Algemeen

Sony zet Marvel buitenspel bij twee nieuwe 'Spider-Man'-films [UPDATE]

Spider-Man geen onderdeel meer van het Marvel Cinematic Universe?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het Marvel Cinematic Universe lijkt een flinke tik te hebben gekregen. Volgens Deadline heeft Sony Pictures de samenwerking met Marvel Studios gestopt en gaat de filmstudio nu zelf twee nieuwe Spider-Man films maken. Opvallend genoeg zullen die onlosmakelijk verbonden blijven met het grotere universum.


Update: Volgens een andere bron van de website Variety zouden de onderhandelingen nog gaande zijn. Een van de punten waarover wordt onderhandeld zou de vermelding van Kevin Feige zijn bij andere Sony/Marvel-films. Feige (en zijn team) zouden Sony ook helpen bij andere Marvel-films, vermoedelijk de in ontwikkeling zijnde Venom en Morbius-films.

Volgens Deadline gaat Sony Pictures nog twee films maken met de Peter Parker / Spider-Man van Tom Holland. Ook regisseur Jon Watts, die Spider-Man: Homecoming (2017) en Spider-Man: Far From Home (2019) regisseerde, zou betrokken blijven.

Is er nog een kans?
Deadline meldt dat Kevin Feige niet langer de creatieve producent van de Spider-Man films zal zijn, tenzij er nog "iets dramatisch gebeurt" achter de schermen. Volgens Deadline zouden Disney en Sony Pictures na vele maanden van onderhandelingen tussen de verschillende hoofden er financieel niet uit zijn gekomen.

Disney eiste een 50/50-deal waarbij Sony en Disney allebei de helft financieren, maar ook allebei een helft van de opbrengst krijgen. Nu zou Disney 5 procent van de opbrengst krijgen. Sony zou uiteindelijk Feige en Marvel Studios aan de kant hebben gezet.

Venom en Morbius
Het nadeel is dat we Spider-Man niet meer zullen zien met andere MCU-personages. Een voordeel zou kunnen zijn dat we Hollands Spider-Man te zien krijgen naast de personages uit Venom en het volgend jaar te verschijnen Morbius. Marvel en Sony werken samen sinds februari 2015.

46 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CaptainCab

Avatar

Lol, kan Sony het weer lekker verpesten

Rafael11

Avatar

Sony zou erg dom zijn om dit te doen. Wat gaan ze doen dan, alweer Spider-Man vs Venom ofzo? Ook lekker net voor die re-release van Far From Home trouwens, wie wil dat nu kijken met dit nieuws. Die post-credit scenes betekenen niks meer dan. Hoop dat het een James Gunn dingetje word.

Sunspot

Avatar

haha, beetje te vroeg, kunnen beter even wachten, Spidey van Holland is juist aan het greoien.

Laat het nog even, 1 film, waar dan ook een groei voorkomt van Spidey dan Spiderman in Sony Universum, tegen Venom.


Zou wel leuk zijn. Spiderman van Holland kan makkelijk weer in Disney films verschijnen.


LIjkt me

RoberPaulsen

Avatar

Spider-Man vs Venom vs Carnage

Mav Damian

Avatar

Een voordeel zou kunnen zijn dat we Hollands Spider-Man te zien krijgen naast de personages uit Venom en het volgend jaar te verschijnen Morbius
Ik zie dit niet als een voordeel.
Je mag zeggen wat je wilt over Kevin Feige & co, maar zij hebben tenminste entertainment films gemaakt met af en toe kwaliteit er tussen, terwijl Sony de ene bagger superheldenfilm maakt na de andere. Venom was weer een bewijs daarvan.

lamoteg

Avatar

Onozelaars! Ondankbaar!!

Frietgezicht

Avatar

Maar ook een verlies voor Marvel nadat je al Iron Man en Cap kwijt bent.
Van 5% naar 50% is wel een enorme stap en hoewel dit slecht nieuws is hoeft Sony niet ja en amen te zeggen omdat Mickey Mouse denkt dat iedereen de benen moet spreiden als die langskomt.

Wat een arrogantie om zoveel te vragen. Endgame was natuurlijk nr 1 box office zonder Spidey in promotie materiaal en maar 5 minuten in de film zelf dus ze denken we hebben Spidey niet nodig maar Sony ons wel. 50/50!

