Komt er een vervolg op 'Joker' met Joaquin Phoenix?

Komt er een vervolg op 'Joker' met Joaquin Phoenix?

Als het kan, dan maakt Todd Phillips een tweede deel.

De blockbusterzomer van 2019 zit er zo'n beetje op en tot november / december krijgen we vooral (iets) kleinere titels te zien die overigens nog steeds kunnen uitgroeien tot enorme kaskrakers. Naast films als It: Chapter Two (5 september), Ad Astra (19 september), Gemini Man (10 oktober) en Maleficent: Mistress of Evil (16 oktober) verschijnt ook de losstaande DC-film Joker.

Nu wordt duidelijk dat er zomaar een vervolg kan komen op Todd Phillips' Joker. In gesprek met Total Film liet de regisseur weten dat als alle lichten op groen staan er een tweede deel zou kunnen volgen.


"Een ding kan ik je zeggen; ik zou alles doen met Joaquin, elke dag van de week. Er is niemand zoals hij. Als hij bereid zou zijn om het te doen, en als mensen naar de film gaan en Warner Bros. naar ons toe zou komen en zou zeggen: 'Weet je wat? Als jullie iets kunnen bedenken...' Nou, en ik heb het gevoel dat hij en ik iets heel cools zouden kunnen bedenken."

Geen DC Cinematic Universe-film
Duidelijk is dat Phillips' Joker geen film wordt als Aquaman of Shazam! Waarschijnlijk komt de R-rated film dichter in de buurt van een nog grauwere Nolan/Batman-film in een overduidelijk Taxi Driver-jasje.

De kans dat Joker een doorslaand succes wordt, lijkt groot. Het budget was slechts $55 miljoen en het Noord-Amerikaanse premièreweekend zou volgens Box Office Pro goed zijn voor een opbrengst tussen de $70 en $95 miljoen. Ook onderstaande eerste trailer werd doorgaans ijzersterk ontvangen.



NieuwsFilm

meest populair