Algemeen

Jason Blum blijft ondanks bloederige aanslagen achter 'The Hunt' staan

Het (bioscoop) lot van de actiehorror is in eigen land momenteel onzeker.

door Arjen Rooseboom om 10:20 in Algemeen
Vorige week maakte studio Universal Pictures bekend dat 'The Hunt' geschrapt werd vanwege schietpartijen in 3 Amerikaanse steden. President Donald Trump verweet de makers zelfs met dit soort genres verantwoordelijk te zijn voor het toenemende geweld in de VS. Producent Jason Blum zegt echter dat hij rondom alle controverse nog steeds volledig achter zijn film blijft staan.

Sprekend tegenover Vulture gaf de chef van 'Blumhouse Productions' aan dat hij de annulering van de release betreurt, maar liet ook blijken dat er in de toekomst absoluut nog een kans is en hij goede hoop houdt.

Hoewel hij geleerd heeft van de beslissing, voelt hij geen spijt dat hij het project groen licht heeft gegeven: "Als ik de keuze zou krijgen om de film opnieuw te maken, zou ik 'ja' zeggen. We hebben zeker marketingfouten gemaakt, dus mijn manier kan veranderen van hoe ik films zou positioneren of zou overleggen over de PR. Maar het maken zelf? Nee."

The Hunt, waarin een groep onbekenden voor de lol opgejaagd wordt door rijkelui, zou oorspronkelijk op 27 september worden uitgebracht (de Nederlandse release van 26 september blijft vooralsnog gewoon staan) en het is nu onduidelijk wat er in Amerika mee gaat gebeuren.

Ondertussen heeft Blum geen tekort aan andere films, want o.a. de remake van zowel Black Christmas als The Invisible Man staan nog op de agenda, alsmede vervolgen op The Purge en Halloween.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ach ja, benieuwd wat ze gedaan hadden als John Wick was uitgekomen na die schietpartijen.

Master Of Films

Avatar

President Donald Trump verweet de makers zelfs met dit soort genres verantwoordelijk te zijn voor het toenemende geweld in de VS.
Zoals bekend, is dat een probleem afschuiven.

Voor meer uitleg zie Youtube
Jim Sterling -> Blaming Games For Mass Shootings Is A Disgusting Distraction. Al gaat het primair om gewelddadige videogames, het verhaal komt ook op hetzelfde neer voor gewelddadige films.
Beide behoren tot de populaire popculture en is heel makkelijk om daar de vinger te gaan wijzen.

Maar als je dat gevalletje Wallmart bekijkt, dan vallen de heren/dames politici wel door de mand -> Walmart pulls violent video game displays from its stores, but it will still sell guns.

Dat The Hunt het slachtoffer is geworden is dus absurd. Daarbij heeft Frietgezicht ook een goed punt mbt John Wick.

jeff1983

Avatar

Ik blijf met verbazing kijken naar die Amerikanen. Een reactie van iemand op de schietpartij was dat hij een groter wapen nodig had. Er is daar bijna niemand die de verkrijgbaarheid van wapens in de supermarkt als HET probleem ziet. Mensen die na het spelen van een game of het zien van een film het idee krijgen om het na te bootsen, kunnen dit ook veel te makkelijk doen en gekken zijn er genoeg op deze wereld. Die moeten gewoon geen wapen kunnen kopen.

NieuwsFilm

meest populair