Celebrity

Kevin Bacon: ''Duistere rollen laten hun sporen achter''

De 61-jarige acteur laat weten dat het lang niet altijd even gemakkelijk is.

door Wouter Drummen om 15:13 in Celebrity
Na een al zeer lange en indrukwekkende carrière, doet Kevin Bacon het nu wat rustiger aan. Dat is ook heel begrijpelijk. De acteur draait al bijna 40 jaar mee en heeft in tientallen films gespeeld, zoals o.a. JFK, A Few Good Men en Mystic River. Desalniettemin beweert Bacon dat duistere rollen impact op hem hebben gehad waardoor hij tegenwoordig wat minder te zien is.

Als voorbeeld noemt Bacon een van zijn recentere rollen, namelijk die van The Following, waarin hij FBI agent Hardy speelt die achter een beruchte seriemoordenaar aangaat: ''Ik had er werkelijk nachtmerries van. Op het werk ging het elke dag alleen maar over geweld. In de serie moest ik misdadigers doden en ging ik achter criminelen die mensen vermoorden aan. Daarvoor gebruikten we diverse pistolen, messen en andere wapens. We gingen ook veel met elkaar op de vuist. Dat vond ik wel lastig. De werkomgeving werd daardoor een akelige plek''.

Toch doorgaan
Ondanks het feit dat hem deze ervaring niet zo aanstond, speelt Bacon in een volgend soortgelijk project, genaamd City on a Hill, wederom een FBI agent namelijk Jackie Rohr. ''Die dingen die Jackie doet...'' begint Bacon. ''Hij heeft bloed aan zijn handen. Niet alleen is hij een hartenbreker en maakt carrières kapot, maar ook is hij is een slecht persoon en behandelt anderen niet bepaald goed''.

Het eerste seizoen werd sterk onthaald en een tweede is dan ook op komst, waar Bacon zich eveneens over uitlaat: ''Ik kruip opnieuw in de huid van Rohr, maar ik zie dit wel als een risico, om alweer dit slechte personage te spelen. Het maakt me niet uit hoeveel ik betaald krijg, ik wil me niet totaal verliezen in dit personage''.

Vorm van acteren
Bacon liet weten dat geen method-actor is, maar dat hij wel alles geeft op de set: ''Ik wil opgaan in mijn personages. Ik wil altijd overtuigend overkomen. Maar ondanks het feit dat ik het wat rustiger aan doe, minder werk en wat meer van het leven profiteer, ben ik wel nog steeds op zoek naar goede projecten en rollen. Maar je moet oppassen met alleen maar duistere rollen te spelen. Het vergt zijn tol''.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jefreum

Avatar

Off topic: disney + lanceert op 12 november in Nederland

Master Of Films

Avatar

Off topic: Disney+ start in Nederland op 12 november.

Frietgezicht

Avatar

Eigenlijk komt Mystic River veel te weinig voor in discussies, lijstjes etc. Toppertje.

Blockbuster

Avatar

Beste films met hem imo:

1 Stir Of Echoes
2 Tremors
3 Hollow Man
4 Friday The 13th
5 The River Wild

Niet geheel toevallig (bijna) allemaal horror-films.

Ideetje voor een poll op FT? Of wie het wil mag ook hier zijn favorieten neerzetten.

Paulusie

Avatar

Hij is wel een goede bad guy, idd, in o.a. Hollowman en in The River Wild vond ik hem super.

Gigan72

Avatar

In willekeurige volgorde
Friday The 13th
Stir Of Echoes
X-Men First Class
Tremors
Mystic River
Sleepers
A Few Good Men
En zo zijn er nog een paar prima films waar hij in te zien is.

Mav Damian

Avatar

Ben niet een grote fan van mystic River. Sterk acteerwerk, maar voor de rest vind ik het een overrated film. Meschien door te hoge verwachtingen, aangezien ik een grote fan van zo'n films.

Timothy

Avatar

The Woodsman is mijn absolute favoriet. Die rol moet zeker ook lang in zijn hoofd gezeten hebben. Weinig acteurs zouden het aandurven een geloofwaardige pedofiel te vertolken. Om te kijken ook geen gemakkelijke film trouwens.

Orko

Avatar

Misschien niet z'n beste film, maar ik moet altijd aan Footloose denken als ik hem zie.

nieuwslaatste nieuws

meest populair