Algemeen

Wereld eist dat Spider-Man in Marvel Cinematic Universe blijft

Sony reageert, maar weet weinig medestanders te vinden.

door Bram de Groot om 14:14 in Algemeen
Sony Pictures voelde zich genoodzaakt om te reageren op stuk gelopen onderhandelingen tussen Disney en Sony over de samenwerking rondom de Marvel-superheld Spider-Man binnen het Marvel Cinematic Universe. Sony gaat nu zelf de films produceren, tot groot ongenoegen van de fans.

"Veel van het nieuws van vandaag over Spider-Man heeft recente gesprekken over de betrokkenheid van Kevin Feige bij de franchise in een verkeerd daglicht gezet", aldus een woordvoerder van Sony. "We zijn teleurgesteld, maar respecteren de beslissing van Disney om hem niet als hoofdproducent te laten fungeren van onze volgende live-actie Spider-Man-film."

Veel weerstand bij fans en acteurs!
De woordvoerder laat weten dat Disney de opdracht aan Kevin Feige heeft gegeven om zich te richten op alle Marvel-projecten die nu in ontwikkeling zijn. Ook dankt Sony de medewerking van Feige aan de eerdere films. Ondanks dat er duidelijk veel financieels gaande is achter de schermen, ligt Sony wel onder vuur bij fans en acteurs.

Slechts enkele uren na het nieuws was de hashtag #SaveSpiderMan trending en riepen fans op om nieuwe producties van Sony Pictures te boycotten. Ook Marvel-acteurs lieten van zich horen, waaronder Jeremy Renner (Hawkeye) die Sony vriendelijk verzoekt om Spider-Man niet daar te laten waar hij thuishoort.


Geen Spider-Man cross-over...
Uiteraard was ook Ryan Reynolds er als de kippen bij. Hij speelt uiteraard Deadpool en er zijn geruchten dat zijn personage zich vroeg of laat bij het Marvel Cinematic Universe voegt, naast nieuwe R-rated Deadpool-films. Nu Spider-Man hoogstwaarschijnlijk daarin niet langer te zien is, kunnen we de gewenste team-up tussen Spidey en Deadpool wel vergeten. Zo denkt ook Reynolds.


Fans eisen dat Spider-Man in Marvel Cinematic Universe blijft
Online zijn er heel wat (bekendere) fans opgestaan om duidelijk te maken dat ze het oneens zijn met de situatie. Veelal wordt Sony als schuldige gezien. Er is zelfs een heuse bestorming van Sony aangekondigd op 31 oktober. Check het Facebook-event!30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

deregtx

Avatar

Dan moet Disney niet de Deal veranderen..
Al die Fanboys maar als een kip zonder kop kritiek op Sony uiten.

meanrat

Avatar

Disney is bikkelhard in de onderhandelingen en in de filmwereld. Er is niets meer over van de droom van Walt Disney. Maar dat was al langer zo. Al draait hij zich nog jaarlijks een aantal keer om in zijn graf.

Master Of Films

Avatar

Hahaha. De wereld eist dat Spider-Man in MCU blijft. Wat een prachtige kop.

Helaas werkt dat niet in de echte wereld. Het draait om de centen, en alleen om de centen.

Di$n€¥ is wel hebberig, dus Sony gaat niet akkoord. Logische keuze. Helaas staat het woord "creativiteit" niet in het Sony pictures woordenboekje. Ze verwachten zeker dat ze Spider-Man meesterwerken kunnen maken, zonder Kevin Feige of Sam Raimi Smiley face

Rutherford

Avatar

Wat een gedoe zeg. Er zijn ong. 17 films geweest zonder Spider-Man in het MCU. Zijn optreden in Civil War, leuk meer niet. Zijn eerste solofilm, idem dito. Infinity War/Endgame, niet memorabel. Enkel Far From Home was een zeer leuke onderhoudende film. Het is jammer natuurlijk, het hart van een comic fan bloedt. Maar objectief moeten we kunnen vast stellen dat Spidey niet de topper was die men precies wel laat uitschijnen.

kokosnoot

Avatar

Wat een bullshit titel!

Disney voelt dit overigens ook wel echt qua gevolgen. Niet alleen Sony qua creativiteit die ze missen. Daarbij los van dit alles zullen Spiderman fans er toch aan moeten wennen dat elk decennia zijn eigen Spiderman acteur heeft, gewoon omdat iemand anders qua leeftijd uit de rol groeit.