Jammer maar heb begrip voor Sony

Guyon2002

Avatar

Marvel is de enige reden dat deze films het zo goed deden, de enige zooi die Sony voor elkaar krijgt (als het gaat om films) is Venom. Godverdomme wat was dat een k#film zeg!
Stelletje egoïstische eikels

STYD

Avatar

5%, Damn dan heeft Marvel het echt voor de fans gedaan. Sony, wat een belachelijks deal zeg. Wel benieuwd hoe ze nu alles gaan oplossen, want ze mogen ook niet refereren na Marvel personages. Zal dus ook een nieuwe suite moeten krijgen, heel benieuwd wat ze nu gaan doen. Ik zou totaal opnieuw beginnen, want deel 1 en 2 zat vol met Marvel tech en personages.

horizon

Avatar

Ah wat, er zijn heleboel mensen fan van de eerste twee Raimi films. Toen was het ook nog geen MCU.
En de films van Webb wat ondergewaardeerd. Vooral goede Peter Parker films.

Drogynn

Avatar

Hele arrogante zet van Sony's kant. Niet alleen zetten ze zich af van de fans voorkeur, maar nog nooit heeft een Spider-Man film zoveel opgeleverd als deze. Is die 5% voor Disney dan zo'n big deal? Ze gaan nog wel merken dat ze er nu niet op vooruit gaan.

Sunspot

Avatar

@Frietgezicht

Sowieso was dit toch te verwachten, allang gezegd, maar hoeft niet slecht te zijn, juist goed misschien wel.

Even uit het MCU (beetje klaar mee haha), misschien wordt het alleen maar beter. Spiderman kan zo terug keren ook

Ik snap Sony ook wel

SunChaser

Avatar

Dus geen Spidey in Young Avengers

JMRG

Avatar

Nou ben bang dat Sony het weer gaat lopen verpesten.. jammer want ik vond het net goed gaan met Holland mja misschien pakt het goed uit we zullen het zien

Mas7

Avatar

Wat Sony niet realiseert, is dat Spidey door het goed presterende MCU succesvol is op dit moment. Kijk maar naar de films van Garfield van Webb, die waren kwalitatief stukken minder én brachten minder op.

Domme zet van Sony als ze hier mee doorgaan.

Ik hoefde Venom niet te zien, en Morbius al helemaal niet! Die Morbius heeft totaal geen indruk op mij gemaakt in de comics én cartoons...

Marcade

Avatar

@STYD "5%, Damn dan heeft Marvel het echt voor de fans gedaan"

Tuurlijk niet; uiteindelijk draait het allemaal om geld. Ik denk dat de gedachte eerder was dat ze wisten dat als ze eenmaal een goede spiderman neer konden zetten die populair zou worden, dat ze bij later onderhandelingen wel meer konden afdingen.

Maar helaas is het daar dus op stukgelopen.

rep_robert

Avatar

Aan de andere kant. Als je 50 procent financiert, heb je ook recht op 50% van de opbrengst. Ik vraag me af wat voor deal Sony heeft voorgesteld. Nog steeds die 5%? Dan snap ik van Disney ook wel dat ze er niet mee akkoord gaan. Spidey lift mee op de MCU en Disney stopt er veel van de eigen mensen en creativiteit in (ik weet niet hoeveel geld Disney erin heeft gepompt) . Dan is 5% wel erg schamel. Hoe inhalig Disney (en dus Marvel) ook is, er moet wel iets tegenover staan. Zo werkt deze wereld gewoon.

Geranimous

Avatar

@rep_robert
Ik denk dat Sony die 50% financiering ook niet wil hebben hoor.

Ik geef Sony groot gelijk. Zoals iemand hierboven al zei, Sony heeft goede Spider-Man films gemaakt voor de deal met Disney/Marvel. En als je als het als filmstudio niet aandurft zelf films te maken kun je er beter direct mee stoppen.

Ik hoop wel dat ze eruit komen maar voor die 50% deal zou ik het ook absoluut niet doen.

