Featured

Dit zijn alle superhelden-films die in 2020 verschijnen!

2020 wordt opnieuw een druk helden-jaar.

door Bram de Groot om 12:40 in Featured
Dit jaar kregen we de superheldenfilms Captain Marvel, Shazam!, Hellboy, Avengers: Endgame, X-Men: Dark Phoenix en Spider-Man: Far From Home om onze oren. Later dit jaar verschijnt nog de DC-schurkenfilm Joker en daarna zit het erop voor 2019. Hieronder een snel overzicht van de superheldenfilms die in 2020 verschijnen.

Twee DC-films

Het superheldenfilmjaar wordt op 6 februari afgetrapt met Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn), de eerste film in het grotere DC-filmuniversum sinds Shazam! De kans is groot dat de film nagenoeg geen links heeft met de franchise. Waarschijnlijk is dat in Wonder Woman 1984, die op 4 juni verschijnt, iets anders.


Twee Marvel Studios-films


Marvel Studios moest eerder Guardians of the Galaxy Vol. 3 schrappen voor 2020. In tegenstelling tot 2017, 2018 en 2019 verschijnen er nu geen drie, maar twee titels in het Marvel Cinematic Universe. De eerste wordt Black Widow die op 30 april in de Nederlandse bioscoop verschijnt. Een origineler verhaal zien we in de scifi-film Eternals, vanaf 5 november. De filmreeks krijgt met The Falcon and the Winter Soldier een doorvertaling naar het kleine scherm via Disney+, welke ergens eind 2020 debuteert.Waarschijnlijk twee Sony/Marvel-films

De opnames voor de tweede film in het grotere Sony's Marvel Universe zijn al afgerond. Op 13 augustus verschijnt dan de film Morbius, met Jared Leto als de gelijknamige Marvel-vampier. Naar verwachting verschijnt op op 1 oktober al het vervolg op de kaskraker Venom uit 2018. Onlangs werd bekend dat Andy Serkis de regie van Venom 2 op zich neemt.


Mogelijk één X-Men film

Het is nog steeds onduidelijk of The New Mutants in de wereldwijde bioscoopzalen uit gaat komen. Disney zou niet onder de indruk zijn van de film die sowieso de nodige reshoots zou moeten krijgen. Op basis van de geruchten en het doorlopend uitstellen van de allerlaatste X-Men film van 20th Century Fox, is de kans groot dat het project in de prullenbak belandt of een stille release krijgt via Disney+ of een andere streamingdienst. Vooralsnog staat de film vast op 8 april 2020.


Vin Diesel als Bloodshot

Sony Pictures brengt in 2020 nog een superheldenfilm uit, namelijk Bloodshot. Met Vin Diesel in de titelrol moet dit de eerste film worden in het Valiant Cinematic Universe (VCU). Bloodshot staat gepland voor 27 februari. Een trailer laat waarschijnlijk niet zo heel lang meer op zich wachten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Let the Valiant era begin... #Bloodshot2020

Een bericht gedeeld door Vin Diesel (@vindiesel) op


Optioneel: Spawn

Nog altijd werkt bedenker Todd McFarlane aan een low-budget filmversie rond zijn superheld. De nieuwe Spawn heeft rollen voor Jamie Foxx, als de titelheld Al Simmons / Spawn, en Jeremy Renner als Twitch Williams. Blumhouse Productions zou de film graag naar het witte doek brengen, met een budget van circa slechts $10 miljoen.

Compleet overzicht

6 februari: Birds of Prey
27 februari: Bloodshot
8 april: The New Mutants
30 april: Black Widow
4 juni: Wonder Woman 1984
13 augustus: Morbius
1 oktober: Venom 2
5 november: Eternals
Onbekend: Spawn

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Hadden we een captain America film dit jaar? Hmmm. Gemist.

Ang3l

Avatar

Valiant Cinematic Universe? Say what?

MB zilver

Avatar

the new mutants mag van mij worden geschrapt. de trailer die in oktober 2017 uit kwam had mij gehyped en kon niet wachten toen het zou worden gereleased in april 2018, nu 2 jaar later en nog steeds geen nieuwe beelden of (korte) trailer. ik heb er geen vertrouwen meer in

Xenolicker

Avatar

^ MB zilver > Tja, het 'nieuwe' van de 'New Mutants' is er inderdaad wel af...

NieuwsFilm

meest populair