Celebrity

Na 15 jaar nieuwe beelden Titanic-wrak: rampschip verdwijnt langzaam

Het iconiche schip vormde de inspiratie voor de gelijknamige liefdesfilm.

door Jeffrey Kouters om 18:28 in Celebrity
Het wrak van de Titanic, dat rust op de bodem van de Atlantische Oceaan, is langzaam aan het verdwijnen. Voor het eerst in vijftien jaar heeft een filmploeg nieuwe beelden van het rampschip gemaakt. Experts denken dat het niet lang meer zal duren voordat de zeereus compleet verdwenen is.

Een duikteam, onder leiding van de Amerikaan Victor Vescovo, is erin geslaagd nieuwe videobeelden van de Titanic te maken. Historicus Parks Stephenson, die mee was op de expeditie, is geschrokken van de staat van het scheepswrak. "De badkuip van de kapitein, een van de favoriete beelden onder Titanic-fans, is nu volledig verdwenen", vertelt hij aan de BBC. De schade wordt veroorzaakt door zoutcorrosie en metaaletende bacteriën.

Stephenson denkt dat de bekende boeg het volgende slachtoffer is. De onderzoekers vrezen dat het wrak, dat op een diepte van 3.800 meter ligt, binnen twintig tot dertig jaar volledig verdwenen zal zijn. "Het wrak wordt langzaam teruggegeven aan de natuur", concludeert wetenschapper Lori Johnson.

Het beeldmateriaal is bedoeld voor een nieuwe documentaire over de Titanic.

De Titanic, destijds gepresenteerd als 'praktisch onzinkbaar luxeschip', zonk nadat het tegen een ijsberg was opgevaren. Van de 2.200 passagiers stierven er ruim 1.500.

De ramp vormde later de inspiratie voor de kaskraker Titanic (1997) van regisseur James Cameron. Eén van de meest legendarische scènes uit die film is het moment waarop Rose (Kate Winslet) en Jack (Leonardo DiCaprio) samen aan de rand van de boeg staan. De boeg die nu dus voorgoed aan het verdwijnen is.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Dan ga ik maar snel een keertje langs.

Mijn overgrootvader wist dat de titanic ging zinken. Hij waarschuwde iedereen maar niemand luisterde.
Hij heeft zelfs een paar keer geschreeuwd daarna dat de Titanic ging zinken en toen hebben ze hem de zaal en bios uitgegooid.

lamoteg

Avatar

2 mannen gingen naar een western kijken. Zegt de 1 ik heb de film gisteren gezien en wedden dat hij die saloon niet binnengaat. Wedden kijkt de 2de man verbaasd. Je hebt de film gezien dusja waarom wedden! Komaan zegt ie wedden. Ok zegt zijn vriend omdat je zou stoppen met zagen, dus we wedden dat hij niet binnengaat in die saloon.

Film begint en cowboy gaat saloon binnen.

De 2de kijkt zijn vriend Verdwaasd aan.
De eerste zegt: huuuuu oe kan da?? Gisteren heeft hij nog zo op zijn gezicht gekregen en hij gaat weer binnen!!

chefry1983

Avatar

Ja erg jammer dat het schip weg roest maar compleet bergen is ook geen optie

Straka

Avatar

Wanneer komt de film over het wegroesten van de Titanic uit?
Vraag me af wat voor cgi-monsters ze gaan maken van "metaaletende" bacterien.

nieuwslaatste nieuws

meest populair