Algemeen

Deze Disney-panels volg je live vanaf D23!

Disney gaat een select aantal panels livestreamen!

door Corneel Vanfleteren om 19:06 in Algemeen
Dit weekend is het weer zover, de D23-beurs. Drie dagen waarop The Walt Disney Company grootse presentaties houdt over wat ze de komende jaren van plan zijn op film-, tv- en pretparkgebied. Natuurlijk brengen wij je dan het belangrijkste filmnieuws, maar een select aantal panels kun je ook live volgen.

Voor de allereerste keer zet Disney livestreams in, om iedereen die zelf niet naar Anaheim kan komen toch de kans te bieden om het hele gebeuren mee te volgen. In totaal kan je 6 panels zien vanaf deze pagina, als je klaar zit op het juiste tijdstip. Wij zetten ze even op een rijtje.

2019 Disney Legends Ceremony - Vrijdag 23 augustus, 19:30
Sinds 1987 houdt Disney een ceremonie om bepaalde mensen te eren. Zij worden dan Disney Legends genoemd, omdat ze zich hebben ingezet voor het bedrijf en een bepaalde speciale creatieve inborst hebben die ook zo kenmerkend was voor Walt Disney zelf. Dit jaar gaat die eer naar onder anderen Robert Downey Jr., Jon Favreau, James Earl Jones, Hans Zimmer en Bette Midler.

Behind the Art of Disney Costuming - Zaterdag 24 augustus, 01:00
Een panel over de verbeelding, passie en aandacht voor detail dat in elk Disney-kostuum zit. Een achter-de-schermen-moment met de makers van de nieuwe Walt Disney Archives-tentoonstelling en voorstelling van het bijbehorende koffietafelboek.

Women of Impact: Meet the Nat Geo Explorers Changing the World - Zaterdag 25 augustus, 19:00
Een ontmoeting met de buitengewone vrouwen van National Geographic die aan de frontlinies van ontdekking en conservatie staan. Met verhalen over heel wat wilde dieren zoals leeuwen, tijgers en beren, maar ook onderzeeërs en zelfs breakdance!

Marvel Comics: Marvel's 80th Anniversary - Zondag 24 augustus, 02:30
Hoofdredacteur van Marvel, C.B. Cebulski en uitvoerend redacteur Tom Brevoort komen praten over de ongelooflijke en geheimzinnige geschiedenis van Marvel Comics - van Captain America tot Captain Marvel. Vermoedelijke grote afwezige in dit gesprek: Spider-Man, om ons inmiddels welbekende redenen!

Heroines of the Disney Galaxies - Zondag 25 augustus, 19:00
Veel valt hier nog niet over te zeggen. Ashley Eckstein komt praten over en vooral met een aantal zeer speciale (vrouwelijke) gasten uit de werelden van Disney, Marvel en Lucasfilm om krachtige en inspirerende vrouwelijke personages te vieren. Of we bijvoorbeeld Brie Larson of Daisy Ridley zullen zien blijft dus nog even geheim!

The Art of Disney Storytelling - Maandag 26 augustus, 00:00
Acteur John Stamos en zijn vrouw Caitlin zitten een panel voor over Walt Disneys impact op hun carrières en de entertainmentindustrie en over hoe ze die lessen van Walt vandaag nog gebruiken om creatief bezig te zijn. Dit doen ze samen met hun gasten: Disney Legends Tony Baxter (attractieparken) en Floyd Norman (animator voor Mulan en The Hunchback of Notre Dame), Paul Briggs (hoofd van de verhaal-afdeling bij Frozen en Big Hero 6) en de legendarische producer Don Hahn (The Lion King, Beauty and the Beast).


Zoals je kunt lezen lijkt dit vooral iets wat Disney wil uitproberen: geen enkele van de panels en presentaties waar echt nieuws verwacht wordt, is online te volgen. Dat is vermoedelijk ook zodat de fans die dure tickets hebben gekocht, niet kunnen klagen dat ze oneerlijk worden behandeld. Gelukkig hoef je van de onthullingen op D23 niets te missen: als Disney er geen verslag van doet, doen wij dat op FilmTotaal wel!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

Als het over de comics gaat, heeft Disney nog altijd alle rechten om over Spider-Man te praten. Alleen de filmrechten liggen bij Sony.

reporterdavid91

Avatar

Over pretparken: De Walt Disney Studios in Parijs krijgen een grote kapitale injectie. Fans van Frozen, Marvel, Star Wars zullen blij zijn…. er komt een investering van maar liefst 2 miljard euro (en tegen 2030 moet er zelfs een derde themapark komen). De werkzaamheden zijn nu al deels begonnen. Er komt ook binnenkort een Spiderman attractie in het park en er zal een groot meer komen.

CorneelVf

Avatar

@Timothy Daar heb je inderdaad een punt! Het zou me alleen verbazen als ze dat ook gaan doen, het lijkt me dat Disney op z'n eigen feestje geen zin heeft om over iets te spreken dat ook maar een klein beetje beladen is...

aspers

Avatar

@reporterdavid91 Dat is al oud nieuws. Ik ga er vanuit dat we dit weekend wat meer informatie, zo niet concepts gaan zien voor Parijs!

reporterdavid91

Avatar

@aspers, het laatste nieuws is dat de nieuwe Avengers zone Avengers Campus gaat heten. Niet elke filmfan volgt de nieuwtjes over de parken.

NieuwsFilm