4K of 3D-liefhebber, al krijg je ook de gewone Blu-ray schijf meegeleverd. De 4K- en HD-schijf zijn bekeken en deze leveren allebei van een prachtige kwaliteit. Het verschil is echter wat moeilijk te zien zonder een directe vergelijking. De kracht van de juiste weergave zit hem vooral in de juiste instellingen en kalibratie van het 4K-scherm. Uiteraard zit het goed met de scherpte en kleur. Het zijn vooral de VFX die erg gaan opvallen in de hoogste kwaliteit. Het wordt soms wel heel "blikkerig", maar dit is ook te zien bij de standaard Blu-ray uitgave.

Het geluid op de 4K-uitgave komt middels een Atmos-geluidstrack. Op de 3D en gewone Blu-ray uitgave blijkt dit een DTS-HD 7.1 geluidstrack te zijn. In beide gevallen klinkt het redelijk overeenkomstig (zonder het hebben van een Atmos-geluidsinstallatie). En zet je installatie maar vol aan, aangezien er net zoveel audio vermaak is als visueel vermaak!

Bonusmateriaal

De Blu-ray schijf heeft heel wat mooie extra's te bieden. Zo kun je kijken naar From Manga to Screen, waarin wordt gekeken naar de vertaling van het bronmateriaal, en vind je in Evolution of Alita een video over het titelpersonage. Uiteraard komt in de kortere featurette Motorball het gelijknamige spel aan de beurt en via het kopje Alita's World kun je kijken naar de vier nog kortere video's The Fall, Iron City, What It Means to be a Cyborg en Rules of the Game.

Er is ook een Q&A van een half uur aan te zetten en via Scene Deconstruction kun je verschillende scènes bekijken, maar dan zonder de visuele effecten. Best gaaf! Met 2005 Art Compilation (2019) wordt het verhaal verteld op basis van concept-art. Ook best aardig.


Heb jij Alita: Battle Angel gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Alita battle Angel moet een deel 2 krijgen!!!!

Gigan72

Avatar

Alita was een prima film
De CGI is echt top
Zie graag een deel 2

Maac

Avatar

Leuke CGI, voor de rest pure bagger. Mocht dit jouw ding zijn kan ik The Lion King remake ten zeerste aanraden.

Rafael11

Avatar

Visueel en qua CGI was het idd goed. Een tweede deel komt er vast wel in de toekomst. Want het ik vond het een beetje een open eind. En de echte badguy in deze film is ze nog niet eens echt tegengekomen of geconfronteerd. Dus dat zou in het tweede of derde film kunnen komen, als ze besluiten om er een trilogy van te maken.

kokosnoot

Avatar

Visueel erg mooi. Ze is erg innemend, deel twee zou leuk zijn.

Sparrow_LW

Avatar

Dacht dat het niks zou zijn, maar was toch wel enigszins nieuwsgierig, dus via Cpt. Jack Sparrow en de zijnen opgehaald en ik was eigenlijk aangenaam verrast.... vond het een goede film.

Gandolfini

Avatar

@Maac,
Slechte vergelijking, ja beide films veel CGI, maar de Leeuwenkoning met een mega budget en Alita ietsje minder. En hoe wil je een anime als deze verfilmen zonder (overmatig) gebruik van CGI? Je kunt niet alle films met veelvuldig gebruik speciale effecten meteen vergelijken en doorsturen naar Disneyland.

Brodoswaggins88

Avatar

Er mag van mij zeker een deel 2 komen. Ik ging deze film in zonder enige verwachtingen. Beste film die ik in tijden in de bios heb gezien. Gelijk besteld op Blu Ray.

Mediator

Avatar

Een hele leuke film Smiley face

Coola

Avatar

Heel erg goed verhaal plus geweldige visuals/CGI. Kom maar op met een vervolg. Voor dit soort films heb ik ogen gekregen

Decepticon

Avatar

Ik keek uit naar de film en ik kwam heel erg tevreden uit de bios. Ik vind het een fantastische film en blu-ray!
Ik vind het ook één van de beste en mooiste films van het jaar. Gruwelijk mooie visuals in de cgi, vormgeving en actie choreografie met bijbehorende acteerprestaties.
Ik wil heel graag een sequel.

Maac

Avatar

Gandolfini "@Maac,
Slechte vergelijking, ja beide films veel CGI, maar de Leeuwenkoning met een mega budget en Alita ietsje minder."
Budget is een baggerargument. Ex Machina had een androïde die er minstens net zo indrukwekkend uitzag als Alita en die deed het met een budget van 15 miljoen (tegen de bijna 200 van Alita).
Gandolfini "En hoe wil je een anime als deze verfilmen zonder (overmatig) gebruik van CGI? Je kunt niet alle films met veelvuldig gebruik speciale effecten meteen vergelijken en doorsturen naar Disneyland."
De vergelijking gaat niet om de hoeveelheid CGI. De vergelijking gaat erom dat beide films (Alita en Lion King) leunen op de CGI en verder geen substantie bieden. Ik heb totaal geen issues met het gebruik van CGI, ik verwacht alleen meer van een film dan leuke visuals.

kokosnoot

Avatar

Veel mensen hoor ik hier over de visuals etc van deze film. Dat was voor mij ook een aangename verrassing. Had er eigenlijk geen verwachtingen bij, vond de atmosfeer visueel echt heel goed gedaan. Personages ook leuk gedaan. Een vervolg heeft wel een geloofwaardig deel nodig in die stad hoog in de lucht. Dan wordt het qua verhaal denk ik wel wat moeilijker. Is het net gebaseerd op een boekenreeks?

