Algemeen

Opmerkelijk: 'Downton Abbey' verkoopt nu al meer kaartjes dan 'Once Upon A Time In Hollywood'

Fans blijven de serie én de aankomende film trouw.

door Corneel Vanfleteren om 17:50 in Algemeen
Een opmerkelijk bericht uit Hollywood: volgens online-kaartjesverkoper Fandango is het niet Once Upon A Time In Hollywood die de kassa's zal laten rinkelen, maar wel Downton Abbey. De film over de familie Crawley steekt Once Upon A Time... voorbij in de voorverkoop.

Voor de duidelijkheid: de vergelijking wordt gemaakt tussen het aantal voorverkochte tickets voor Downton Abbey op de eerste dag van de verkoop en het aantal bij dezelfde situatie voor Once Upon A Time In Hollywood. Maar toch is Downton Abbey daarmee de beste voorverkopende dramafilm van 2019. Volgens Fandango-redacteur Erik Davis ligt dat aan de bekendheid van de tv-serie: "Toen Downton Abbey op tv liep, kregen ze een ongelooflijke globale groep volgelingen. De verkoop in deze eerste dagen behoort tot de beste die we dit jaar al gezien hebben voor een film."

Amerikanen versus Britten
Hollywood blijft dus warm lopen voor een groep aristocratische Britten. Opmerkelijk als je beseft dat One Upon A Time In Hollywood niet alleen de Amerikaanse sterren Brad Pitt en Leonardo DiCaprio in de cast heeft zitten, maar natuurlijk ook Quentin Tarantino als regisseur. De cast van Downton Abbey is veel onbekender: Hugh Bonneville, Maggie Smith, Imelda Staunton en Matthew Goode zijn daar de voornaamste castleden.

Downton Abbey gaat verder waar de serie in 2015 stopte. We bevinden ons in het jaar 1927, en de Britse koning en koningin komen op bezoek. Ondertussen is de familie Crawley een stuk moderner geworden. De film, geregisseerd door Michael Engler, zie je vanaf 12 september de zalen binnenschrijden.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Ik begrijp het wel. Tarentino films zijn overschatte flauwekul.

Alexwithmike

Avatar

Is dan ook één van de allerbeste tv-series. Ik kijk erg uit naar de Downton Abbey film...

NieuwsFilm

meest populair