Algemeen

Prijs en releasedatum Disney+ in Nederland bekend!

En we hoeven echt niet lang te wachten!

door Jim Pedd om 16:51 in Algemeen
In november is streamingdienst Disney Plus in vijf landen beschikbaar. Als de streamingdienst gelanceerd wordt, staan er meer dan 300 films en 7.000 televisieafleveringen op. Daarnaast komt er heel wat originele content naar de dienst. Op 12 november is deze beschikbaar en nu weten we dat de dienst ook naar Nederland komt die dag.

Variety meldt dat Disney Plus op 12 november in drie landen debuteert: de Verenigde Staten, Canada en Nederland. Een week later, op 19 november, breidt men de dienst uit naar Australië en Nieuw-Zeeland. Hier in Nederland gaat de dienst 6,99 euro per maand kosten.

Een must-have
Disney wil van de dienst een must-have maken voor alle fans die het heeft. Vandaar dat er dus een boel series en films naar komen. Zo wordt het Marvel Cinematic Universe omgebouwd naar iets dat ook buiten de bioscoop bestaat. In Phase 4 komen er bijvoorbeeld meerdere series uit, die exclusief op Disney Plus te zien zullen zijn.

Naast Marvel-materiaal, komt er ook een boel ander materiaal naar de streamingdienst. Alle Star Wars-films zullen er te zien zijn, evenals animatieseries en de aankomende live-action serie The Mandalorian. Verder kunnen we Pixar-films verwachten en National Geographic materiaal. Ook Pixar ontwikkelt overigens een serie voor Disney Plus. Verder komt ook alles van filmstudio Fox en Disney zelf naar de streamingdienst. Dat betekent dat er dus een boel op één plaats komt te staan en er meteen een serieuze concurrent voor Netflix bij is.

Neem jij Disney Plus als de streamingdienst beschikbaar is in Nederland? Lees hier ons artikel over alle films en series die naar de streamingdienst komen.


31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Laat het downloaden maar beginnen!

Henk71

Avatar

yessss laat maar komen

Paulusie

Avatar

Yes yes yes, zo cool!????????????????

drsentertainment

Avatar

Ja ik abonneer me zeker! Heb nu NLZiet, Videoland, Hayu en Netflix. Netflix krijgt het moeilijk, want die kijk ik het minst...

DjZiggy

Avatar

En geen woord gerept over de kwaliteit. Als het geen 4k ondersteuning en een goede format 5.1 of meer heeft hoeft het voor mij niet

Novarellum

Avatar

Ik wacht wel tot er originele content op staat.

aspers

Avatar

Gaaf! Zeker een must-have voor mij.

Zal deze week wel veel meer info naar buiten komen. Want einde deze week is weer de D23. Een Disney (fan)expo met allerlei info over de toekomst van de parken en films.

STYD

Avatar

€6,99, Damn dat is cheap. Ga ik sowieso nemen. Alleen hoe werkt dat hele serie gebeuren? Is dat net zoals Netflix orginals, dat het hele seizoen er in 1x op staat of komt er wekelijks een aflevering?

Kamajiisama

Avatar

Aantrekkelijk.....maar ik skip !

Khalidmocro

Avatar

7 euro vind ik persoonlijk niet veel samen met netflix 20 euro een hele maand kijk “plezier”

MovieGamer

Avatar

Ik neem het jaarabonnement van €69,99

Luizelgespuizel

Avatar

6,99 lijkt heel weinig maar op deze dienst komt alleen het familievriendelijke gedeelte op. Als je films/series van Fox zou willen zou je er Hulu bij moeten nemen wat hier niet wordt aangeboden. Uiteindelijk ben je alsnog evenveel kwijt als dat je voor Netflix zou betalen.

Ik ga er ook uit dat de series wekelijks worden ge-update ipv alles er op gooien gezien het minimale originele content wat ze krijgen in vergelijking met Netflix.

Cinestar

Avatar

Sign me up. Die series alleen al maken het waard

Master Of Films

Avatar

Wat opvalt is dat Nederland naast Verenigde Staten & Canada meteen wordt gelanceerd op 12 november. Een week later volgen dus nog 2 Engelstalige landen. Echter de UK komt voorlopig niet aan bod. Dus is Nederland de enige Europese land (tevens niet Engelstalig) die Disney+ krijgt voor 2020. Voordeel van Nederland is dat het aanbod van Netflix niet groot is. Videoland is ook niet per se een concurrent. Wellicht een makkelijke markt om snel binnen te treden.