Civilian Supreme

Avatar

Vond het wel aardig gemaakt en Alita zelf was overtuigender dan ik had verwacht maar vond het voor de rest niet echt bijzonder. Stel dat de film niet succesvol was geweest was het echt een rukeind zonder echte climax.

Master Of Films

Avatar

kokosnoot "Is het net gebaseerd op een boekenreeks?"
Het is gebaseerd op een manga uit de jaren 90.

Imho vond ik het geen slechte interpretatie van de manga.
Het was zeer respectvol tov het bronmateriaal. Zie graag een deel 2.

Rafael11 "En de echte badguy in deze film is ze nog niet eens echt tegengekomen of geconfronteerd. Dus dat zou in het tweede of derde film kunnen komen"
De echte bad guy was Nova. Alleen hij was in het eerste deel meer op de achtergrond. Dus in feite was hij een the bad guy pulling the strings. Nova zou wel een grotere rol moeten gaan krijgen in het 2e deel.

Gandolfini

Avatar

@Maac, ja meestal is budget een bagger argument, en inderdaad... Ex-Machina is een prachtige film. Toch zijn beide films niet met elkaar te vergelijken, Ex-machina is een veel compactere film (ondanks het feit dat beide films raakvlakken hebben in onderwerp) waardoor er vanzelfsprekend minder CGI nodig is. Ik snap je uitgangspunt (creativiteit versus budget) maar je oorspronkelijke vergelijking (Leeuwenkoning) blijft scheef.

Maac

Avatar

^Je snapt de vergelijking tussen Alita en The Lion King nog steeds niet, dus ik probeer het nog een keer.
De vergelijking gaat niet over de hoeveelheid CGI of de grootschaligheid van de film. Het gaat erover dat de CGI van Alita Battle Angel het enige goede is aan de film en dat is naar mijn mening bij The Lion King ook zo.

Als ik een scheve vergelijking had willen maken had ik wel voor aspecten gekozen waarin ze NIET vergelijkbaar zijn.

centr1no

Avatar

Maac "Het gaat erover dat de CGI van Alita Battle Angel het enige goede is aan de film en dat is naar mijn mening bij The Lion King ook zo."
Gandolfini snapt het prima. Jouw vergelijking gaat alleen op in jouw eigen hersenen waar jouw mening de waarheid is.
En dat is natuurlijk niet zo.

Maac

Avatar

^Ik zeg ook letterlijk dat de vergelijking is gebaseerd op mijn mening. Nergens pretendeer ik te geloven dat mijn mening de waarheid is of meer waarde heeft dan die van een ander, die beschuldiging zie ik als niets minder dan een luie poging om mijn punt eronderuit te halen zonder de inhoud te hoeven adresseren.

Als je vindt dat Alita meer te bieden dan alleen visuals gaat de vergelijking voor jou inderdaad niet op, maar voor mij wel, want ik vind dat een belangrijke overeenkomst tussen beide films en daarmee is de vergelijking gegrond.
Het wordt lastig communiceren als ik zowel het concept van een mening als die van een vergelijking moet uitleggen.

centr1no

Avatar

Maac "die beschuldiging zie ik als niets minder dan een luie poging om mijn punt eronderuit te halen zonder de inhoud te hoeven adresseren. "
Punten als 'voor de rest pure bagger' inhoudelijk weerleggen? Dacht het niet.
Simpelweg zeggen dat bier en wijn hetzelfde zijn omdat in beide alcohol zit is leuk om een discussie los te weken, maar blijft een domme opmerking.

Maac

Avatar

^Laat je niet zo kennen joh.
Ik vind het buiten de visuals pure bagger en mijn toelichting kan je vinden onder de recensie van de film. Dat is niets persoonlijks, gewoon mijn mening en die uit ik provocatief. Om dan te beweren dat ik mezelf profileer als iemand die zijn mening als de waarheid beschouwt is onwaar en onnodig.

En een overeenkomst tussen twee dingen benoemen is niet hetzelfde als zeggen dat twee dingen precies hetzelfde zijn. Bier en wijn zijn niet hetzelfde, maar alcohol is wel een overeenkomst tussen de twee.
Je doet je nu gewoon dommer voor dan je bent en ik begrijp niet waarom.

NieuwsFilm

meest populair