Daar Disney dit ook sterk aangaat hoop ik dat er een compromis komt.

Sunspot

Avatar

Haha, ga weg man. Van die fanboys/girls die niet serieus te nemen zijn

Ga maar bij Disney zeuren, dat ze niet zo inhalig moeten zijn.

Master Of Films

Avatar

Rutherford "Er zijn ong. 17 films geweest zonder Spider-Man in het MCU."
Waarin de meeste RDJ en Chris Evans aanwezig waren. Gelukkig zijn die nobody's uit de MCU, zodat Marvel daar gelukkig niet op kan teren (zoals toekomstige MCU merchandise).

Rutherford "Maar objectief moeten we kunnen vast stellen dat Spidey niet de topper was die men precies wel laat uitschijnen"
Precies. Want MCU heeft toch onze vriendin Brie Larson als de nieuwe RDJ. Dus waarom heeft de MCU Spider-man nodig, als de veel populaire Captain Marvel de Avengers boel kan overnemen. Kan je ook niet wachten op Thor: Love & Thunder met Lady Thor. Ook een zo'n populaire karakter. Iedereen kent haar veel beter dan Peter Parker/Spider-Man...toch. Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Ik heb zo’n voorgevoel in mijn plasbuis dat er een petitie zal aankomen.

eltorro

Avatar

Beetje jammer dat zo weinig mensen begrip tonen voor Sony. Marvel vangt nu waarschijnlijk al meer geld voor Spider-man en Sony heeft veel minder grote franchises. Daarnaast blijven de eerste Spider-man films van Sony het beste.

HunterANT

Avatar

Disney heeft gegokt en verloren...

Disney kreeg ook veel meer dan de 5% die ze roepen. Disney heeft namelijk alle Spiderman merchandising rechten gekregen in de vorige deal.
Gebruik van Spiderman franchise in Disney World etc (thema parken).
Gebruik van alle andere Spiderman franchise figuren in films.

En met name dat laatste gaan ze nu verknallen. Werd namelijk gerept dat Feige graag het Dark Avengers verhaal wilde introduceren op den duur. En dan heb je wel Norman Osbourne nodig. Al kun je er nu ook een andere twist aan geven.

En financieel gezien heeft Sony het helemaal niet slecht gedaan met Venom en Into the Spider-verse.

Ik krijg het gevoel dat Disney eigenlijk gewoon te ver ging in de onderhandelingen.

Coola

Avatar

Mensen moeten hun pijlen niet richten op Sony, maar op disney die zijn hier de boeman.

Rutherford

Avatar

MoF, ik heb het niet over zijn naambekendheid. Tuurlijk is Spidey een vd meest bekende. Maar ik vind op FFH na niet dat de “nieuwe” Spidey zo geweldig. MCU heeft wel nog meerdere ijzers in het vuur, X-Men en Fantastic Four oa.

Frietgezicht

Avatar

Breaking news nu in Amerika. 3 hoge piefen van Sony zijn vanochtend dood aangetroffen in hun woning.
Nog weinig info bekend verder maar er zijn geruchten dat Kim Jong-Un een grote fan is van het MCU.

Joeydecker0865

Avatar

Ik wil niet vervelend zijn ofzo. Maar als je eerlijk bent draait alles alleen nog maar om Di$ney /Marvel Studios. Dat zijn ook (bijna) de enigste films die veel bezoekers ontvangen (zoals veel van jullie kunnen beamen) en ja. Disney heeft inderdaad gegokt. Maar Sony is binnen 10 jaar dood. Terwijl marvel nog een eeuw kan doorfilmen.

Master Of Films

Avatar

Rutherford "MoF, ik heb het niet over zijn naambekendheid."
Maar dat is WEL de kern van de zaak wat jij schijnbaar niet wil begrijpen.

Jij noemt het een gedoe en je vind op FFHH na de “nieuwe” Spidey niet zo geweldig. Leuk en aardig. Doet hier niks aan toe.

Voor de zoveelste keer. Spider-Man is en blijft de populairste Marvel karakter van allemaal. Tom Holland is daar door ook erg populair geworden. De MCU films waarin Tom Holland als Spider-Man te zien is, zijn goed ontvangen zowel bij critici als het algemene publiek.

Kom op zeg. X-Men en Fantastic Four zijn geen hete ijzers. Er zijn vier films met FF gemaakt, maar bijna niemand vind deze geweldig. FF is helemaal niet populair als je denkt. Jij als comic fan wellicht. Maar de MCU films hebben een grotere bereik gekregen dan alleen de comic nerds. Bij de gewone man/vrouw zal Spider-Man als eerste genoemd worden. Iron Man, Captain America, The Hulk, Thor e.d. ook wel. Maar Fantastic Four...yeah right.