Voorlopig geen Hulu pakket, dat staat ook vast.

In the U.S., Disney will also offer a bundled package of Disney+, ESPN+ and Hulu for $12.99 per month. This will not initially be available outside the U.S.


STYD "€6,99, Damn dat is cheap."

Ter vergelijking met de andere debuut landen zijn wij eigenlijk niet goedkoopste Smiley face Onderling met Disney+ wel te verstaan Smiley face

At current exchange rates, the Canadian service will be slightly cheaper than its U.S. equivalent ($6.77 per month compared to the U.S. version, which will start at $6.99 per month). The Dutch version of Disney+, however, will be more expensive in U.S. dollars, at $7.75 per month, based on current exchange rates.

A week after its primary launch, Disney+ will roll out in Australia and New Zealand on Nov 19, priced at AUD$8.99 per month or AUD$89.99 per year and NZD$9.99 per month, or $99.99 per year, respectively. At current exchange rates, those prices translate to $6.09 per month and $6.42 per month in U.S. dollars, respectively.

Maac

Avatar

De interessante content zal zeer beperkt zijn, maar zal ik kosteloos binnenhalen. Disney sponsoren is geen optie.

Maac

Avatar

^Nee, de woorden “vet stoer” gebruiken na je twaalfde, dát is stoer.

TwinsA

Avatar

En België ? Die gaan zekers met een hele hoop zeveren komen en meer vragen ????

Thiver

Avatar

Maac "Nee, de woorden “vet stoer” gebruiken na je twaalfde, dát is stoer."

Volgens mij impliceert-ie met die woorden dat jij je opstelt als een twaalfjarige...

Maac

Avatar

@Thiver
Gebaseerd op mijn standpunt dat ik liever geen financiële steun bied aan een company die naar mijn mening teveel macht heeft in de filmindustrie en te weinig kwalitatieve content op de markt brengt?
In dat geval omarm ik mijn nieuwe toegewezen leeftijd graag.

Guyon2002

Avatar

Ik ga het sowieso een maandje proberen, de enige vraag die ik nu nog heb is of de nieuwe series net zoals bij Netflix in één keer erop worden gedonderd of dat ze per week worden uitgebracht (zodat Disney iedereen's bankrekening lekker kan leegtrekken)

Sunspot

Avatar

GA het in ieder geval niet nemen, ja, proef misschien, als je ook zo makkelijk weer weg kan als bij Netflix.

Bartholomeus

Avatar

Vraag me af of er tegen die tijd een Disney+ app beschikbaar is voor de diverse platforms, zeker voor slimme tv's die al enige tijd op de markt zijn.

Master Of Films

Avatar

@Bartholomeus
Hier is je antwoord.

At launch, consumers in each market will be able to subscribe to Disney Plus directly or via in-app purchase on the following platforms (with some variations depending on country):

Apple’s iPhone, iPad, iPod touch and Apple TV, and fully integrated with the Apple TV app (customers can subscribe to Disney Plus via in-app purchase);
Google’s Android phones, Android TV devices, Google Chromecast and Chromecast built-in devices;
Microsoft Xbox One;
Sony Interactive Entertainment’s PlayStation 4 and all of Sony’s Android-based TVs; and
Roku streaming players and Roku TV models.

McGraig

Avatar

@Maac, Ik kan me niet voorstellen dat jij nooit geld betaald hebt voor een film waar Disney een vinger in de pap heeft.

Maac

Avatar

^Klopt.

Bartholomeus

Avatar

@Master of Films; dan vist Samsung Tizen waarschijnlijk in eerste instantie naast de boot ????

Master Of Films

Avatar

@Bartholomeus
Yep. Je ziet namelijk dat de meest gangbare OS'sen direct worden ondersteund.

Samsung Tizen is b.v veel populairder in India (en deels in Rusland), dan in het westen (US, EU en AUZ). Aangezien India en Rusland nog niet bij de debuut landen zit, zal er ook geen haast zijn voor die ondersteuning.

Wolverine1703

Avatar

Weet iem iets over release in belgië?

NieuwsFilm

meest populair