Blu-ray review 'Alita: Battle Angel' - Doe maar deel twee!

Blu-ray review 'Alita: Battle Angel' - Doe maar deel twee!

Visueel een topper!

Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Rodriguez | Cast: Rosa Salazar (Alita), Christoph Waltz (Dr. Dyson Ido), Keean Johnson (Hugo), Jennifer Connelly (Chiren), Mahershala Ali (Vector), Ed Skrein (Zapan), Jackie Earle Haley (Grewishka), Jorge Lendeborg Jr. (Tanji), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Bioscooprelease: 14.02.2019 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

Over een paar jaar moeten dan toch echt de lang verwachte vervolgen op Avatar uit 2009 in de bioscoop verschijnen. James Cameron stopt er zelfs zoveel tijd in dat hij zelfs de regie van zijn gewenste 'Battle Angel Alita'-verfilming liet schieten. Robert Rodriguez mocht van Cameron de klus klaren. Mocht je de film al hebben gezien: één ding is duidelijk; ondanks de soms tenenkrommende vertolkingen zijn de visuele effecten van een zeer hoog en indrukwekkend niveau. Met wat tweaks zou een tweede deel van harte welkom zijn!

In het $170 miljoen kostende Alita: Battle Angel, goed voor ruim $400 miljoen wereldwijd, wordt een vrouwelijke robot in de 26e eeuw op de schroot gevonden en hersteld door een wetenschapper. Eenmaal gerepareerd blijkt ze geprogrammeerd met zeer gevaarlijke vechttechnieken. Ze gaat op zoek naar haar herkomst.

Bekijk de afbeeldingDiscs 1 x Blu-ray | 1 x 4K Blu-ray | 1 x 3D Blu-ray | Release: Augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626082316 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De drie schijven van deze 4K / 3D / Blu-ray uitgave van Alita: Battle Angel zitten vastgeklikt in een iets dikkere zwarte 4K Blu-ray keepcase. De voorkant laat de vele personages zien en dan uiteraard vooral het mocap-personage Alita van actrice Rosa Salazar. De achterkant verraadt dat de gewone Blu-ray schijf de extra's draagt. De leeftijd: 12 jaar.

Deze uitgave is duidelijk voor de 4K of 3D-liefhebber, al krijg je ook de gewone Blu-ray schijf meegeleverd. De 4K- en HD-schijf zijn bekeken en deze leveren allebei van een prachtige kwaliteit. Het verschil is echter wat moeilijk te zien zonder een directe vergelijking. De kracht van de juiste weergave zit hem vooral in de juiste instellingen en kalibratie van het 4K-scherm. Uiteraard zit het goed met de scherpte en kleur. Het zijn vooral de VFX die erg gaan opvallen in de hoogste kwaliteit. Het wordt soms wel heel "blikkerig", maar dit is ook te zien bij de standaard Blu-ray uitgave.

Het geluid op de 4K-uitgave komt middels een Atmos-geluidstrack. Op de 3D en gewone Blu-ray uitgave blijkt dit een DTS-HD 7.1 geluidstrack te zijn. In beide gevallen klinkt het redelijk overeenkomstig (zonder het hebben van een Atmos-geluidsinstallatie). En zet je installatie maar vol aan, aangezien er net zoveel audio vermaak is als visueel vermaak!

Bonusmateriaal

De Blu-ray schijf heeft heel wat mooie extra's te bieden. Zo kun je kijken naar From Manga to Screen, waarin wordt gekeken naar de vertaling van het bronmateriaal, en vind je in Evolution of Alita een video over het titelpersonage. Uiteraard komt in de kortere featurette Motorball het gelijknamige spel aan de beurt en via het kopje Alita's World kun je kijken naar de vier nog kortere video's The Fall, Iron City, What It Means to be a Cyborg en Rules of the Game.

Er is ook een Q&A van een half uur aan te zetten en via Scene Deconstruction kun je verschillende scènes bekijken, maar dan zonder de visuele effecten. Best gaaf! Met 2005 Art Compilation (2019) wordt het verhaal verteld op basis van concept-art. Ook best aardig.


Heb jij Alita: Battle Angel gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?



NieuwsFilm

meest populair