Scheerzeep

Avatar

@rep_robert

Een vlugge (waarschijnlijk niet-kloppende) rekensom:

Far From Home heeft nu (afgerond) 1 miljard opgehaald. Sony heeft 160 miljoen dollar geïnvesteerd in de productie. Zeg dat de marketingkosten nog eens 140 miljoen zijn om tot een mooie totaal investering van 300 miljoen te komen. Er vloeit ongeveer 50% van de Box Office-opbrengst terug de studio, dus in dit rekenvoorbeeld is dat 500 miljoen. Sony zou dus ongeveer 500 - 300 = 200 miljoen dollar overhouden aan de film. Daar komen straks de opbrengsten voor thuisverkoop en zo nog bij.

Marvel vangt ongeveer 5% van die 1 miljard. Dat is 50 miljoen dollar. Disney verdient daarnaast aan alle speelgoed- en verdere merchandiseverkopen, want deze rechten heeft Sony niet. Natuurlijk worden er rond een film als Far From Home allerlei producten in de markt gezet waar Disney goud geld aan verdient. Ik weet het niet zeker, maar ik vermoed dat die opbrengsten meer dan het verschil (200 - 50 = 150 miljoen) zijn.

Daarnaast mag Marvel Spider-Man gebruiken in zijn andere blockbusters. Spider-Man is één van de bekendste helden en hoewel zijn directe invloed op de filmopbrengsten niet te achterhalen zijn, lijkt mij dat zijn aanwezigheid in een film weldegelijk een positief effect heeft.

Mij lijkt dit dus een mooie deal.

Edit: Ik ben vergeten om in mijn rekensom de 50 miljoen die Sony aan Disney moet betalen af te halen van de opbrengsten van Sony. Sony houdt dus 500 - 300 - 50 = 150 miljoen over. En het verschil tussen de twee bedrijven is 100 miljoen.

rep_robert

Avatar

@geranimous

Goede films gemaakt voor Marvel? De twee Amazing Spider-Man films zijn behoorlijk matig en kritisch gewoon niet goed ontvangen. Hetzelfde geldt voor Spider-Man 3 van Raimi. Dan blijven alleen Spider-Man 1 en 2 over... Films die uit het begin van dit decennium stammen.

@scheerzeep
Ik zei al dat ik niet wist hoeveel Sony er zelf in heeft gepompt. Maar het valt lastig te ontkennen dat Far From Home ernstig op de Endgame buzz en dus de MCU teert.

Het is logisch dat Disney voor toekomstige films een andere verdeling wil hebben. Het creatieve gedeelte achter de films komt puur uit de koker van Marvel/Disney op dit moment. Samen met de optredens in andere MCU films.
Het is niet zo dat Disney/Marvel alleen 50% vd opbrengsten wil hebben. Zij nemen ook 50% van de kosten.

Ik zie eerlijk gezegd die voorstellen hierboven met die Venom films totaal niet zitten. Die film was namelijk behoorlijk bout. Sony weet zelf gewoon niet om te gaan met dit genre en ze hebben dankzij Marvel een revival van Spider-Man. Dan is het niet meer dan logisch dat de regeling wat aangepast moet worden op de huidige markt.
Zo werkt dat overal. Als je beter presteert moet er ook naar het huidige contract gekeken worden.
Het zal een ENORME aderlating zijn als Spidey uit de MCU verdwijnt.

Thijs Aerens

Avatar

Joepie, nu is Spider-Man voor de tweede keer al verpest. Goed bezig, Sony ????

Sony weet gewoon echt niet hoe ze films in dit genre moeten maken. Kijk maar naar de Amazing Spider-Man reeks. Andrew Garfield zelf claimt dat Sony het uiteindelijk maar voor de hopen geld deed en niet voor het entertainen van de community. Dankzij Marvel/Disney was Spider-Man nog gered en nu is alle hoop alweer verloren.

aspers

Avatar

Sony heeft wel vaker domme dingen gedaan, dus tja... he zou zo maar kunnen. Maar laten we hopen van niet! Het gaat eindelijk goed met Spidey. Is in het verleden wel eens anders geweest.

Never change a winning team!

Ang3l

Avatar

O God Sony, doe dit nou niet.....
Spiderman werd pas echt leuk toen ie geintrroduceerd werd in t MCU, en nu wil je t zelf weer terughebben?

Venom was niet bepaald een meesterwerk, en de rest valt nog maar te bezien. Do not bite the hand that feeds you.