X-Men heeft ook al problemen.
Zie het box-office resultaat van Dark Phoenix. Vergelijk dat maar even met Captain Marvel & Spider-Man FFH. Ik haal Endgame maar uit deze vergelijking. Een andere probleem met X-Men is de goeie casting. Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen e.d.

Van de X-Men is Wolverine de populairste, en alleen hij van alle X-Men muntanten kreeg drie aparte solo films. Voor vele is Hugh Jackman de enige Wolverine. De niet overtreffende Logan was zijn hoogtepunt.

Daarnaast zijn er nog geen officiele plannen om X-Men & FF naar het scherm te brengen. Ook niet vergeten dat Feige expliciet geen X-Men noemde tijdens SDCC, maar het woord "mutants".

De echte hete ijzers waren RDJ en Chris Evans. Getuige dat deze twee heren het Avengers team naar de top hebben gebracht. Maar zoals ik schreef, deze twee heren zijn ook al weg.

Als je naar grotere plaatje kijkt, dan is het geen gedoe. That's all.

jeffreydevil

Avatar

ik ga geen SPIDER-MAN films meer kijken als alleen van sony zijn!

conspiracy

Avatar

Sony krijgt nu misschien wel een van kritiek over zich heen, maar heeft Disney nu wel mooi beet. Het MCU kan nu niet zonder Spider-man. Hij heeft zo'n grote rol nu en die is helemaal verweven in de verhaallijn. Die kun je niet zomaar schrappen. Sony begrijpt dat ook best. Dus Disney zal moeten toegeven. Anders is het pech voor Disney en gaat Sony er als de winnaar vandoor. De films van Spider-man blijven wel komen. Ze zijn bezig met hun eigen universe plus merchandise. Dan opzoek naar een geschikte regisseur en het geld stroomt wel binnen. Opzich wel een keer goed dat er niet gebogen wordt voor de tirannie van Disney. Al zijn fans wel het slachtoffer. Spider bij de Avengers is voor mij wel een hoogtepunt.

ridjieddo

Avatar

Allemaal onderhandelingstactiek. Ze zullen vast wel tot een overeenkomst komen.

Artificialis

Avatar

Alles is te koop, misschien moet Disney gewoon even 10 miljard voor alle rechten op Spider-Man bieden.

Rutherford

Avatar

Wauw MoF, rustig man. Ik vind het een beetje opgeblazen, het is geen probleem om het niet eens te zijn met mij, so be it. Einde discussie, we geraken er toch niet uit.

Hoverlicious

Avatar

Wel jammer dat Sony niet de context geeft, waarom Disney meer wilde ontvangen. Het gaat erom dat Kevin Fiege door Disney gratis uitgeleend werd voor niet alleen Spider-Man, maar ook voor films, waar hij een belangrijke rol had achter de schermen, zonder dat dit in de credits van de film stond. Dit werd gedaan, zodat films als venom (hopelijk wel beter dan wat het nu was) en alle andere films zoals morbius uiteindelijk gekoppeld konden worden aan de MCU. Sony betaalde de productie van de film en ontving de volledige opbrengsten.

Nu zegt de baas van Kevin fiege (sorry ben even zijn naam kwijt) tegen Sony, "sorry maar met de terugkomst van alle fox karakters, heeft meneer Fiege het te druk om gratis en voor niks een film te produceren, waar wij als Disney zo goed als niks aan verdienen". Het bod is in de pers echter uit zn verband getrokken. Disney wilde namelijk voor 30 procent mee betalen aan de productie, om dan ook 30 procent van de opbrengsten te verdienen. In ruil daarvoor krijgen ze fiege alsnog als producent. En dat wilde Sony niet.

Dit is bevestigd door zowel bronnen binnen Sony als marvel.

Rafael11

Avatar

Vind het wel jammer dat het zo is gelopen, maar ja geld heerst. Ik vind Disney en Sony een beetje kinderachtig, is er dan geen getal tussen 5 en 50?

