Gerucht: prijs, landen, release-maand Apple TV+

Na Disney+ verschijnt mogelijk ook Apple TV+ deze november.

Apple zou in november beginnen met de uitrol van zijn eigen streamingdienst Apple TV+. Dat melden bronnen binnen het bedrijf aan het Amerikaanse zakentijdschrift Bloomberg.

Een abonnement gaat waarschijnlijk 10 dollar per maand kosten. Apple biedt mogelijk een gratis proefperiode aan terwijl de catalogus wordt uitgebreid. The Financial Times meldde eerder dat Apple bereid is om maar liefst 6 miljard dollar te investeren in originele films en series.

De dienst zal in meer dan 150 landen uitgerold worden. Apple kiest met november voor een opvallende maand voor de lancering, aangezien in die maand ook concurrent Disney+ in een aantal markten (waaronder Nederland) verschijnt, zo werd gisteren bekend.

De insiders beweren dat het bedrijf momenteel verschillende release-strategieën voor zijn content overweegt. Zo zou Apple de eerste drie afleveringen van een serie direct beschikbaar willen stellen om vervolgens iedere week een nieuwe aflevering te plaatsen.

Een woordvoerder van Apple wilde niet reageren op het bericht. Mocht Bloomberg gelijk hebben, dan volgt een officiële aankondiging waarschijnlijk snel.



NieuwsFilm

meest populair