Jeroen Pasman

Avatar

En als dit mis gaat zeker weer een reboot maken voor de zoveelste keer

Marklar

Avatar

Disney denkt alles te kunnen maken. Logisch dat Sony niet meegaat met 50/50.
Men heeft niet de Spider-Man rechten om vervolgens de helft af te staan

poepiescheet

Avatar

Misschien kan Disney net als Fox dit jaar ook de movie divisie van Sony kopen: alle rechten weer netjes terug bij Marvel plus en daardoor een nog rijker (Marvel) Spiderman Universe???
In dit jaar de top drie succesvolste films in een rij misschien het overwegen waard? Of zou Disney dan wel terug gefloten worden door de Amerikaanse mededinging autoriteiten ??

LilleyLotharing

Avatar

Marvel was van plan Norman Osborn te introduceren (met name voor de film Dark Avengers). Hoe zal dat uitpakken? Norman is toch onderdeel van het Spider-man universe, dus Sony?

Markie Marcolioooo

Avatar

Met het geld dat alle Disney films binnen harken kunnen ze wellicht misschien eens een ambitieus bot bij Sony neerleggen voor het restje Marvel wat daar onderdak heeft.

Master Of Films

Avatar

rep_robert "Goede films gemaakt voor Marvel? De twee Amazing Spider-Man films zijn behoorlijk matig en kritisch gewoon niet goed ontvangen. Hetzelfde geldt voor Spider-Man 3 van Raimi. Dan blijven alleen Spider-Man 1 en 2 over... Films die uit het begin van dit decennium stammen."
Helemaal met je eens. Daarbij wil Venom er ook bij halen. 2x keer al vern**kt door Sony, omdat ze het bronmateriaal niet begrijpen en respecteren. Niet dat ik wil beweren op een 1 op 1 kopie van comics naar film. Beide film Venom's waren 180 graden gedraaid.
De manier hoe Raimi is behandeld door Sony was ook zo absurd. Als Sony hem de vrijheid had gegeven, dan hadden wel een een goeie Spider-Man 3 gehad.

En wat betreft TASM. Als je denkt dat JB villians zo overdreven waren, nou overacterende Jamie Foxx met Electro deed daar een schepje bovenop. Dat was echt acteren op het nivo van Batman & Robin. Stuck in the 90's, toen superhelden films niet serieus werd genomen (muv Batman Returns en Blade).

Civilian Supreme

Avatar

Ik zie het probleem voornamelijk bij Disney liggen, die maken alles kapot. Denk je dat het hierbij zou blijven?! Geef ze een vinger......
Sowieso zal er wel meer meespelen achter de schermen.
Ik vraag mij wel af of ze bij Sony capabel genoeg zijn om de redelijk goede lijn door te trekken van mcu Spiderman.
Spiderman tegen Venom moeten ze sowieso nog een paar jaar mee wachten, laat Tom eerst maar eens wat ouder zijn.

rep_robert

Avatar

@Civilian Supreme

Je kan Disney van veel betichten, maar het Marvel universum staat als een huis en (bijna) elk personage heeft een succesvolle film opgeleverd tot op heden.
Bijna geen enkele MCU film is zo matig als bijvoorbeeld the Amazing Spider-Man films en Venom.
Je zou alleen de eerste Cap America, Iron Man 3, Thor 1&2 en de Ant-Man films niet als (erg) goed kunnen beschouwen. Alsnog vind ik ze sterker dan deze laatste Sony films zonder Marvel.

Geranimous

Avatar

@rep_robert
Spider-Man 2 zit hoort volgens velen tot een van de beste comic verfilmingen ooit. En wat denk je, dat na een aantal slechte films de filmdivisie van Sony zegt: 'Weet je wat, we houden er maar mee op. Ook al hebben we de rechten van misschien wel de meest populaire comic-book held.' Zo werkt het simpelweg niet.

jeffreydevil

Avatar

echt kut!
die Venom film vond ik al niks en was blij dat ik gratis via netfix heb gekeken!

Sunspot

Avatar

@Geranimous

Zeker weten, deel 2 is 1 van de beste gemaakt, oke, soms wat cheesy, maar ook andere tijd, maar nog steeds uber.

Ook echt dat comic gevoel, gewoon goed allemaal.

En Sony moet gewoon een goeie regisseur aanstellen, team, ze kunnen heus wel een goeie Spidey film maken.

Maar eigenlijk hadden ze iets langer moeten wachten, dat Tom Holland, het karakter Spiderman wat volwassener zouden zijn geworden en dan pas.

