Jason Blum blijft ondanks bloederige aanslagen achter 'The Hunt' staan

Het (bioscoop) lot van de actiehorror is in eigen land momenteel onzeker.

Vorige week maakte studio Universal Pictures bekend dat 'The Hunt' geschrapt werd vanwege schietpartijen in 3 Amerikaanse steden. President Donald Trump verweet de makers zelfs met dit soort genres verantwoordelijk te zijn voor het toenemende geweld in de VS. Producent Jason Blum zegt echter dat hij rondom alle controverse nog steeds volledig achter zijn film blijft staan.

Sprekend tegenover Vulture gaf de chef van 'Blumhouse Productions' aan dat hij de annulering van de release betreurt, maar liet ook blijken dat er in de toekomst absoluut nog een kans is en hij goede hoop houdt.

Hoewel hij geleerd heeft van de beslissing, voelt hij geen spijt dat hij het project groen licht heeft gegeven: "Als ik de keuze zou krijgen om de film opnieuw te maken, zou ik 'ja' zeggen. We hebben zeker marketingfouten gemaakt, dus mijn manier kan veranderen van hoe ik films zou positioneren of zou overleggen over de PR. Maar het maken zelf? Nee."

The Hunt, waarin een groep onbekenden voor de lol opgejaagd wordt door rijkelui, zou oorspronkelijk op 27 september worden uitgebracht (de Nederlandse release van 26 september blijft vooralsnog gewoon staan) en het is nu onduidelijk wat er in Amerika mee gaat gebeuren.

Ondertussen heeft Blum geen tekort aan andere films, want o.a. de remake van zowel Black Christmas als The Invisible Man staan nog op de agenda, alsmede vervolgen op The Purge en Halloween.



NieuwsFilm

meest populair