Sony zet Marvel buitenspel bij twee nieuwe 'Spider-Man'-films [UPDATE]

Sony zet Marvel buitenspel bij twee nieuwe 'Spider-Man'-films [UPDATE]

Spider-Man geen onderdeel meer van het Marvel Cinematic Universe?

Het Marvel Cinematic Universe lijkt een flinke tik te hebben gekregen. Volgens Deadline heeft Sony Pictures de samenwerking met Marvel Studios gestopt en gaat de filmstudio nu zelf twee nieuwe Spider-Man films maken. Opvallend genoeg zullen die onlosmakelijk verbonden blijven met het grotere universum.


Update: Volgens een andere bron van de website Variety zouden de onderhandelingen nog gaande zijn. Een van de punten waarover wordt onderhandeld zou de vermelding van Kevin Feige zijn bij andere Sony/Marvel-films. Feige (en zijn team) zouden Sony ook helpen bij andere Marvel-films, vermoedelijk de in ontwikkeling zijnde Venom en Morbius-films.

Volgens Deadline gaat Sony Pictures nog twee films maken met de Peter Parker / Spider-Man van Tom Holland. Ook regisseur Jon Watts, die Spider-Man: Homecoming (2017) en Spider-Man: Far From Home (2019) regisseerde, zou betrokken blijven.

Is er nog een kans?
Deadline meldt dat Kevin Feige niet langer de creatieve producent van de Spider-Man films zal zijn, tenzij er nog "iets dramatisch gebeurt" achter de schermen. Volgens Deadline zouden Disney en Sony Pictures na vele maanden van onderhandelingen tussen de verschillende hoofden er financieel niet uit zijn gekomen.

Disney eiste een 50/50-deal waarbij Sony en Disney allebei de helft financieren, maar ook allebei een helft van de opbrengst krijgen. Nu zou Disney 5 procent van de opbrengst krijgen. Sony zou uiteindelijk Feige en Marvel Studios aan de kant hebben gezet.

Venom en Morbius
Het nadeel is dat we Spider-Man niet meer zullen zien met andere MCU-personages. Een voordeel zou kunnen zijn dat we Hollands Spider-Man te zien krijgen naast de personages uit Venom en het volgend jaar te verschijnen Morbius. Marvel en Sony werken samen sinds februari 2015.

NieuwsFilm

meest populair