Maar goed, het MCU is voorlopig over, de beste karakters weg, aankomende films moet ik maar afwachten, totaal niet hyped.

Ben nu meer benieuwd naar Sony Universum.

Boer

Avatar

Begin van het einde van het MCU

Guido96

Avatar

Goed nieuws. Disney hoeft niet alles op te slokken. Straks krijgen we nog big brother.

Luizelgespuizel

Avatar

Vind het een beetje jammer hoe mensen omgaan met dit nieuws voor een beetje superhelden plezier. Disney draait letterlijk de nek om van een aantal potentiële goede topfilms om daarna het star wars/disney/Marvel bedrijf te worden. Wie zit er te wachten op zo’n eenheidsworst industrie ? Leuk dat Disney de rechten op X-men en FF4 terug heeft maar op deze manier had ik liever geen overname gehad. Sony is gelukkig niet achterlijk en gaat niet mee met de debiele eisen. Als we nog grootschalige originele films willen zien is Sony helaas een van de weinige studio’s die ons daarvan kan voorzien. Dan maar geen spider-Man in MCU, ik ben Filmfan en geen fan van de eenheids Disney fabriek.

Snap sowieso de hype niet rondom Disney plus. Het is letterlijk een dienst waarop familievriendelijke Marvel en Star Wars troep op komt. Waar Netflix nog vaak innoveert komt Disney met dezelfde troep wat helaas scoort gezien het aantal Marvel berichten op deze site. Het zou beter voor de consument zijn als die dienst compleet flopt. Een voortzetting van Punisher zal er nooit opkomen of ze gaan er een 13+ versie van maken, hetzelfde lot wat een Deadpool 3 helaas zal begaan.

Edit: Hulu zou Punisher op kunnen komen maar komt sowieso nog niet naar Nederland . Netflix heeft sowieso aantal jaar exclusiviteitsrecht op die series. Enige reden dat de Netflix series zijn gecanceld is omdat Disney/ABC debiele eisen en prijzen stelde. Een serie zoals Luke Cage was perfect geweest na 8 afleveringen tot het moment dat ... in seizoen 1 . Enige reden dat de Netflix Marvel series zo langdradig werden kwam door het Disney/ABC contract dat het minimale aantal afleveringen per seizoen 13 moest zijn.

5 jaar geleden werd ik nog vrolijk om het Disney kasteel in trailers te zien in de bios. Tegenwoordig zit ik alleen maar te zuchten omdat het de zoveelste makkelijke cash in is. Alleen Pixar maakt mij nog vrolijk.

De MCU Spider-Man films zijn overigens letterlijk vooral door Sony betaald. Disney wou Spider-Man in MCU dus hebben dat geregeld. Dat Disney 5% van de opbrengst kreeg is meer dan logisch gezien dat zij kwa budget er weinig mee te maken hadden. Die 50/50 deal is complete onzin gezien Sony zelf ook winst zou maken als ze zelf verder zouden gaan. Dat koning Disney nu teveel wilt is hun probleem . Sowieso om te janken dat mensen voor hun eenzijdige superhelden plezier liever hebben dat de Sony movie divisie wordt opgekocht ipv originele leuke films.

Zou in ieder geval leuke strijd worden gezien hoe Spider-Man nu in MCU geschreven is. Disney kan in principe geen kant op of ze moeten ineens het hoofd van de nieuwe Avengers er compleet uitschrijven op debiele manier. Schaakmat voor Sony

Luizelgespuizel

Avatar

Vind het een beetje jammer hoe mensen omgaan met dit nieuws voor een beetje superhelden plezier. Disney draait letterlijk de nek om van een aantal potentiële goede topfilms om daarna het star wars/disney/Marvel bedrijf te worden. Wie zit er te wachten op zo’n eenheidsworst industrie ? Leuk dat Disney de rechten op X-men en FF4 terug heeft maar op deze manier had ik liever geen overname gehad. Sony is gelukkig niet achterlijk en gaat niet mee met de debiele eisen. Als we nog grootschalige originele films willen zien is Sony helaas een van de weinige studio’s die ons daarvan kan voorzien. Dan maar geen spider-Man in MCU, ik ben Filmfan en geen fan van de eenheids Disney fabriek.