Jilly

Avatar

Ben ik de enige?
Ik vind het geweldig nieuws, Sony kan nu een spiderman universe starten en eerlijk is eerlijk nu captain marvel, mighty Thor en 'captain america', de mcu moeten redden, hahaha dan heeft Sony toch de beste kaarten in handen!
Sorry maar spider man homecoming was best slecht, een rom com en spidey was Tony's speeltje, amazing spiderman was eigenlijk gewoon beter qua film..
Maar serieus Tom & Tom! Come on beter dan dat wordt het niet dan Jake erbij en we hebben een veel betere basis voor een Sony team up ipv dat wat nu nog over is in de MCU.. Woooh kan niet wachten totdat Sony de spider universe uitbreidt en MCU competitie biedt.
Slechts mijn mening, maar think about it: Holland, Hardy, Jake (dood was dan ook een illusie) en aangevuld met allerlei characters die komen zoals Morbius en Black cat, ik zeg jaaaaaa!

eltorro

Avatar

@Hoverlicious: Dan is het wel handig om de bronnen voortaan beter te lezen.

Disney kreeg dus wel een klein percentage terug van de opbrengst. Daarnaast mocht Disney Spider-man vrij gebruiken voor Avengers films. En Disney krijgt naast dit ook de opbrengst van de merchandise, wat dus blijkbaar een stuk hoger was dan de opbrengst van de films. Disney verdiende al meer aan Spider-man dan Sony en wil nu dus nog meer geld. Daarnaast is er ook best een kans dat Kevin ook een deel van de opbrengst opstrijkte (behalve het deel dat naar Disney ging).

Sunspot

Avatar

@MOF

Xmen is fokking populair juist, zelfs bij Fox toen nog, hoewel het meer grounded was.

Marvel heeft Spidey niet per se nodig, alleen de Xmen al, weet je wat ze daarmee kunnen, al die karakters en alles eromheen.

Xmen zal weer heel veel mensen trekken, ik zelf wacht op de Xmen, de rest boeit me niet meer, voor mij is het MCU voorlopig over.

Vind het ook best dat Spidey naar Venom en zo gaat, juist verfrissend.

Je vergist je echt wanneer je zegt dat de Xmen niet veel zijn, puur gebaseerd op de laatste film bijv. Zo werkt het niet.

Xmen zijn juist uber, top, nr. 1 zowat in comics.

TwinsA

Avatar

Wat een gezeik allemaal, we zien wel. Als het slecht komt, draaien ze wel bij.

Sunspot

Avatar

@Jilly

Inderdaad, Homecoming was een boutfilm, kinderfilm, kut karakters veelal.

Deel 2 was beter, maar vooral ook dat gekut met Iron Man, proberen om van Spiderman de volgende SpiderIronman te maken, zo irritant!

Spiderman werkt juist veelal alleen, bedenkt zowat alles zelf.

Dus perfect, wanneer hij naar Venom gaat, meer op zichzelf. Mooi is dat hij ook gegroeid is in de Marvel films van afgelopen jaren.

Spiderman is leuk bij de Xmen bijv. Maar niet te lang, Spiderman werkt het beste alleen, heb ik altijd al gevonden.

Sowieso, bij Disney is het toch altijd hetzelfde, laat Spiderman maar eens in een wat minder kinderlijke film.

Haha, ja, het huidig MCU heeft Spidey misschien wel nodig, want de rest is niet veel soeps, behalve Thor dan, maar die is ook een clown geworden zowat, net als Hulk.

En dan al die powerchickhelden, alsof dat gaat werken, lijkt me niet echt.

Maar goed, Disney heeft Xmen, dat is genoeg voor ze, kunnen ze decennia mee vooruit.

En Spiderman kan altijd nog terugkeren in de toekomst, in het MCU.

Denk trouwens ook dat dat de reden is dat Disney het zo hoog speelt, ze hebben Xmen sowieso.

Wolverine, Magneto, Phoenix, Apocalyps, echt de beste karakters, gewoon zo veel!

Civilian Supreme

Avatar

Jilly

Zo denk ik er ook wel een beetje over, het hoeft niet perse slecht te zijn. Spiderman is op dit moment ook veel teveel verweven met Iron man, ik zie liever dat hij niet afhankelijk is van de rest van de mcu karakter. Het zou alleen jammer zijn als hij hierdoor nooit meer met een van de anderen kan samenspelen. Ook ben ik wel een beetje klaar met dat high school gedoe. Far from home was een leuke film maar ook weer niet echt bijzonder.

chefry1983

Avatar

Ik voorzie de volgende stap:
Disney koopt Sony

Rutherford

Avatar

^ dat zal sowie sony gebeuren

NieuwsFilm

meest populair