Snap sowieso de hype niet rondom Disney plus. Het is letterlijk een dienst waarop familievriendelijke Marvel en Star Wars troep op komt. Waar Netflix nog vaak innoveert komt Disney met dezelfde troep wat helaas scoort gezien het aantal Marvel berichten op deze site. Het zou beter voor de consument zijn als die dienst compleet flopt. Een voortzetting van Punisher zal er nooit opkomen of ze gaan er een 13+ versie van maken, hetzelfde lot wat een Deadpool 3 helaas zal begaan.

Edit: Hulu zou Punisher op kunnen komen maar komt sowieso nog niet naar Nederland . Netflix heeft sowieso aantal jaar exclusiviteitsrecht op die series. Enige reden dat de Netflix series zijn gecanceld is omdat Disney/ABC debiele eisen en prijzen stelde. Een serie zoals Luke Cage was perfect geweest na 8 afleveringen tot het moment dat ... in seizoen 1 . Enige reden dat de Netflix Marvel series zo langdradig werden kwam door het Disney/ABC contract dat het minimale aantal afleveringen per seizoen 13 moest zijn.

5 jaar geleden werd ik nog vrolijk om het Disney kasteel in trailers te zien in de bios. Tegenwoordig zit ik alleen maar te zuchten omdat het de zoveelste makkelijke cash in is. Alleen Pixar maakt mij nog vrolijk.

De MCU Spider-Man films zijn overigens letterlijk vooral door Sony betaald. Disney wou Spider-Man in MCU dus hebben dat geregeld. Dat Disney 5% van de opbrengst kreeg is meer dan logisch gezien dat zij kwa budget er weinig mee te maken hadden. Die 50/50 deal is complete onzin gezien Sony zelf ook winst zou maken als ze zelf verder zouden gaan. Dat koning Disney nu teveel wilt is hun probleem . Sowieso om te janken dat mensen voor hun eenzijdige superhelden plezier liever hebben dat de Sony movie divisie wordt opgekocht ipv originele leuke films.

Zou in ieder geval leuke strijd worden gezien hoe Spider-Man nu in MCU geschreven is. Disney kan in principe geen kant op of ze moeten ineens het hoofd van de nieuwe Avengers er compleet uitschrijven op debiele manier. Schaakmat voor Sony

Geranimous

Avatar

@Sunspot
Precies! En stel dat ze gewoon verder gaan met Watts. Hij zal toch niet ineens een heel slechte film maken als Feige niet over zijn schouders meekijkt? Ik ben ook echt benieuwd naar wat Sony gaat doen zonder Feige.

aspers

Avatar

Ik denk dat het gewoon goed gaat komen. Marvel/Disney heeft Spider-Man nodig in het MCU, en Sony weet dit maar al te goed. Deze laatste heeft nu de touwtjes in handen. Gewoon even bluffen en dreigen, en straks komt de tegenpartij met een beter aanbod en zijn we weer even beste maatjes.

ExtraDip3000

Avatar

Met andere woorden.... Niets meer dan speculatie , tot nu toe dan

Sunspot

Avatar

@Luizelgespuisel

Inderdaad, heb dat al vanaf het begin gezegd, is gewoon slecht deze overname. En ben Disney ook wel zat, alles is altijd maar hetzelfde.

Maar iedereen bij, want Xmen en FF4, niet verder kijkend.

Een film als First Class of Days of Future Past gaan we in ieder geval nooit meer krijgen, wordt een Disney film, dus we weten wat we gaan krijgen, da tis het probleem.

Vraag me af hoe het met al die andere franchises zal gaan, als ze nou de ballen hebben, aan de fans denken, dan brengen ze het gewoon onder ander label onder, rauwere films, anders, R-rated.

Kijk naar Deadpool, zal wel niet meer cool zijn, maar naar PG-13, ze probeerden dat al te testen laatst, kijken hoe mensen erop reageerden.

Maar goed, grootste probleem is dat het eenheidsworst is.

LeonardoPacino

Avatar

Als je de Spiderman films van Raimi beoordeeld op dezelfde wijze als we tegenwoordig doen met superhelden films, blijft er weinig van over. Zeker vergeleken met het bronmateriaal.

Vooral de twee traditionele 'love interests' worden op een belachelijke, tenenkrommende wijze neergezet.

Hancock

Avatar

Ik ben blij dat spiderman terug gaat naar Sony Smiley face

NieuwsFilm

meest populair